מאפינס שיש – הפתעה מתוקה לכל המשפחה
מאפינס מתוקים ונפלאים של שוקו-וניל עם פצפוצי שוקולד שאפשר להכין בקלות ובמהירות עם הילדים ובטח גם לאכול עם הילדים. ראו הוזהרתם!
מאפינס מתוקים ונפלאים של שוקו-וניל עם פצפוצי שוקולד שאפשר להכין בקלות ובמהירות עם הילדים ובטח גם לאכול עם הילדים. ראו הוזהרתם!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 474.4 קק״ל 2846.2 קק״לפחמימות 69.9 גרם 419.5 גרםשומן 23.5 גרם 141.3 גרםנתרן 324.7 מ״ג 1948.1 מ״גחלבון 6.8 גרם 40.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.6 גרםשומן רווי 13.7 גרם 82.0 גרםכולסטרול 115.5 מ״ג 692.9 מ״גסידן 35.2 מ״ג 211.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 396.6 מ״ג 2379.4 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות474
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 474.4 קק״ל 2846.2 קק״לפחמימות 69.9 גרם 419.5 גרםשומן 23.5 גרם 141.3 גרםנתרן 324.7 מ״ג 1948.1 מ״גחלבון 6.8 גרם 40.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.6 גרםשומן רווי 13.7 גרם 82.0 גרםכולסטרול 115.5 מ״ג 692.9 מ״גסידן 35.2 מ״ג 211.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 396.6 מ״ג 2379.4 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 474 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
75 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%
-
1 כוס קמח תופח
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1 כוס שוקולד צ’יפס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את שקעי תבנית המאפינס בעטרות נייר (אפשר גם להכין בתבנית סיליקון ואז אין צורך בנייר או שימון).
- בקערת המיקסר מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבלת קציפה אוורירית.
- מוסיפים את הביצים, הוניל והשמנת החמוצה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ב 2-3 פעמים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה (לא יותר מזה).
- מוסיפים רק 3/4 מהשוקולד צ’יפס לתערובת לערבוב קצר.
- מעבירים חצי מהתערובת לקערה, ממיסים את השוקולד (אפשר במיקרו בפולסים) ומוסיפים לחצי התערובת. מערבבים היטב לאיחוד.
- מוזגים את התערובת הכהה לשקעי המאפינס (עד 1/3 גובה) ומעל מוזגים מהתערובת הבהירה (עד 3/4 מגובה השקע) ובעזרת סכין או מזלג “חורשים” מעט בין שתי התערובות ליצירת ה”שיש”.
- מפזרים מלמעלה מעט מהשוקולד צ’יפס הנותרים.
- מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות (עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ באחד מהם יוצא יבש). המאפינס מתייצבים בטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את שקעי תבנית המאפינס בעטרות נייר (אפשר גם להכין בתבנית סיליקון ואז אין צורך בנייר או שימון).
- בקערת המיקסר מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבלת קציפה אוורירית.
- מוסיפים את הביצים, הוניל והשמנת החמוצה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ב 2-3 פעמים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה (לא יותר מזה).
- מוסיפים רק 3/4 מהשוקולד צ’יפס לתערובת לערבוב קצר.
- מעבירים חצי מהתערובת לקערה, ממיסים את השוקולד (אפשר במיקרו בפולסים) ומוסיפים לחצי התערובת. מערבבים היטב לאיחוד.
- מוזגים את התערובת הכהה לשקעי המאפינס (עד 1/3 גובה) ומעל מוזגים מהתערובת הבהירה (עד 3/4 מגובה השקע) ובעזרת סכין או מזלג “חורשים” מעט בין שתי התערובות ליצירת ה”שיש”.
- מפזרים מלמעלה מעט מהשוקולד צ’יפס הנותרים.
- מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות (עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ באחד מהם יוצא יבש). המאפינס מתייצבים בטמפ’ החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
מה שמים במקום השמנת חמוצה אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה?
שמנת צמחית
האם שמנת חמוצה היא שווה ערך לשמנת צמחית?
כן, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת צמחית.
הולכת להכין כזה עכשיו שיהיה לי לצד הקפה! נראה מעולה
מתאים לי לכוס קפה
מהמם ביותר!!!!!
נראה מעולה!