-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 512.5 קק״ל 4099.9 קק״לפחמימות 2.5 גרם 20.2 גרםשומן 48.1 גרם 384.8 גרםנתרן 510.7 מ״ג 4085.2 מ״גחלבון 19.2 גרם 154.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.5 גרםשומן רווי 6.8 גרם 54.0 גרםכולסטרול 118.6 מ״ג 948.5 מ״גסידן 26.9 מ״ג 215.2 מ״גברזל 26.5 מ״ג 212.3 מ״גאשלגן 295.7 מ״ג 2365.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות513
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 512.5 קק״ל 4099.9 קק״לפחמימות 2.5 גרם 20.2 גרםשומן 48.1 גרם 384.8 גרםנתרן 510.7 מ״ג 4085.2 מ״גחלבון 19.2 גרם 154.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.5 גרםשומן רווי 6.8 גרם 54.0 גרםכולסטרול 118.6 מ״ג 948.5 מ״גסידן 26.9 מ״ג 215.2 מ״גברזל 26.5 מ״ג 212.3 מ״גאשלגן 295.7 מ״ג 2365.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 513 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
איולי
המבורגרים
-
4 פילה דגי אמנוןטחון
-
1 ביצה L
-
1 חופן פטרוזיליה
-
10 עלי נענע
-
1 כף פירורי לחם
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זית
הגשה
אופן הכנה
- מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את מיץ. קוצצים את השום, הנענע והפטרוזיליה.
- מכינים את האיולי: מערבלים במעבד המזון את החלמונים, האריסה, החרדל, מיץ הלימון, השום והמלח לתערובת אחידה. מזלפים את השמנים בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם סמיך. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מיץ לימון או מים.
- מכינים את ההמבורגרים: מערבבים בקערה את כל הרכיבים. לשים כדקה כדי שההמבורגרים יהיו יציבים בטיגון. טועמים ומתקנים את התיבול.
- יוצרים 10-8 קציצות פחוסות ומהודקות (אפשר להיעזר ברינג - טבעת מתכת בקוטר 8 ס”מ).
- מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. מברישים את ההמבורגרים בשמן הזית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומוכנים.
- מגישים את ההמבורגרים בלחמניות עם האיולי.
אופן הכנה
- מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את מיץ. קוצצים את השום, הנענע והפטרוזיליה.
- מכינים את האיולי: מערבלים במעבד המזון את החלמונים, האריסה, החרדל, מיץ הלימון, השום והמלח לתערובת אחידה. מזלפים את השמנים בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם סמיך. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מיץ לימון או מים.
- מכינים את ההמבורגרים: מערבבים בקערה את כל הרכיבים. לשים כדקה כדי שההמבורגרים יהיו יציבים בטיגון. טועמים ומתקנים את התיבול.
- יוצרים 10-8 קציצות פחוסות ומהודקות (אפשר להיעזר ברינג - טבעת מתכת בקוטר 8 ס”מ).
- מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. מברישים את ההמבורגרים בשמן הזית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומוכנים.
- מגישים את ההמבורגרים בלחמניות עם האיולי.
הערות
- מכמות המצרכים שבמתכון האיולי מתקבלות 1 ו-1/2 כוסות של הרוטב. ניתן לשמור את האיולי בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים
הערות
- מכמות המצרכים שבמתכון האיולי מתקבלות 1 ו-1/2 כוסות של הרוטב. ניתן לשמור את האיולי בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
לא כתוב אם יש לרסק את הדגים או לחתוך קטן או בכלל התכוונתם שצריך להשאיר אותם שלמים.
יש צורך לטחון אותם. תודה, הוספנו למתכון 🙂