מאפה בצק עלים עם סלק, דבש וגבינה בולגרית

מאפה בצק עלים הפוך עם סלק וגבינה בולגרית - כשהאפייה זריזה, ההכנה הרבה יותר ואפילו לא צריך להכין את הבצק מראש. אחרי שתכינו את המתכון הזה תבינו גם אתם למה הוא הפך להיות המתכון הכי מדובר ברשת.
מאפה בצק עלים הפוך עם סלק וגבינה בולגרית - כשהאפייה זריזה, ההכנה הרבה יותר ואפילו לא צריך להכין את הבצק מראש. אחרי שתכינו את המתכון הזה תבינו גם אתם למה הוא הפך להיות המתכון הכי מדובר ברשת.
  • יעל קצב
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.9 קק״ל 2649.1 קק״ל
    פחמימות 37.1 גרם 370.9 גרם
    שומן 11.5 גרם 115.2 גרם
    נתרן 214.5 מ״ג 2145.2 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 44.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 58.3 גרם
    כולסטרול 1.5 מ״ג 15.0 מ״ג
    סידן 2.7 מ״ג 27.1 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    אשלגן 41.0 מ״ג 409.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.9 קק״ל 2649.1 קק״ל
    פחמימות 37.1 גרם 370.9 גרם
    שומן 11.5 גרם 115.2 גרם
    נתרן 214.5 מ״ג 2145.2 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 44.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 58.3 גרם
    כולסטרול 1.5 מ״ג 15.0 מ״ג
    סידן 2.7 מ״ג 27.1 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    אשלגן 41.0 מ״ג 409.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
יעל קצב
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל כ-10 ס”מ.
  3. פורשים נייר אפייה על תבנית ומעל מתחילים לבנות את המאפה: מניחים בתחתית כף דבש, מעליו פרוסה דקה של סלק, מתבלים בקורט מלח גס וטימין ומכסים בריבוע בצק. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי - אל תשכחו לרווח בין המאפים בתבנית.
  4. אופים 10-15 דקות להזהבה יפה.
  5. הופכים בזהירות את המאפה (זה בסדר אם הדבש טיפה גלש לצדדים), מפוררים מעליו מעט גבינת בולגרית ומגישים.
מאפה בצק עלים עם סלק ובולגרית2
מאפה בצק עלים עם סלק, דבש ובולגרית

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה בצק עלים עם סלק, דבש וגבינה בולגרית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    אהובת ליבי

    הי, שאלה, האם ההתקנה היא בשכבה אחת כלומר – עיגול סלק ועליו ריבוע בצק וזהו, או האם על הבצק מניחים שוב עיגול סלק ועוד בצק. תודה על המתכון, ותודה על מענה, אהובת

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, זהו, לא שמים עוד עיגול סלק על הבצק (מה שאת רואה בתמונה זה את ריבועי הבצק עם הסלק הפוכים

      Avatar
      naama kapri

      אם מכסים את הסלק בבצק איך רואים אותו מאחורה?

      Avatar
      מערכת Foody

      בסיום האפייה פשוט הופכים אותו, זה כל הטריק

      Avatar
      naama kapri

      יש סרטון הכנה? זנ לא ברור אם זה בשכבה אחת או כמה כי אם מכסים בבצק את הסלק כז איך רואים אותו מאחורה ואיך הופכים? האם בתנור?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נעמה, מכסים את הסלק בבצק ואחרי האפייה הופכים – הסלק נצמד ונאפה עם הבצק

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

      Avatar
      אפרת ב.

      רוב הסיכויים שאי אפשר לעשות את זה עם עלי פילו כי זה לא מתנפח כמו בצק עלים שבאפיה לוכד איתו את הסלק. העלי פילו נשארים כמו ששמו אותם…

קטגוריות

אביזרים

טכניקות