רקע הנמל מעודכן

מושחת ומושלם: מאפה שמרים עם קרם פטיסייר, פטל ושוקולד לבן

איזה בצק, איזה קרם, איזה מילוי... ללקק את האצבעות! מתכון למאפה שמרים מעולה עם קרם פטיסייר, פטל טרי ושוקולד לבן
איזה בצק, איזה קרם, איזה מילוי... ללקק את האצבעות! מתכון למאפה שמרים מעולה עם קרם פטיסייר, פטל טרי ושוקולד לבן
  • עדי מרום
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    5665
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5665.1 קק״ל 5665.1 קק״ל
    פחמימות 712.6 גרם 712.6 גרם
    שומן 231.5 גרם 231.5 גרם
    נתרן 2042.1 מ״ג 2042.1 מ״ג
    חלבון 92.9 גרם 92.9 גרם
    סיבים תזונתיים 24.2 גרם 24.2 גרם
    שומן רווי 109.9 גרם 109.9 גרם
    כולסטרול 528.6 מ״ג 528.6 מ״ג
    סידן 659.0 מ״ג 659.0 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 3754.3 מ״ג 3754.3 מ״ג
    אבץ 10.2 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    5665
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5665.1 קק״ל 5665.1 קק״ל
    פחמימות 712.6 גרם 712.6 גרם
    שומן 231.5 גרם 231.5 גרם
    נתרן 2042.1 מ״ג 2042.1 מ״ג
    חלבון 92.9 גרם 92.9 גרם
    סיבים תזונתיים 24.2 גרם 24.2 גרם
    שומן רווי 109.9 גרם 109.9 גרם
    כולסטרול 528.6 מ״ג 528.6 מ״ג
    סידן 659.0 מ״ג 659.0 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 3754.3 מ״ג 3754.3 מ״ג
    אבץ 10.2 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור

קבלו מתכון שכולו זועק אהבה! השילוב המנצח של לבן ואדום אף פעם לא מאכזב. מתכון מעולה של שבלולי מאפה שמרים נהדרים עם קרם פטיסייר מושלם, במילוי חתיכות פטל טרי ושוקולד לבן ומתוק.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
עדי מרום
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קרם פטיסייר

בצק

ציפוי

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים בסיר את החלב, הווניל וכף אחת מתוך הסוכר ומביאים לסף רתיחה. טורפים בקערה נפרדת עד לאיחוד את החלמונים, הקורנפלור והסוכר הנותר. עושים השוואת טמפרטורות בין תערובת החלב החם לקערת החלמונים - יוצקים תוך כדי ערבוב בהדרגה את תערובת החלב לקערת החלמונים וטורפים לאיחוד.
  2. מסננים את התערובת ומעבירים בחזרה לסיר. מבשלים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך. ברגע שהתערובת מבעבעת, ממשיכים לערבב במשך 20 שניות ומורידים מהאש. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם ומכניסים למקרר עד לקירור מלא.
  3. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר על מהירות בינונית את המים, השמרים, הסוכר, השמנת החמוצה, הביצה, הקמח והמלח במשך 3 דקות. לאחר מכן מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החמאה. ממשיכים בלישה במשך 8 דקות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח במשך כשעה-שעה וחצי (אפשר גם לילה במקרר).
  5. מוציאים את קרם הפטיסייר מהקירור וטורפים היטב בקערה עד שהוא מקבל מרקם אחיד.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים למלבנים דקים. מורחים על כל מלבן שכבה של קרם הפטיסייר ומפזרים את הפטל והשוקולד הלבן. מגלגלים את הבצק מהצד הרחב של המלבן לצורת גליל וחותכים את הגלילים לשבלולים בגודל שווה.
  8. מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגול, מכסים ומתפיחים התפחה נוספת במשך 20-30 דקות. אופים 35 דקות או עד להשחמה יפה.
  9. מכינים את הציפוי: מערבבים היטב בקערה את החמאה הרכה ואבקת הסוכר, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים לאיחוד.
  10. מצפים את השבלולים בציפוי הגבינה כאשר הם חמימים ומגישים.
מאפה פטל ושוקולד לבן1
מאפה שמרים עם קרם פטיסייר, פטל ושוקולד לבן. צילום: עדי מרום

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מושחת ומושלם: מאפה שמרים עם קרם פטיסייר, פטל ושוקולד לבן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    תהילה הרשקוביץ

    שמתי אוכמניות מטעמי כשרות, יצא נדיררררר

    Avatar
    תהילה הרשקוביץ

    שמתי אוכמניות מטעמי כשרות, יצא נדיררררר

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות