מתוך הספר החדש של קרין גורן – עוגת דבש בקישוט טבעות תפוחים
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5549.9 קק״ל 5549.9 קק״לפחמימות 812.8 גרם 812.8 גרםשומן 237.1 גרם 237.1 גרםנתרן 978.4 מ״ג 978.4 מ״גחלבון 74.1 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 380.1 מ״ג 380.1 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 983.4 מ״ג 983.4 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5550
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5549.9 קק״ל 5549.9 קק״לפחמימות 812.8 גרם 812.8 גרםשומן 237.1 גרם 237.1 גרםנתרן 978.4 מ״ג 978.4 מ״גחלבון 74.1 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 380.1 מ״ג 380.1 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 983.4 מ״ג 983.4 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
כל שנה לקראת ראש השנה הקונדיטוריות מתמלאות בעוגות דבש מתוחכמות יותר ויותר. אני מתארת לעצמי שזה רק עניין של זמן עד שיתחילו למכור “קולקציות” של עוגות דבש קטנות, עם ערמות של תוספות וקישוטים, כמו שקרה לסופגניות בחנוכה ולאוזני ההמן בפורים…
אישית, אני הכי אוהבת את העוגות הבחושות הנקיות. אלה שבהן שום דבר לא גונב את ההצגה מהטעם של הדבש. העוגה הבאה היא עוגה קלאסית שכזו, עסיסית וטעימה ממש. היא מתאימה גם לילדים וגם למי שנרתע מעוגות מתובלות מדי, כי במקום התה או הקפה (שבדרך כלל מעניקים לבלילת עוגות הדבש את הגוון החום-זהוב שלהן) אני משתמשת במיץ תפוחים קליל. אפילו מיץ מסירופ בטעם תפוח (או כמו שילדים קוראים לו לפעמים – “פטל תפוחים”) יעבוד כאן מצוין.
חום התנור במתכון נמוך בכוונה. אל תתפתו להגביר אותו. כמו רוב עוגות הדבש, העוגה הזו לא תיאפה מהר יותר בחום גבוה, אלא פשוט תגלוש מהתבנית… רק עוד טיפה סבלנות, והשנה החדשה תתחיל ברגל ימין (ואמן שתהיה מתוקה כמו העוגה הזו!).
ספר חדש לקרין גורן – מתוק בבית (והכי מתוק בחיים)!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5550 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 340 גרם דבש
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוחיםטבעי או מתרכיז בטעם תפוח
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
קישוט תפוחים
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט קטנים(לא חשוב מאיזה סוג)
זיגוג אחרי האפייה
-
2 כפות דבש
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- טורפים בקערה גדולה את כל החומרים ה”רטובים”: ביצים, שמן, כוס דבש ומיץ תפוחים.
- מערבבים בקערה גדולה נוספת את כל החומרים ה”יבשים”: סוכר, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה וקינמון.
- מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים. טורפים לאיחוד (וזהו!). מוזגים את הבלילה לתבניות משומנות.
- מקלפים תפוחים, מרוקנים ליבה ופורסים לטבעות דקות. מסדרים בעדינות מעל הבלילה שבתבניות.
- אופים 45 דקות, להתייצבות (קיסם שננעץ יוצא יבש).
- מזלפים מעט דבש על העוגות החמות, מיד כשהן יוצאות מהתנור, ומורחים בעזרת גב של כף.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- טורפים בקערה גדולה את כל החומרים ה”רטובים”: ביצים, שמן, כוס דבש ומיץ תפוחים.
- מערבבים בקערה גדולה נוספת את כל החומרים ה”יבשים”: סוכר, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה וקינמון.
- מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים. טורפים לאיחוד (וזהו!). מוזגים את הבלילה לתבניות משומנות.
- מקלפים תפוחים, מרוקנים ליבה ופורסים לטבעות דקות. מסדרים בעדינות מעל הבלילה שבתבניות.
- אופים 45 דקות, להתייצבות (קיסם שננעץ יוצא יבש).
- מזלפים מעט דבש על העוגות החמות, מיד כשהן יוצאות מהתנור, ומורחים בעזרת גב של כף.
הערות
- למתכון פרווה מכינים כרגיל.
- - למתכון ללא תוספת סוכר במקום דבש: תחליף דבש דשקל, או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, או סירופ לפנקייק בטעם מייפל ללא תוספת סוכר, באותה כמות. במקום סוכר: תחליף סוכרלוז באותה כמות. במקום מיץ תפוחים: מיץ תפוחים ללא סוכר באותה כמות + חצי כוס מים בנוסף.
הערות
- למתכון פרווה מכינים כרגיל.
- - למתכון ללא תוספת סוכר במקום דבש: תחליף דבש דשקל, או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, או סירופ לפנקייק בטעם מייפל ללא תוספת סוכר, באותה כמות. במקום סוכר: תחליף סוכרלוז באותה כמות. במקום מיץ תפוחים: מיץ תפוחים ללא סוכר באותה כמות + חצי כוס מים בנוסף.
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
האם העוגה תצא לא טעימה אם לא אשים תפוחים מעליה? אני פשוט לא אוהבת
עוגה קלה להכנה, רכה, ספוגית וטעימה. העוגה חוגגת אצלי כל השנה….עוגה מדהימה.
תודה רבה אירית היקרה
העוגה נראית פיצוץ💥 תודה וחג שמח