מרק עוף קוריאני חריף מושלם!
אל תיבהלו מכמות המצרכים, כי מרק עוף קוריאני הוא די פשוט להכנה. ניתן לשלוט על כמות החריפות, ולהגיש עם אורז. מנה שהיא ארוחה משפחתית שלמה!
אל תיבהלו מכמות המצרכים, כי מרק עוף קוריאני הוא די פשוט להכנה. ניתן לשלוט על כמות החריפות, ולהגיש עם אורז. מנה שהיא ארוחה משפחתית שלמה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.3 קק״ל 1279.6 קק״לפחמימות 18.8 גרם 112.9 גרםשומן 9.6 גרם 57.5 גרםנתרן 223.0 מ״ג 1337.9 מ״גחלבון 17.9 גרם 107.7 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 14.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 80.1 מ״ג 480.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 342.0 מ״ג 2052.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות213
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.3 קק״ל 1279.6 קק״לפחמימות 18.8 גרם 112.9 גרםשומן 9.6 גרם 57.5 גרםנתרן 223.0 מ״ג 1337.9 מ״גחלבון 17.9 גרם 107.7 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 14.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 80.1 מ״ג 480.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 342.0 מ״ג 2052.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 213 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציר עוף
-
1 חזה עוף שלם בינוניחצוי
-
2 צנון בינונייםחתוכים גס
-
1 בצל בינוניחצוי
-
1 גבעול כרישהחתוכה גס
-
7 שיני שוםשלמות
-
1 עלה אצות קומבומזרח מערב
-
3 1/2 ליטר מים
שמן צ'ילי
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 1/2 כפות שבבי צ’ילי יבשחריף, או לפי הטעם
מרק
-
1 גבעול כרישהחתוכה לטבעות
-
1/2 חבילה נבטים סיניים
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 חבילה פטריות שימג’י
-
1 כף רוטב צ’ילי חריףמזרח מערבאו לפי הטעם
-
2 1/2 כפות רוטב סויהמזרח מערבאו לפי הטעם
-
5 גבעולי בצל ירוקחתוכים למקטעים אלכסוניים
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הציר: שמים את כל המרכיבים בסיר גדול ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך כ-45 דקות.
- מוציאים את העוף, מפרקים אותו לחתיכות דקיקות ושומרים בצד.
- נפטרים מהירקות ושומרים את כל הציר.
- מכינים את שמן הצ’ילי: מחממים בסיר גדול נוסף את שני סוגי השמן.
- מוסיפים את שבבי הצ’ילי ומטגנים תוך כדי ערבוב קבוע עד שהשמן הופך לאדום. זהירות לא לשרוף את הצ’ילי.
- מכינים את המרק: מוסיפים לסיר עם שמן הצ’ילי את הכרישה, הנבטים והשום, מערבבים היטב ומטגנים במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
- כעת מוסיפים פנימה את ציר העוף, מתבלים את המרק ברוטב הצ’ילי ורוטב הסויה, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת.
- מבשלים עד שכל הירקות רכים.
- מחזירים לסיר את חתיכות העוף, מתקנים את התיבול, מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומכבים את האש.
- מגישים את המרק מיד עם אורז בצד.
אופן הכנה
- מכינים את הציר: שמים את כל המרכיבים בסיר גדול ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך כ-45 דקות.
- מוציאים את העוף, מפרקים אותו לחתיכות דקיקות ושומרים בצד.
- נפטרים מהירקות ושומרים את כל הציר.
- מכינים את שמן הצ’ילי: מחממים בסיר גדול נוסף את שני סוגי השמן.
- מוסיפים את שבבי הצ’ילי ומטגנים תוך כדי ערבוב קבוע עד שהשמן הופך לאדום. זהירות לא לשרוף את הצ’ילי.
- מכינים את המרק: מוסיפים לסיר עם שמן הצ’ילי את הכרישה, הנבטים והשום, מערבבים היטב ומטגנים במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
- כעת מוסיפים פנימה את ציר העוף, מתבלים את המרק ברוטב הצ’ילי ורוטב הסויה, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת.
- מבשלים עד שכל הירקות רכים.
- מחזירים לסיר את חתיכות העוף, מתקנים את התיבול, מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומכבים את האש.
- מגישים את המרק מיד עם אורז בצד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן