מרק בשר עם גריסים וירקות שורש – סיפור אהבה וחורף
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 607.2 קק״ל 4857.6 קק״לפחמימות 58.5 גרם 468.1 גרםסוכר 7.6 גרם 60.8 גרםשומן 15.1 גרם 121.0 גרםנתרן 1014.6 מ״ג 8117.0 מ״גחלבון 51.2 גרם 409.2 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 98.4 גרםשומן רווי 4.4 גרם 35.1 גרםכולסטרול 292.5 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 232.0 מ״ג 1856.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 31.5 מ״גאשלגן 1398.3 מ״ג 11186.4 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 65.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות607
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 607.2 קק״ל 4857.6 קק״לפחמימות 58.5 גרם 468.1 גרםסוכר 7.6 גרם 60.8 גרםשומן 15.1 גרם 121.0 גרםנתרן 1014.6 מ״ג 8117.0 מ״גחלבון 51.2 גרם 409.2 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 98.4 גרםשומן רווי 4.4 גרם 35.1 גרםכולסטרול 292.5 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 232.0 מ״ג 1856.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 31.5 מ״גאשלגן 1398.3 מ״ג 11186.4 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 65.4 מ״גסגור
איזה אושר זה לסיים יום עבודה או יום לימודים, להגיע הביתה היישר לזרועותיו המפנקות של מרק בשר, גריסים וירקות שורש מלא מלא בתוכן ובטעם. הגשם דופק על החלון ולכם יש חיוך בבטן ובלב. לא סתם קוראים למרק הזה סיפור אהבה וחורף, ורוצו לקרוא את הספר!
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 607 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בשר כתףחתוך לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס קמח לבן
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
2 שורש פטרוזיליה בינונייםחתוכים לקוביות
-
2 גזרים בינונייםחתוכים לקוביות או לטבעות
-
2 כוסות עלי מנגולדקצוצים
-
2 גבעולי סלריקצוצים
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 תפוחי אדמה גדוליםחתוכים לקוביות
-
1 כף אורגנו יבשאו טרי קצוץ
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
-
1 1/2 כפות אבקת מרק עוף
-
8 כוסות מים
-
3/4 כוס גריסי פנינה
אופן הכנה
- הכנת הבשר לבישול: מתבלים את הבשר הבשר בנדיבות במלח ופלפל. מניחים את הבקר בשקית זיפלוק ומוסיפים את הקמח מעל קוביות בשר הבקר. סוגרים את שקית הזליפוק ומנערים עד שכל נתחי בשר הבקר מכוסים במלואם בקמח.
- צורבים את נתחי בשר הבקר: מחממים את שמן הזית בסיר מרק כבד על אש בינונית - גבוהה. מוסיפים את בשר הבקר לסיר ומבשלים רק עד שהבשר מתחיל להשחים, בערך 3 דקות לכל צד. הוציאו את הבשר מהסיר והניחו בצד.
- הכנת הירקות: מוסיפים עוד טיפונת שמן זית לסיר בו טיגנו את הבשר, סביר להניח שישארו לכם הרבה חתיכות בשר חומות בתחתית. ממש לא זורקים אותן, להיפך! פשוט מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ואז מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר, שורש הסלרי והסלרי. מבשלים את הירקות עד שהם רכים, בערך 8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים לסיר את השום, האורגנו ורוטב הפומודורו ומערבבים. מבשלים בערך דקה עד שמתחילים להריח את השום ואת האורגנו. מוסיפים לסיר מעט מים ומגרדים את תחתית הסיר, כדי שכל החלקים שנדבקו לתחתית ישתחררו. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר לסיר, מוסיפים את אבקת מרק העוף והמים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
- לאחר שהמרק רתח מעבירים את הסיר לאש בינונית. מכסים את הסיר ומבשלים בערך 45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. ככל שתבשלו יותר בשר הבקר הבקר יהיה רך וממש ימס בביס.
- מוסיפים את גריסי הפנינה לסיר ומבשלים עוד כ- 30 דקות ביסר מכוסה. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהשעורה לא תידבק. אם אתם מגלים שהמרק סמיך מדי הוסיפו עוד מים לפי, אם כי מדובר במרק סמיך למדי.
- הגשה: מסירים את המרק מהאש, מוזגים לקערות מרק עשויות מככר לחם ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.
אופן הכנה
- הכנת הבשר לבישול: מתבלים את הבשר הבשר בנדיבות במלח ופלפל. מניחים את הבקר בשקית זיפלוק ומוסיפים את הקמח מעל קוביות בשר הבקר. סוגרים את שקית הזליפוק ומנערים עד שכל נתחי בשר הבקר מכוסים במלואם בקמח.
- צורבים את נתחי בשר הבקר: מחממים את שמן הזית בסיר מרק כבד על אש בינונית - גבוהה. מוסיפים את בשר הבקר לסיר ומבשלים רק עד שהבשר מתחיל להשחים, בערך 3 דקות לכל צד. הוציאו את הבשר מהסיר והניחו בצד.
- הכנת הירקות: מוסיפים עוד טיפונת שמן זית לסיר בו טיגנו את הבשר, סביר להניח שישארו לכם הרבה חתיכות בשר חומות בתחתית. ממש לא זורקים אותן, להיפך! פשוט מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ואז מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר, שורש הסלרי והסלרי. מבשלים את הירקות עד שהם רכים, בערך 8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים לסיר את השום, האורגנו ורוטב הפומודורו ומערבבים. מבשלים בערך דקה עד שמתחילים להריח את השום ואת האורגנו. מוסיפים לסיר מעט מים ומגרדים את תחתית הסיר, כדי שכל החלקים שנדבקו לתחתית ישתחררו. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר לסיר, מוסיפים את אבקת מרק העוף והמים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
- לאחר שהמרק רתח מעבירים את הסיר לאש בינונית. מכסים את הסיר ומבשלים בערך 45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. ככל שתבשלו יותר בשר הבקר הבקר יהיה רך וממש ימס בביס.
- מוסיפים את גריסי הפנינה לסיר ומבשלים עוד כ- 30 דקות ביסר מכוסה. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהשעורה לא תידבק. אם אתם מגלים שהמרק סמיך מדי הוסיפו עוד מים לפי, אם כי מדובר במרק סמיך למדי.
- הגשה: מסירים את המרק מהאש, מוזגים לקערות מרק עשויות מככר לחם ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (30)
בידיוק חשבתי על זה אתמול
אפשרי ללא בשר? ומה בנוגע לרוטב פומודורו? יש תחליף?
כן, אפשר להכין את המרק ללא בשר. אפשר להשתמש בכל רוטב עגבניות מוכן אחר. כאן תוכלי למצוא מגוון מרקים לחורף: https://foody.co.il/category/%d7%9e%d7%a8%d7%a7%d7%99%d7%9d/
נראה מושלם חייב לנסות להכין
אפשר מתכון לקערת לחם
לוקחים כיכר לחם עגולה וחותכים לה את “הלמעלה”. מרוקנים מעט את הכיכר (מוציאים את הלחם מבפנים). מוזגים מרק לתוך הכיכר, בתיאבון!