כתום, מטוגן ומושלם: לביבות גזר כתומות וקלילות!
לביבות גזר ותפוחי אדמה מטוגנות שמכינים בקלות לנשנוש צמחוני מהיר! ביס מושלם של לביבות קריספיות מבחוץ ורכות ונימוחות מבפנים
לביבות גזר ותפוחי אדמה מטוגנות שמכינים בקלות לנשנוש צמחוני מהיר! ביס מושלם של לביבות קריספיות מבחוץ ורכות ונימוחות מבפנים
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.6 קק״ל 1764.4 קק״לפחמימות 16.4 גרם 246.0 גרםשומן 4.2 גרם 62.4 גרםנתרן 256.4 מ״ג 3845.4 מ״גחלבון 3.0 גרם 44.4 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 34.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 5.9 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 23.3 מ״ג 350.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 171.1 מ״ג 2567.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות118
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.6 קק״ל 1764.4 קק״לפחמימות 16.4 גרם 246.0 גרםשומן 4.2 גרם 62.4 גרםנתרן 256.4 מ״ג 3845.4 מ״גחלבון 3.0 גרם 44.4 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 34.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 5.9 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 23.3 מ״ג 350.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 171.1 מ״ג 2567.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 118 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 תפוחי אדמה לטיגון גדולאו 2 תפו"א בינוניים, מבושלים
-
2 גזרים בינונייםמבושלים
-
2 גזרים בינונייםמגורדים
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 בצל בינונימגורד
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מבשלים בסיר עם מים על כיריים את תפוח האדמה והגזר עד לריכוך מלא.
- מסננים אותם ומועכים לפירה.
- מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים לתוך הפירה.
- מערבבים הכל יחד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים בידיים כדורים ומועכים מעט לצורת קציצות.
- מחממים מחבת עם שמן, טובלים כל קציצה בקמח ולאחר מכן מטגנים משני הצדדים, עד להזהבה.
- מגישים את הלביבות עם טחינה, רוטב אלף האיים או שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- מבשלים בסיר עם מים על כיריים את תפוח האדמה והגזר עד לריכוך מלא.
- מסננים אותם ומועכים לפירה.
- מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים לתוך הפירה.
- מערבבים הכל יחד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים בידיים כדורים ומועכים מעט לצורת קציצות.
- מחממים מחבת עם שמן, טובלים כל קציצה בקמח ולאחר מכן מטגנים משני הצדדים, עד להזהבה.
- מגישים את הלביבות עם טחינה, רוטב אלף האיים או שמנת חמוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
ראיתי במתכון גם לחם? ולא רשום המתכון
במתכון יש פירורי לחם, שמוסיפים בסעיף 3 לאופן ההכנה.
אפשר ללא קמח לפני הטיגון???
כן אפשר.
אפשר לוותר על הביצה למי שאלרגי
אפשר להחליף את הביצה ב-2 כפות טחינה או קמח או 3 כפות קורנפלור.