לא רק לשתייה: מתכון ללחם בירה מהיר עם תוספת אגוזים וצימוקים
- נעמה רן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1360.8 קק״ל 1360.8 קק״לפחמימות 276.0 גרם 276.0 גרםשומן 11.4 גרם 11.4 גרםנתרן 6133.7 מ״ג 6133.7 מ״גחלבון 35.5 גרם 35.5 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 3.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 80.2 מ״ג 80.2 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 687.4 מ״ג 687.4 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות1361
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1360.8 קק״ל 1360.8 קק״לפחמימות 276.0 גרם 276.0 גרםשומן 11.4 גרם 11.4 גרםנתרן 6133.7 מ״ג 6133.7 מ״גחלבון 35.5 גרם 35.5 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 3.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 80.2 מ״ג 80.2 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 687.4 מ״ג 687.4 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״גסגור
קלאס בלי מאמץ! מתכון ללחם בירה נפלא שמבוסס על שני מרכיבים עיקריים: בירה וקמח תופח. קרום פריך מתפצח מבחוץ ולחם רך מבפנים עם ארומה קלה של בירה (האלכוהול מתנדף כולו באפייה) – מתכון ששווה וקל לזכור. המלצה שלנו – אל תוותרו על ציפוי פניני הטפיוקה, הם מוסיפים מרקם קראנצ’י ומפתיע ללחם המעולה הזה.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 1361 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחם בירה
-
330גרם או 2 1/3 כוסות קמח תופח
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/3 כוס אגוזי מלךקצוצים
-
1/4 כוס צימוקים בהירים
ציפוי - לא חובה
-
1 כף פניני טפיוקהמזרח מערב
אופן הכנה
- במידה ורוצים ציפוי טפיוקה קראנצ’י, שמים את פניני הטפיוקה בכוס, יוצקים עליהם מים רותחים, מניחים ל-15 דקות ומסננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הלחם לעיסה אחידה ונמנעים מערבוב יתר.
- מעבירים מיד לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו לחום של 180 מעלות. בנתיים הבירה ומרכיבי ההתפחה בקמח פועלים ומתפיחים את הבצק.
- מזלפים מעט שמן זית על פני הבצק, מפזרים את פניני הטפיוקה ואופים במשך 45-50 דקות עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מסירים את נייר האפייה ומחזירים לתנור על רשת, לא בתבנית, ל-10 דקות נוספות.
- מצננים לחלוטין, לא מתפתים לפרוס כשהוא חם, ומגישים.
אופן הכנה
- במידה ורוצים ציפוי טפיוקה קראנצ’י, שמים את פניני הטפיוקה בכוס, יוצקים עליהם מים רותחים, מניחים ל-15 דקות ומסננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הלחם לעיסה אחידה ונמנעים מערבוב יתר.
- מעבירים מיד לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו לחום של 180 מעלות. בנתיים הבירה ומרכיבי ההתפחה בקמח פועלים ומתפיחים את הבצק.
- מזלפים מעט שמן זית על פני הבצק, מפזרים את פניני הטפיוקה ואופים במשך 45-50 דקות עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מסירים את נייר האפייה ומחזירים לתנור על רשת, לא בתבנית, ל-10 דקות נוספות.
- מצננים לחלוטין, לא מתפתים לפרוס כשהוא חם, ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
האם הכוונה להניח ליד תנור עם דלת פתוחה?
לא, אין צורך בדלת פתוחה, התנור פולט חום גם כשהוא סגור
אני עושה עם בירה שחורה אותן כמויות ולרוב בטעם זעתר שמוסיפה לעיסה 2 כפות של זעתר טחון (זה עם השומשום) ולמעלה מפזרת שומשום או אם יש עלי זעתר טרי מהגינה. הטעמים כיד הדמיון: זיתים, אבקת מרק בצל או בצל מטוגן וכד’.
היי טלי, נשמע מעולה ממש! בירה היא חומר גלם מצוין להכנת לחמים עם כל מיני תוספות 🙂