מריטוצו שוקולד – הסופגניה האפויה האיטלקית בגרסה השוקולדית
מריטוצו היא הסופגנייה האיטלקית: לחמניית בריוש איטלקית אפויה, חצויה וממולאת בקרם שמנת אלוהי. אנחנו הכנו לכם את הוורסיה השוקולדית שלה והעוד יותר מושחתת!
מריטוצו היא הסופגנייה האיטלקית: לחמניית בריוש איטלקית אפויה, חצויה וממולאת בקרם שמנת אלוהי. אנחנו הכנו לכם את הוורסיה השוקולדית שלה והעוד יותר מושחתת!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1040.4 קק״ל 6242.4 קק״לפחמימות 115.1 גרם 690.9 גרםשומן 60.7 גרם 364.2 גרםנתרן 98.4 מ״ג 590.3 מ״גחלבון 17.3 גרם 104.1 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 51.5 גרםשומן רווי 35.6 גרם 213.6 גרםכולסטרול 235.3 מ״ג 1411.8 מ״גסידן 120.7 מ״ג 724.2 מ״גברזל 5.2 מ״ג 31.3 מ״גאשלגן 564.7 מ״ג 3388.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 17.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות1040
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1040.4 קק״ל 6242.4 קק״לפחמימות 115.1 גרם 690.9 גרםשומן 60.7 גרם 364.2 גרםנתרן 98.4 מ״ג 590.3 מ״גחלבון 17.3 גרם 104.1 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 51.5 גרםשומן רווי 35.6 גרם 213.6 גרםכולסטרול 235.3 מ״ג 1411.8 מ״גסידן 120.7 מ״ג 724.2 מ״גברזל 5.2 מ״ג 31.3 מ״גאשלגן 564.7 מ״ג 3388.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 17.9 מ״גסגור
עם כל הכבוד לקינוחים הישראליים, גם האיטלקים עושים עבודה לא רעה. ועם כל הכבוד לסופגניות המשגעות שלנו, ברגע שתיתנו ביס במריטוצו שוקולד האיטלקי – פשוט תתעלפו. הרי מה יכול להיות רע בסופגנייה שהיא בעצם בריוש רך ממולא בקרם שוקולד? שום דבר, האמינו לנו!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 1040 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
450 גרם קמח לבן
-
50 גרם אבקת קקאו
-
60 גרם סוכר לבן
-
10 גרם שמרים יבשים
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
2 ביצים L
-
100 גרם חמאה רכה
-
קורט מלח דק
-
1/2 כפית מחית וניל
קרם
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד מרירמומס, או שוקולד חלב
הגשה
-
3 כפות אבקת סוכרבמסננת
-
50 גרם שוקולד מרירמגורר בעזרת קולפן או פומפייה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, הקקאו, הסוכר והשמרים, ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים את השמנת לבישול, הביצים, הווניל, המלח והחמאה, וממשיכים לערבב במהירות בינונית במשך 8-12 דקות עד שנוצר בצק דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ־60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים אותו ל־6 חלקים שווים.
- כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים צורה מאורכת, כמו של לחמנייה.
- מכסים במגבת את הלחמניות שיצרנו ומתפיחים שוב במשך כ־60 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ואופים בתנור במשך כ־20 דקות, עד שהלחמניות מעט משחימות.
- מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים את השמנת להקצפה, עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם שוקולד אחיד.
- פורסים כל לחמנייה לאורכה, כך שקצה אחד עדיין מחובר.
- ממלאים כל לחמנייה בכמות נדיבה של קרם שוקולד.
- משטחים בעזרת מרית את הקרם, זורים אבקת סוכר בנדיבות עם המסננת של הנמל ושוקולד מריר מגורר מלמעלה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, הקקאו, הסוכר והשמרים, ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים את השמנת לבישול, הביצים, הווניל, המלח והחמאה, וממשיכים לערבב במהירות בינונית במשך 8-12 דקות עד שנוצר בצק דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ־60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים אותו ל־6 חלקים שווים.
- כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים צורה מאורכת, כמו של לחמנייה.
- מכסים במגבת את הלחמניות שיצרנו ומתפיחים שוב במשך כ־60 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ואופים בתנור במשך כ־20 דקות, עד שהלחמניות מעט משחימות.
- מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים את השמנת להקצפה, עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם שוקולד אחיד.
- פורסים כל לחמנייה לאורכה, כך שקצה אחד עדיין מחובר.
- ממלאים כל לחמנייה בכמות נדיבה של קרם שוקולד.
- משטחים בעזרת מרית את הקרם, זורים אבקת סוכר בנדיבות עם המסננת של הנמל ושוקולד מריר מגורר מלמעלה ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היינו היום בדנון והיה ממש מדהים!!!
אלופים שהגעתם! חג שמח 🙂