מתכון פצצתי של צ’יפס זוקיני אפוי. אין את זה ביותר טעים!

פרוסות זוקיני בציפוי פירורי לחם ושבבי גבינה - תוספת מושלמת לארוחת הצהריים שכולם יחסלו בשניות. והבונוס? כולם יאכלו יותר ירקות!
פרוסות זוקיני בציפוי פירורי לחם ושבבי גבינה - תוספת מושלמת לארוחת הצהריים שכולם יחסלו בשניות. והבונוס? כולם יאכלו יותר ירקות!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    803
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 803.2 קק״ל 1606.4 קק״ל
    פחמימות 114.3 גרם 228.6 גרם
    שומן 20.8 גרם 41.5 גרם
    נתרן 1287.3 מ״ג 2574.7 מ״ג
    חלבון 39.7 גרם 79.3 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 15.7 גרם
    כולסטרול 318.3 מ״ג 636.6 מ״ג
    סידן 434.4 מ״ג 868.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 763.1 מ״ג 1526.2 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    803
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 803.2 קק״ל 1606.4 קק״ל
    פחמימות 114.3 גרם 228.6 גרם
    שומן 20.8 גרם 41.5 גרם
    נתרן 1287.3 מ״ג 2574.7 מ״ג
    חלבון 39.7 גרם 79.3 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 15.7 גרם
    כולסטרול 318.3 מ״ג 636.6 מ״ג
    סידן 434.4 מ״ג 868.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 763.1 מ״ג 1526.2 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה חלבית
מערכת Foody
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הזוקיני ופורסים לפרוסות אלכסוניות בעובי של כחצי ס”מ את הזוקיני (עם הקליפה).
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה. משמנים מעט את ניירות האפייה במעט תרסיס שמן.
  3. מערבבים בקערה את הקמח, פירורי הלחם והגבינה המגוררת.
  4. טורפים בקערה את הביצים עם המלח.
  5. טובלים את פרוסות הזוקיני בקמח, מנערים משאריות הקמח, טובלים בביצה ואז בתערובת פירורי הלחם משני הצדדים (כמו בהכנת שניצל) ומניחים על גבי התבנית.
  6. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות (עד שהצד העליון מזהיב) הופכים בזהירות ואופים עוד 2-4 דקות (שוב, רק עד הזהבה) ומגישים חם.
  7. לצ’יפס זוקיני מטוגן: פורסים את הזוקיני באותו האופן, טובלים את הפרוסות בביצה טרופה עם מלח ומיד בצלחת עמוקה עם פירורי לחם.
  8. מחממים במחבת שמן קנולה (בעומק של כ-2 ס”מ) ומטגנים את הזוקיני המצופים עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

    לגרסה המטוגנת - מטגנים עד הזהבה, מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים
    צ’יפס זוקיני. צילום: שאטרסטוק

הערות

  • זו עוד אופציה להנגיש את הזוקיני לקטנטנים מלבד מרקים ואנטיפסטי

tip

טיפ מקרר Hisense

את הזוקיני אפשר לפרוס מבעוד מועד, להניח על צלחת מכוסה בנייר סופג ולהכניס למקרר למשך חצי שעה לפני האפייה, מה שיהפוך את הזוקיני ליותר קריספי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון פצצתי של צ’יפס זוקיני אפוי. אין את זה ביותר טעים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות