-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3925.9 קק״ל 3925.9 קק״לפחמימות 303.8 גרם 303.8 גרםשומן 221.4 גרם 221.4 גרםנתרן 4506.0 מ״ג 4506.0 מ״גחלבון 177.5 גרם 177.5 גרםסיבים תזונתיים 23.2 גרם 23.2 גרםשומן רווי 128.9 גרם 128.9 גרםכולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 395.8 מ״ג 395.8 מ״גברזל 33.7 מ״ג 33.7 מ״גאשלגן 5676.3 מ״ג 5676.3 מ״גאבץ 38.2 מ״ג 38.2 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות ו-55 דק׳
-
קלוריות3926
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3925.9 קק״ל 3925.9 קק״לפחמימות 303.8 גרם 303.8 גרםשומן 221.4 גרם 221.4 גרםנתרן 4506.0 מ״ג 4506.0 מ״גחלבון 177.5 גרם 177.5 גרםסיבים תזונתיים 23.2 גרם 23.2 גרםשומן רווי 128.9 גרם 128.9 גרםכולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 395.8 מ״ג 395.8 מ״גברזל 33.7 מ״ג 33.7 מ״גאשלגן 5676.3 מ״ג 5676.3 מ״גאבץ 38.2 מ״ג 38.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-55 דק׳ | קלוריות 3926 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב עגבניות בשר
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
5 שיני שוםקצוץ
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
2 כפות טימין טריעלים, או טימין יבש
-
1 חופן בזיליקוםעלים קצוצים
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 כוסות עגבניות מרוסקות
רוטב בשמל
-
2 כפות שמן זית
-
2 כפות קמח לבן
-
2 כוסות קרם קוקוסאו שמנת צמחית לבישול
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
דפי לזניה
-
1 חבילה עלי לזניה
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הבשר והעגבניות: מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומאדים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן.
- מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומבשלים כחצי שעה על חום נמוך.
- מכינים את רוטב הבשאמל: מחממים מעט שמן זית בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב עם מטרפה. מוסיפים תבלינים וממשיכים לערבב עד שמסמיך.
- מרכיבים את הלזניה: יוצקים מעט בשמל לתחתית התבנית ומורחים בעזרת כף. מסדרים מעל דפי לזניה.
- יוצקים חצי מרוטב הבשר והעגבניות ומסדרים מעל שוב דפי לזניה.
- חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בשכבה של בשמל.
- אופים בתנור על תכנית לזניה על 170 מעלות במשך 50 דקות. אם אין תנור בוש, אופים על 170 מעלות במשך 50 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הבשר והעגבניות: מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומאדים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן.
- מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומבשלים כחצי שעה על חום נמוך.
- מכינים את רוטב הבשאמל: מחממים מעט שמן זית בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב עם מטרפה. מוסיפים תבלינים וממשיכים לערבב עד שמסמיך.
- מרכיבים את הלזניה: יוצקים מעט בשמל לתחתית התבנית ומורחים בעזרת כף. מסדרים מעל דפי לזניה.
- יוצקים חצי מרוטב הבשר והעגבניות ומסדרים מעל שוב דפי לזניה.
- חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בשכבה של בשמל.
- אופים בתנור על תכנית לזניה על 170 מעלות במשך 50 דקות. אם אין תנור בוש, אופים על 170 מעלות במשך 50 דקות.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן