מינס פאי במילוי פירות יבשים לחג מולד מתוק במיוחד
לנו יש חנוכה, לנוצרים יש כריסטמס - כל חגיגה היא סיבה למסיבה, בעיקר כשמדובר במאפה מתוק פריך. קבלו את חג המולד באקסטרה מתיקות עם מינס פאי במילוי פירות יבשים
לנו יש חנוכה, לנוצרים יש כריסטמס - כל חגיגה היא סיבה למסיבה, בעיקר כשמדובר במאפה מתוק פריך. קבלו את חג המולד באקסטרה מתיקות עם מינס פאי במילוי פירות יבשים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 471.6 קק״ל 7545.0 קק״לפחמימות 61.2 גרם 978.8 גרםשומן 29.2 גרם 467.7 גרםנתרן 31.0 מ״ג 495.3 מ״גחלבון 4.4 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 30.3 גרםשומן רווי 13.8 גרם 221.3 גרםכולסטרול 94.0 מ״ג 1504.6 מ״גסידן 24.6 מ״ג 393.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 126.2 מ״ג 2018.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעהכולל 12 שעות
-
קלוריות472
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 471.6 קק״ל 7545.0 קק״לפחמימות 61.2 גרם 978.8 גרםשומן 29.2 גרם 467.7 גרםנתרן 31.0 מ״ג 495.3 מ״גחלבון 4.4 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 30.3 גרםשומן רווי 13.8 גרם 221.3 גרםכולסטרול 94.0 מ״ג 1504.6 מ״גסידן 24.6 מ״ג 393.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 126.2 מ״ג 2018.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 472 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
175 גרם צימוקים כהים
-
100 גרם זרשק – דומדמניות מיובשות
-
100 גרם קליפות תפוז מסוכרותקצוצות דק
-
175 גרם חמאהמגוררת בפומפייה
-
225 גרם סוכר חום כהה
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית קליפת לימון
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כף קליפת תפוז
-
1/4 כוס מיץ תפוזים
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
4 כפות ברנדי
אופן הכנה
- מכינים את תערובת המילוי מראש: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים של המילוי מלבד הברנדי. מכסים במגבת ומניחים לתערובת לנוח במשך הלילה ולטעמים להתגבש.
- בבוקר למחרת, מחממים תנור ל-100 מעלות.
- מעבירים את תערובת המילוי לתבנית המתאימה לתנור, מכסים בנייר כסף ואופים שעתיים.
- בתום האפייה מוציאים מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומערבבים. מקפידים לערבב את התערובת פעם ב-10 דקות עד לצינון מלא.
- מוסיפים את הברנדי ומערבבים שוב. את התערובת רצוי לשמור בצנצנות מעוקרות אם לא משתמשים בה מיד.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את החמאה והקמח לתערובת פירורית.
- מוסיפים את הסוכר ואת הביצה ומעבדים עוד מעט עד שהתערובת מתגבשת לכדור בצק. אם התערובת פירורית מאוד, מוסיפים 1-2 כפות מים עד להתגבשות הבצק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-10 דקות ועד שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית מאפינס.
- מרדדים את הבצק המקורר לעלה בצק בעובי 3 מ”מ.
- בעזרת קורצן עוגיות בקוטר 10 ס”מ קורצים עיגולים מהבצק ומניחים בשקעים המשומנים בתבנית. מאגדים את שאריות הבצק לכדור ומחזירים למקרר.
- בכל שקע מניחים 2 כפות מהמילוי ומורחים מעט את הקצוות בביצה טרופה.
- מוציאים את כדור שאריות הבצק מהמקרר ומרדדים בשנית לעלה בצק בעובי 3 מ”מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ ומניחים מעל כל שקע ליצירת פאי קטן. בעזרת האצבעות מצמידים היטב את מכסה הבצק לשולי הקלתית.
- במרכז כל מכסה בצק יוצרים חתך קטן ליציאת אוויר, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר. אפשר גם לחתוך צורה יפה כגון כוכב או לב במכסה הבצק.
- אופים את הפאי בתנור החם 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ואפויים.
- מניחים למאפים להצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותם מהתבנית.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת המילוי מראש: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים של המילוי מלבד הברנדי. מכסים במגבת ומניחים לתערובת לנוח במשך הלילה ולטעמים להתגבש.
- בבוקר למחרת, מחממים תנור ל-100 מעלות.
- מעבירים את תערובת המילוי לתבנית המתאימה לתנור, מכסים בנייר כסף ואופים שעתיים.
- בתום האפייה מוציאים מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומערבבים. מקפידים לערבב את התערובת פעם ב-10 דקות עד לצינון מלא.
- מוסיפים את הברנדי ומערבבים שוב. את התערובת רצוי לשמור בצנצנות מעוקרות אם לא משתמשים בה מיד.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את החמאה והקמח לתערובת פירורית.
- מוסיפים את הסוכר ואת הביצה ומעבדים עוד מעט עד שהתערובת מתגבשת לכדור בצק. אם התערובת פירורית מאוד, מוסיפים 1-2 כפות מים עד להתגבשות הבצק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-10 דקות ועד שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית מאפינס.
- מרדדים את הבצק המקורר לעלה בצק בעובי 3 מ”מ.
- בעזרת קורצן עוגיות בקוטר 10 ס”מ קורצים עיגולים מהבצק ומניחים בשקעים המשומנים בתבנית. מאגדים את שאריות הבצק לכדור ומחזירים למקרר.
- בכל שקע מניחים 2 כפות מהמילוי ומורחים מעט את הקצוות בביצה טרופה.
- מוציאים את כדור שאריות הבצק מהמקרר ומרדדים בשנית לעלה בצק בעובי 3 מ”מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ ומניחים מעל כל שקע ליצירת פאי קטן. בעזרת האצבעות מצמידים היטב את מכסה הבצק לשולי הקלתית.
- במרכז כל מכסה בצק יוצרים חתך קטן ליציאת אוויר, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר. אפשר גם לחתוך צורה יפה כגון כוכב או לב במכסה הבצק.
- אופים את הפאי בתנור החם 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ואפויים.
- מניחים למאפים להצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותם מהתבנית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
בדיוק אתמול היתה תוכנית של Rachell Koo הנהדרת, והיא הכינה את המינס פאי האלו לארוחת החג (מולד) הבצק היה שוקולדי , אני אכין ואצלם, ואם יהיה טעים גם אעלה את המתכון,,, למרות שנראה לי שזה בדיוק המתכון !
שמחים לשמוע כנרת, ספרי לנו איך יצא 🙂