-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 721.2 קק״ל 8654.8 קק״לפחמימות 143.3 גרם 1719.5 גרםסוכר 4.7 גרם 55.9 גרםשומן 5.3 גרם 63.3 גרםנתרן 670.9 מ״ג 8051.0 מ״גחלבון 26.8 גרם 321.0 גרםסיבים תזונתיים 23.1 גרם 276.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 1.2 מ״גסידן 141.9 מ״ג 1703.2 מ״גברזל 5.7 מ״ג 68.8 מ״גאשלגן 936.6 מ״ג 11239.5 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 32.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות721
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 721.2 קק״ל 8654.8 קק״לפחמימות 143.3 גרם 1719.5 גרםסוכר 4.7 גרם 55.9 גרםשומן 5.3 גרם 63.3 גרםנתרן 670.9 מ״ג 8051.0 מ״גחלבון 26.8 גרם 321.0 גרםסיבים תזונתיים 23.1 גרם 276.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 1.2 מ״גסידן 141.9 מ״ג 1703.2 מ״גברזל 5.7 מ״ג 68.8 מ״גאשלגן 936.6 מ״ג 11239.5 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 32.8 מ״גסגור
״מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.
עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.
לקחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.
קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: המג׳דרה של שרה דודפור ממושב מרגליות. כבר כמה חודשים ששרה שוהה בבית המלון סטאי כנרת, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף סאם את המתכון שהנכדים שלה כל כך אוהבים (טיזר: תכינו הרבה בצל).
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 721 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מג'דרה
-
4 כפות שמן קנולה
-
4 בצלים גדולים
-
1 1/2 חבילות עדשים ירוקות
-
1 1/2 ק"ג אורז לבן
-
3 ליטר מים רותחים
-
2 כפות גדושות ציר עוף
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
אופן הכנה
- חצי שעה לפני תחילת ההכנות: משרים את העדשים במים.
- 10 דקות לפני תחילת ההכנות: משרים את האורז במים.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עם שמן במחבת עד להשחמה.
- שוטפים את העדשים ומטגנים אותן עם הבצל כ-10-15 דקות תוך כדי ערבוב.
- שוטפים את האורז ומוסיפים אותו לעדשים תוך כדי ערבוב.
- לאחר טיגון העדשים והאורז מעבירים אותם לסיר, מוסיפים את המים ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף של קנור, את המלח, הפלפל השחור והכורכום ומערבבים.
- מבשלים את המג’דרה על אש גבוהה עד לספיגת המים באורז ובעדשים ומגישים.
אופן הכנה
- חצי שעה לפני תחילת ההכנות: משרים את העדשים במים.
- 10 דקות לפני תחילת ההכנות: משרים את האורז במים.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עם שמן במחבת עד להשחמה.
- שוטפים את העדשים ומטגנים אותן עם הבצל כ-10-15 דקות תוך כדי ערבוב.
- שוטפים את האורז ומוסיפים אותו לעדשים תוך כדי ערבוב.
- לאחר טיגון העדשים והאורז מעבירים אותם לסיר, מוסיפים את המים ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף של קנור, את המלח, הפלפל השחור והכורכום ומערבבים.
- מבשלים את המג’דרה על אש גבוהה עד לספיגת המים באורז ובעדשים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
מה כמות המים בסיר? באיזה יחס לאורז ולעדשים
היי נילי, תודה שהסבת את תשומת ליבנו לזה, מתקנים את המתכון עכשיו
לא כתוב כמות מים ומתי ומתי להוסיף
היי גבי, תודה שהגבת לנו על זה, אנחנו מייד מעדכנים את המתכון