לא רק לשתייה: מתכון ללחם בירה מהיר עם תוספת אגוזים וצימוקים

לא תאמינו שהוא משני מרכיבים עיקריים בלבד! מתכון ללחם בירה כל כך קל וטעים שתרצו להכין במיידי! פריך מבחוץ ורך מבפנים
לא תאמינו שהוא משני מרכיבים עיקריים בלבד! מתכון ללחם בירה כל כך קל וטעים שתרצו להכין במיידי! פריך מבחוץ ורך מבפנים
  • נעמה רן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    1361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1360.8 קק״ל 1360.8 קק״ל
    פחמימות 276.0 גרם 276.0 גרם
    שומן 11.4 גרם 11.4 גרם
    נתרן 6133.7 מ״ג 6133.7 מ״ג
    חלבון 35.5 גרם 35.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 3.0 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 1.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 80.2 מ״ג 80.2 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 687.4 מ״ג 687.4 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    1361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1360.8 קק״ל 1360.8 קק״ל
    פחמימות 276.0 גרם 276.0 גרם
    שומן 11.4 גרם 11.4 גרם
    נתרן 6133.7 מ״ג 6133.7 מ״ג
    חלבון 35.5 גרם 35.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 3.0 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 1.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 80.2 מ״ג 80.2 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 687.4 מ״ג 687.4 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

קלאס בלי מאמץ! מתכון ללחם בירה נפלא שמבוסס על שני מרכיבים עיקריים: בירה וקמח תופח. קרום פריך מתפצח מבחוץ ולחם רך מבפנים עם ארומה קלה של בירה (האלכוהול מתנדף כולו באפייה) – מתכון ששווה וקל לזכור. המלצה שלנו – אל תוותרו על ציפוי פניני הטפיוקה, הם מוסיפים מרקם קראנצ’י ומפתיע ללחם המעולה הזה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
נעמה רן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


לחם בירה

ציפוי - לא חובה


אופן הכנה

  1. במידה ורוצים ציפוי טפיוקה קראנצ’י, שמים את פניני הטפיוקה בכוס, יוצקים עליהם מים רותחים, מניחים ל-15 דקות ומסננים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הלחם לעיסה אחידה ונמנעים מערבוב יתר.

    לחם בירה מזרח מערב4
    מערבבים את כל מרכיבי הלחם לעיסה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

  3. מעבירים מיד לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.

    לחם בירה מזרח מערב1
    מעבירים את עיסת הלחם לתבנית אינגליש קייק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

  4. מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו לחום של 180 מעלות. בנתיים הבירה ומרכיבי ההתפחה בקמח פועלים ומתפיחים את הבצק.
  5. מזלפים מעט שמן זית על פני הבצק, מפזרים את פניני הטפיוקה ואופים במשך 45-50 דקות עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  6. מוציאים את הלחם מהתנור, מסירים את נייר האפייה ומחזירים לתנור על רשת, לא בתבנית, ל-10 דקות נוספות.
  7. מצננים לחלוטין, לא מתפתים לפרוס כשהוא חם, ומגישים.
לחם בירה מזרח מערב2
מתכון ללחם בירה טעים עם הפתעות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    נורה ביטון

    האם הכוונה להניח ליד תנור עם דלת פתוחה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, אין צורך בדלת פתוחה, התנור פולט חום גם כשהוא סגור

    Avatar
    טלי אפרת

    אני עושה עם בירה שחורה אותן כמויות ולרוב בטעם זעתר שמוסיפה לעיסה 2 כפות של זעתר טחון (זה עם השומשום) ולמעלה מפזרת שומשום או אם יש עלי זעתר טרי מהגינה. הטעמים כיד הדמיון: זיתים, אבקת מרק בצל או בצל מטוגן וכד’.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי טלי, נשמע מעולה ממש! בירה היא חומר גלם מצוין להכנת לחמים עם כל מיני תוספות 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות