סורבה פירות עם טוויסט למנה אחרונה מפתיעה
קינוח של סורבה פירות מרענן וטעים שישדרג את הארוחה שלכם. מנה חגיגית ומהממת שעושה חשק לארח - עם תוספות מפנקות של קצפת ונשיקות מרנג
קינוח של סורבה פירות מרענן וטעים שישדרג את הארוחה שלכם. מנה חגיגית ומהממת שעושה חשק לארח - עם תוספות מפנקות של קצפת ונשיקות מרנג
- יעל רבינוביץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 493.8 קק״ל 2468.9 קק״לפחמימות 99.6 גרם 498.0 גרםשומן 10.5 גרם 52.3 גרםנתרן 68.2 מ״ג 341.2 מ״גחלבון 1.5 גרם 7.6 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 15.0 גרםשומן רווי 9.5 גרם 47.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.1 מ״ג 130.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 237.9 מ״ג 1189.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 14 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות494
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 493.8 קק״ל 2468.9 קק״לפחמימות 99.6 גרם 498.0 גרםשומן 10.5 גרם 52.3 גרםנתרן 68.2 מ״ג 341.2 מ״גחלבון 1.5 גרם 7.6 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 15.0 גרםשומן רווי 9.5 גרם 47.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.1 מ״ג 130.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 237.9 מ״ג 1189.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 14 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 494 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
סורבה
-
500 גרם תותיםאו פרי אחר אהוב
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 מיכל שמנת צמחית להקצפה
-
1 כוס מים
קצפת
-
1/2 מיכל שמנת צמחית להקצפה
-
1/2 כוס סוכר לבן
הגשה
-
250 גרם תותיםאו פרי אחר טרי ממנו הכנתם את הסורבה
אופן הכנה
- מכינים את הסורבה: טחנים את התותים או הפרי שבחרתם במעבד מזון.
- מרתיחים בסיר את המים והסוכר.
- מערבבים את המים המורתחים והסוכר עם התותים הטחונים והשמנת הצמחית ומקפיאים.
- לאחר 6 שעות מפשירים מעט ומעבדים בבלנדר (כאשר הסורבה עוד קפוא).
- חוזרים על פעולת ההקפאה והעיבוד בבלנדר שוב.
- מכינים את נשיקות המרנג: מקציפים במיקסר את החלבון עם הסוכר במהירות בינונית כ-3 דקות לקצף יציב, לבן וסמיך.
- מכניסים את הקצפת לשקית זילוף שבסופה צנתר ועל בסיס נייר אפייה יוצרים נשיקות קטנות - כ-20-30 נשיקות, תלוי בגודל הנשיקה.
- מכניסים לתנור ל-8 שעות אפייה על חום נמוך מאוד - 50 מעלות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת הצמחית עם חצי כוס סוכר לקבלת קצף לבן וחזק.
- מרכיבים את הקינוח: חותכים פרוסות גסות תות ושמים בתחתית כוס הקינוח. שמים מעליו כף סורבה, ומוסיפים לסירוגין את הקצפת ונשיקות המרנג. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הסורבה: טחנים את התותים או הפרי שבחרתם במעבד מזון.
- מרתיחים בסיר את המים והסוכר.
- מערבבים את המים המורתחים והסוכר עם התותים הטחונים והשמנת הצמחית ומקפיאים.
- לאחר 6 שעות מפשירים מעט ומעבדים בבלנדר (כאשר הסורבה עוד קפוא).
- חוזרים על פעולת ההקפאה והעיבוד בבלנדר שוב.
- מכינים את נשיקות המרנג: מקציפים במיקסר את החלבון עם הסוכר במהירות בינונית כ-3 דקות לקצף יציב, לבן וסמיך.
- מכניסים את הקצפת לשקית זילוף שבסופה צנתר ועל בסיס נייר אפייה יוצרים נשיקות קטנות - כ-20-30 נשיקות, תלוי בגודל הנשיקה.
- מכניסים לתנור ל-8 שעות אפייה על חום נמוך מאוד - 50 מעלות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת הצמחית עם חצי כוס סוכר לקבלת קצף לבן וחזק.
- מרכיבים את הקינוח: חותכים פרוסות גסות תות ושמים בתחתית כוס הקינוח. שמים מעליו כף סורבה, ומוסיפים לסירוגין את הקצפת ונשיקות המרנג. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן