מחווה לריחות וטעמים של שנות השמונים עוגת מרוקו תבלינים
ליאור שרף נזכר בטעמים וריחות מפעם עם עוגת מרוקו תבלינים, עוגה בחושה נימוח ומלאה בטעמים במתכון קל להכנה שיעשה לכם חגיגה בפה
ליאור שרף נזכר בטעמים וריחות מפעם עם עוגת מרוקו תבלינים, עוגה בחושה נימוח ומלאה בטעמים במתכון קל להכנה שיעשה לכם חגיגה בפה
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5137.1 קק״ל 5137.1 קק״לפחמימות 665.8 גרם 665.8 גרםשומן 204.4 גרם 204.4 גרםנתרן 4611.8 מ״ג 4611.8 מ״גחלבון 72.6 גרם 72.6 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרםשומן רווי 145.7 גרם 145.7 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 281.7 מ״ג 281.7 מ״גברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 1573.8 מ״ג 1573.8 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5137
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5137.1 קק״ל 5137.1 קק״לפחמימות 665.8 גרם 665.8 גרםשומן 204.4 גרם 204.4 גרםנתרן 4611.8 מ״ג 4611.8 מ״גחלבון 72.6 גרם 72.6 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרםשומן רווי 145.7 גרם 145.7 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 281.7 מ״ג 281.7 מ״גברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 1573.8 מ״ג 1573.8 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5137 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים Lמופרדות
-
150 גרם סוכר לבן
-
60 גרם דבש
-
60 גרם סילאן
-
250 מ"ל מיץ תפוזים(אפשר שמנת מתוקה גרסה חלבית)
-
130 גרם שמן קוקוס
-
300 גרם קמח תופח
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
40 גרם קוקוס טחון
-
50 גרם אגוזי מלךקצוצים גס
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מניחים בקלחת את כל מצרכי הסירופ, מביאים לרתיחה ומניחים בצד לצינון.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים את התבנית שבחרתם.
- בקערה מערבבים את החומרים היבשים קמח, סודה לשתייה, תבלינים, קוקוס, ואגוזים מניחים בצד.
- בקערה נפרדת מערבבים עד איחוד את החומרים הרטובים מיץ תפוזים, שמן, דבש וסילאן מניחים בצד.
- במיקסר מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב, מנמיכים מהירות מוסיפים חלמונים בהדרגה עד הטמעתם.
- מוסיפים למיקסר באיטיות את החומרים הרטובים, בעזרת לקקן מקפלים למסה את החומרים היבשים בשלוש פעמים עד לאיחוד.
- יוצקים את המסה לתבנית אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים 10 דקות ומחלצים מהתבנית.
- “משקים” בעזרת כף את העוגה בסירופ. מצננים לטמפ’ החדר.
- מכינים את זיגוג סוכר העראק: מניחים בקלחת את מצרכי זיגוג הסוכר ומערבבים עד למרקם של “טחינה גולמית” אפשר לתקן במידת הצורך ולהוסיף עוד אבקת סוכר או עראק.
- כשהעוגה התקררה, יוצקים את הזיגוג על פני העוגה.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מניחים בקלחת את כל מצרכי הסירופ, מביאים לרתיחה ומניחים בצד לצינון.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים את התבנית שבחרתם.
- בקערה מערבבים את החומרים היבשים קמח, סודה לשתייה, תבלינים, קוקוס, ואגוזים מניחים בצד.
- בקערה נפרדת מערבבים עד איחוד את החומרים הרטובים מיץ תפוזים, שמן, דבש וסילאן מניחים בצד.
- במיקסר מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב, מנמיכים מהירות מוסיפים חלמונים בהדרגה עד הטמעתם.
- מוסיפים למיקסר באיטיות את החומרים הרטובים, בעזרת לקקן מקפלים למסה את החומרים היבשים בשלוש פעמים עד לאיחוד.
- יוצקים את המסה לתבנית אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים 10 דקות ומחלצים מהתבנית.
- “משקים” בעזרת כף את העוגה בסירופ. מצננים לטמפ’ החדר.
- מכינים את זיגוג סוכר העראק: מניחים בקלחת את מצרכי זיגוג הסוכר ומערבבים עד למרקם של “טחינה גולמית” אפשר לתקן במידת הצורך ולהוסיף עוד אבקת סוכר או עראק.
- כשהעוגה התקררה, יוצקים את הזיגוג על פני העוגה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן