מאפינס לזניה עגבניות וגבינה
כולם כבר מכירים את הלזניה הקלאסית. למה שלא תפתיעו את המשפחה עם מאפינס לזניה עגבניות וגבינה במנות אישיות? האושר נמצא בביסים קטנים
כולם כבר מכירים את הלזניה הקלאסית. למה שלא תפתיעו את המשפחה עם מאפינס לזניה עגבניות וגבינה במנות אישיות? האושר נמצא בביסים קטנים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 171.4 קק״ל 2057.0 קק״לפחמימות 15.9 גרם 190.5 גרםשומן 8.3 גרם 99.5 גרםנתרן 398.1 מ״ג 4776.6 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 5.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.9 מ״ג 10.6 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 1.5 מ״ג 17.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות171
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 171.4 קק״ל 2057.0 קק״לפחמימות 15.9 גרם 190.5 גרםשומן 8.3 גרם 99.5 גרםנתרן 398.1 מ״ג 4776.6 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 5.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.9 מ״ג 10.6 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 1.5 מ״ג 17.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 171 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500גרם או 1 חבילה עלי לזניה
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
-
300 גרם גבינה צהובה 28%
-
12 עלי בזיליקום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מבשלים את עלי הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, פחות 2 דקות מהזמן שמצוין על האריזה. מסננים, שוטפים בעדינות במים קרים.
- משמנים תבנית שקעים למאפינס בתרסיס שמן זית. בעזרת התרסיס דואגים לשמן היטב את כל התבנית, השקעים וחלקה העליון.
- מגלגלים עלה לזניה לצורת צינור חלול (כמו קנלוני) ומניחים בכל שקע בתבנית. מיתר העלים המבושלים חותכים ריבועים קטנים שירפדו את תחתית השקעים בתבנית. בסופו של דבר אמורות להיווצר מעין כוסות פסטה בכל אחד מהשקעים בתבנית.
- מגררים את הגבינה בפומפייה.
- מפזרים בתחתית כל שקע 1 כף גבינה צהובה מגוררת, מעל יוצקים 4 כפות רוטב עגבניות, ומכסים ב-2 כפות גבינה צהובה מגוררת.
- אופים את המאפינס בתנור החם כ-20-25 דקות, עד שחלקם העליון מזהיב והגבינה נמסה.
- מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות לקירור חלקי של המאפינס, מחלצים בקלות מהתבנית ומגישים בקישוט עלה בזיליקום.
צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מבשלים את עלי הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, פחות 2 דקות מהזמן שמצוין על האריזה. מסננים, שוטפים בעדינות במים קרים.
- משמנים תבנית שקעים למאפינס בתרסיס שמן זית. בעזרת התרסיס דואגים לשמן היטב את כל התבנית, השקעים וחלקה העליון.
- מגלגלים עלה לזניה לצורת צינור חלול (כמו קנלוני) ומניחים בכל שקע בתבנית. מיתר העלים המבושלים חותכים ריבועים קטנים שירפדו את תחתית השקעים בתבנית. בסופו של דבר אמורות להיווצר מעין כוסות פסטה בכל אחד מהשקעים בתבנית.
- מגררים את הגבינה בפומפייה.
- מפזרים בתחתית כל שקע 1 כף גבינה צהובה מגוררת, מעל יוצקים 4 כפות רוטב עגבניות, ומכסים ב-2 כפות גבינה צהובה מגוררת.
- אופים את המאפינס בתנור החם כ-20-25 דקות, עד שחלקם העליון מזהיב והגבינה נמסה.
- מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות לקירור חלקי של המאפינס, מחלצים בקלות מהתבנית ומגישים בקישוט עלה בזיליקום.
צילום: נמרוד סונדרס
הערות
- אפשר להשתמש בעלי לזניה רגילים או מסולסלים
הערות
- אפשר להשתמש בעלי לזניה רגילים או מסולסלים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי באיזה פסטה השתמשת?בעלי לזניה אי אפשר הם נשברים
הי דני. אכן השתמשנו כאן בעלי לזניה, שבושלו לפני כן (ראה סרטון) כדי שיהיהו גמישים.