לביבות בטטה של אורנה ואלה: עושות קאמבק!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 114.6 קק״ל 2865.7 קק״לפחמימות 4.3 גרם 107.5 גרםשומן 10.3 גרם 257.1 גרםנתרן 148.3 מ״ג 3707.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.6 גרםשומן רווי 5.7 גרם 143.6 גרםכולסטרול 23.9 מ״ג 596.9 מ״גסידן 21.5 מ״ג 536.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 457.1 מ״ג 11428.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 13.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות115
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 114.6 קק״ל 2865.7 קק״לפחמימות 4.3 גרם 107.5 גרםשומן 10.3 גרם 257.1 גרםנתרן 148.3 מ״ג 3707.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.6 גרםשומן רווי 5.7 גרם 143.6 גרםכולסטרול 23.9 מ״ג 596.9 מ״גסידן 21.5 מ״ג 536.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 457.1 מ״ג 11428.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 13.1 מ״גסגור
זה לא חנוכה בלי לביבות. וכשאומרים לביבות – אין מי שלא מתגעגע ללביבות הבטטה של אורנה ואלה. המסעדה נסגרה כבר מזמן, אבל לביבות הבטטה יישארו עמנו לנצח. אז אם מתחשק לכם לחגוג חנוכה בטוויסט תל אביבי שהוא בעיקר מאוד מאוד טעים – זה המתכון בשבילכם!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 115 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
1 1/2ק"ג או 2 בטטות גדולותקלופות
-
3 כפות שמנת לבישול יטבתה 15%
-
2 כפיות רוטב סויה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחוןטרי
-
קורט אגוז מוסקט
-
3/4 כוס קמח לבן
-
1 כפית סוכר לבן
טיגון
-
175 גרם חמאה
רוטב שמנת עירית
-
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
-
3 כפות מיונז
-
1/2 כוס עיריתקצוצה
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מבשלים את הבטטות בסיר גדול עם מים, עד שהן מתרככות.
- מסננים את הבטטות היטב, מחזירים אותן לסיר וצולים אותן בסיר הריק במשך כ־3 דקות, עד שהן מתייבשות.
- מעבירים את הבטטות הרכות והיבשות לקערה גדולה.
- מוסיפים פנימה את השמנת, רוטב הסויה, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והסוכר. מערבבים־לשים את התערובת בידיים, עד לקבלת מרקם חלק יחסית.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים את תערובת הבטטות לשקית זילוף חד פעמית, עם צנתר רחב וחלק.
- מטגנים את הלביבות: מחממים כף חמאה במחבת טפלון, מומלץ להשתמש בלהבה הבינונית ולהנמיך אותה מדי פעם. חשוב להשגיח שהחמאה לא תישרף. בין טיגון אחד לשני, שופכים את עודפי החמאה שבמחבת, מנגבים את המחבת בעזרת נייר סופג וממיסים כף חמאה נוספת.
- לאחר שהחמאה נמסה, מזלפים תערובת לביבות ישירות למחבת ומטגנים אותן במשך 2 דקות מכל צד, עד שהלביבות מוצקות אבל עדיין רכות מבפנים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה עם המיונז והעירית ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים את הלביבות כשהן חמימות לצד הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מבשלים את הבטטות בסיר גדול עם מים, עד שהן מתרככות.
- מסננים את הבטטות היטב, מחזירים אותן לסיר וצולים אותן בסיר הריק במשך כ־3 דקות, עד שהן מתייבשות.
- מעבירים את הבטטות הרכות והיבשות לקערה גדולה.
- מוסיפים פנימה את השמנת, רוטב הסויה, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והסוכר. מערבבים־לשים את התערובת בידיים, עד לקבלת מרקם חלק יחסית.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים את תערובת הבטטות לשקית זילוף חד פעמית, עם צנתר רחב וחלק.
- מטגנים את הלביבות: מחממים כף חמאה במחבת טפלון, מומלץ להשתמש בלהבה הבינונית ולהנמיך אותה מדי פעם. חשוב להשגיח שהחמאה לא תישרף. בין טיגון אחד לשני, שופכים את עודפי החמאה שבמחבת, מנגבים את המחבת בעזרת נייר סופג וממיסים כף חמאה נוספת.
- לאחר שהחמאה נמסה, מזלפים תערובת לביבות ישירות למחבת ומטגנים אותן במשך 2 דקות מכל צד, עד שהלביבות מוצקות אבל עדיין רכות מבפנים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה עם המיונז והעירית ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים את הלביבות כשהן חמימות לצד הרוטב.
הערות
- לא להתבייש עם כמות החמאה, הסוד בלביבות הללו טמון בחמאה שהן "שותות".
הערות
- לא להתבייש עם כמות החמאה, הסוד בלביבות הללו טמון בחמאה שהן "שותות".
הכנתם את המתכון?
תגובות (18)
אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן/קמח שקדים? שיבולת שועל לא מתאימה להרבה צליאקים
היי קרן, יש שיבולת שועל ללא גלוטן. אפשר להחליף בקמח שקדים
היי, גיליתי שיש לי רק קמח תופח. אפשר להשתמש?
אפשר
אפשר לאפות? אם כן כמה זמן ועל כמה מעלות?
אפשר, 180 מעלות, 30 דקות, עדיף להפוך אחרי 20 דקות (ולפני האפייה לרסס על נייר האפייה ואז על הלביבות ספריי שמן זית/לזלף מעט שמן זית)