מופלטה עם טריק
מופלטה עם טריק פשוט שיעזור לכם להכין את ערב המימונה הכי טעים שיש! מי לא אוהב מופלטות בתום הפסח? אז קבלו מתכון פשוט עם טריק שיעשה לכם את החג
מופלטה עם טריק פשוט שיעזור לכם להכין את ערב המימונה הכי טעים שיש! מי לא אוהב מופלטות בתום הפסח? אז קבלו מתכון פשוט עם טריק שיעשה לכם את החג
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.9 קק״ל 3798.0 קק״לפחמימות 20.3 גרם 772.3 גרםשומן 0.6 גרם 22.7 גרםנתרן 205.0 מ״ג 7788.4 מ״גחלבון 2.9 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 30.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.7 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 10.8 מ״גסידן 4.3 מ״ג 164.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 28.2 מ״ג 1071.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות100
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.9 קק״ל 3798.0 קק״לפחמימות 20.3 גרם 772.3 גרםשומן 0.6 גרם 22.7 גרםנתרן 205.0 מ״ג 7788.4 מ״גחלבון 2.9 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 30.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.7 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 10.8 מ״גסידן 4.3 מ״ג 164.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 28.2 מ״ג 1071.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 100 | כמות מנות 38 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה שמים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים ומוזגים מים בהדרגה ולשים במשך 5 דקות עד שמתגבש בצק.
- מכסים עם כיסוי ניילון עם גומי ומתפיחים 20 דקות.
- לוקחים את הבצק עם שמן בידיים ומכדררים כדורים קטנים תלוי בגודל המחבת שתשתמשו. אם המחבת היא לא ענקית אז כדורים קטנטנים, כמו כדורי פינג פונג, אם המחבת גדולה מאוד אז מעט יותר גדול.
- שמים את כל הכדורים בקופסת פלסטיק עם שמן ומכסים.
- טריק: לוקחים נייר אפייה שמים על השיש לוקחים כדור בצק ושמים במרכז, לוקחים עוד נייר אפייה ומכסים מתחילים לרדד עד שנהיה דק כמו דף.
- מחממים מחבת על אש קטנה. מוסיפים מעט חמאה, בשביל המופלטה הראשונה. ברגע שטיפונת נהיה לה צבע הופכים ועליה שמים עוד אחת. כל אחת בערך דקה, הופכים שמים עוד אחת, שוב הופכים, עד שמסיימים את כל הכמות.
- מגישים עם חמאה ודבש ושיהיה חג מימונה שמח!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה שמים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים ומוזגים מים בהדרגה ולשים במשך 5 דקות עד שמתגבש בצק.
- מכסים עם כיסוי ניילון עם גומי ומתפיחים 20 דקות.
- לוקחים את הבצק עם שמן בידיים ומכדררים כדורים קטנים תלוי בגודל המחבת שתשתמשו. אם המחבת היא לא ענקית אז כדורים קטנטנים, כמו כדורי פינג פונג, אם המחבת גדולה מאוד אז מעט יותר גדול.
- שמים את כל הכדורים בקופסת פלסטיק עם שמן ומכסים.
- טריק: לוקחים נייר אפייה שמים על השיש לוקחים כדור בצק ושמים במרכז, לוקחים עוד נייר אפייה ומכסים מתחילים לרדד עד שנהיה דק כמו דף.
- מחממים מחבת על אש קטנה. מוסיפים מעט חמאה, בשביל המופלטה הראשונה. ברגע שטיפונת נהיה לה צבע הופכים ועליה שמים עוד אחת. כל אחת בערך דקה, הופכים שמים עוד אחת, שוב הופכים, עד שמסיימים את כל הכמות.
- מגישים עם חמאה ודבש ושיהיה חג מימונה שמח!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן