-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 387.9 קק״ל 6982.0 קק״לפחמימות 27.2 גרם 489.7 גרםסוכר 1.8 גרם 32.1 גרםשומן 10.6 גרם 191.2 גרםנתרן 826.6 מ״ג 14879.6 מ״גחלבון 30.3 גרם 545.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 31.3 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.3 מ״ג 491.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 20.8 מ״גאשלגן 146.9 מ״ג 2644.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל 6 שעות
-
קלוריות388
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 387.9 קק״ל 6982.0 קק״לפחמימות 27.2 גרם 489.7 גרםסוכר 1.8 גרם 32.1 גרםשומן 10.6 גרם 191.2 גרםנתרן 826.6 מ״ג 14879.6 מ״גחלבון 30.3 גרם 545.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 31.3 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.3 מ״ג 491.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 20.8 מ״גאשלגן 146.9 מ״ג 2644.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל 6 שעות | קלוריות 388 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר מפורק
-
1 1/2 ק"ג בשר צלי מס’ 5חתוך לקוביות גדולות
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצלים בינונייםחתוכים לרצועות
-
3 שיני שוםפרוסים דק
-
1/2 כוס רוטב ברביקיו
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
2 כפות סילאן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
עד לכיסוי הבשר
מופלטות
-
500 גרם קמח לבן
-
1/2 כף מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כפית שמרים יבשים
-
330 מ"ל מים פושרים
-
לכיסוי הבצק
תוספות
-
1 ראש חסה רומיתמפורקת לעלים
-
1 צרור פטרוזיליהאו מיקס עשבי תיבול
-
1 כוס טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: בסיר רחב מחממים רבע כוס שמן. מניחים את קוביות הבשר ומטגנים דקה וחצי מכל צד עד שינוי הצבע. מוציאים את הבשר לצלחת.
- לאותו הסיר מכניסים את הבצל והשום, מטגנים מספר דקות עד הזהבה.
- מערבבם בקערית קטנה את רוטב הברביקיו, רוטב הסויה, הסילאן, המלח והפלפל.
- מחזירים את קוביות הבשר לסיר, שופכים את הרוטב על הבשר ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
- מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 שעות עד לריכוך מלא של הבשר. במידה והמים מתאדים יש להוסיף עוד מים במהלך הבישול.
- מפרקים את הבשר לשערות דקות בעזרת הידיים/מזלג/מכשיר ייעודי. מערבבים היטב בסיר עם הרוטב שנשאר.
- מכינים את המופלטות: לשים את כל מרכיבי הבצק (מלבד שמן הקנולה) ביד או במיקסר 7-8 דקות. משאירים את הבצק בקערה ל-10 דקות מנוחה.
- מחלקים את הבצק לכדורים של במשקל 45 גרם.
- למתקדמים - ליצירת מופלטה “מדופדפת” - מומלץ לפתוח כל כדור לפיתה גדולה ושטוחה ולקפל את הבצק 4 קיפולים (מלמטה, מלמעלה, מצד ימין ומצד שמאל) ואת הריבוע המקופל הזה לכדרר לכדור.
- מניחים את כל הכדורים בתבנית שטוחה וממלאים שכבה יפה של שמן.
- משאירים את הכדורים כך בתבנית למשך שעה.
- מרכיבים את המנה: מחממים על הגז מחבת רחבה (אין צורך לשמן).
- לוקחים כדור בצק ופותחים אותו לצורת מופלטה (הדרך הנוחה ביותר היא להניח בין שני ניירות אפיה בקוטר של המחבת).
- מניחים את המופלטה על המחבת. לאחר 2 דקות כשהמופלטה מתחילה להשחים, מקפלים אותה לחצי. מניחים על החצי המקופל את מילוי הבשר ותוספות שאוהבים. לאחר 2 דקות מקפלים את המופלטה 2 קיפולים נוספים לצורת משולש כאשר הבשר נשאר בחלק הפנימי. מומלץ לאכול חם!
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: בסיר רחב מחממים רבע כוס שמן. מניחים את קוביות הבשר ומטגנים דקה וחצי מכל צד עד שינוי הצבע. מוציאים את הבשר לצלחת.
- לאותו הסיר מכניסים את הבצל והשום, מטגנים מספר דקות עד הזהבה.
- מערבבם בקערית קטנה את רוטב הברביקיו, רוטב הסויה, הסילאן, המלח והפלפל.
- מחזירים את קוביות הבשר לסיר, שופכים את הרוטב על הבשר ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
- מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 שעות עד לריכוך מלא של הבשר. במידה והמים מתאדים יש להוסיף עוד מים במהלך הבישול.
- מפרקים את הבשר לשערות דקות בעזרת הידיים/מזלג/מכשיר ייעודי. מערבבים היטב בסיר עם הרוטב שנשאר.
- מכינים את המופלטות: לשים את כל מרכיבי הבצק (מלבד שמן הקנולה) ביד או במיקסר 7-8 דקות. משאירים את הבצק בקערה ל-10 דקות מנוחה.
- מחלקים את הבצק לכדורים של במשקל 45 גרם.
- למתקדמים - ליצירת מופלטה “מדופדפת” - מומלץ לפתוח כל כדור לפיתה גדולה ושטוחה ולקפל את הבצק 4 קיפולים (מלמטה, מלמעלה, מצד ימין ומצד שמאל) ואת הריבוע המקופל הזה לכדרר לכדור.
- מניחים את כל הכדורים בתבנית שטוחה וממלאים שכבה יפה של שמן.
- משאירים את הכדורים כך בתבנית למשך שעה.
- מרכיבים את המנה: מחממים על הגז מחבת רחבה (אין צורך לשמן).
- לוקחים כדור בצק ופותחים אותו לצורת מופלטה (הדרך הנוחה ביותר היא להניח בין שני ניירות אפיה בקוטר של המחבת).
- מניחים את המופלטה על המחבת. לאחר 2 דקות כשהמופלטה מתחילה להשחים, מקפלים אותה לחצי. מניחים על החצי המקופל את מילוי הבשר ותוספות שאוהבים. לאחר 2 דקות מקפלים את המופלטה 2 קיפולים נוספים לצורת משולש כאשר הבשר נשאר בחלק הפנימי. מומלץ לאכול חם!
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן