-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 47.3 קק״ל 378.5 קק״לפחמימות 5.1 גרם 40.8 גרםשומן 0.2 גרם 1.5 גרםנתרן 1184.3 מ״ג 9474.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.9 גרםכולסטרול 6.2 מ״ג 49.5 מ״גסידן 0.8 מ״ג 6.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 88.2 מ״ג 705.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעה ו-50 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות47
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 47.3 קק״ל 378.5 קק״לפחמימות 5.1 גרם 40.8 גרםשומן 0.2 גרם 1.5 גרםנתרן 1184.3 מ״ג 9474.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.9 גרםכולסטרול 6.2 מ״ג 49.5 מ״גסידן 0.8 מ״ג 6.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 88.2 מ״ג 705.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
את המתכון הזה תדאגו לשמור, כי סושי כזה לא הכנתם ולא אכלתם מעולם! הסוד לסושי מעולה הוא אורז שעשוי לשלמות ומרכיבים מובחרים, כך שהקניות וההכנה עליכם, הדאגה לאיכות ולטעם עלינו! קובי אדרי עם עוד מתכון סופר מוצלח שמנגיש לכם את המנה הכל כך אהובה ישירות למטבח הפרטי שלכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה ו-50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 47 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
1 ק"ג אורז קלרוזמזרח מערב
-
1 ליטר מים קרים
רול
הגשה
-
חופן, כתושים
-
1 צנצנת ג’ינג’ר כבושמזרח מערב
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז באמצעות מסננת 3-4 פעמים עד שהמים שלו הופכים לשקופים לחלוטין. מעבירים את האורז לסיר עם המים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר לבישול של 20 דקות ובסיומן מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור למשך 10 דקות.
- מכינים את התחמיץ: שמים בסיר קטן את חומץ האורז, המירין, המלח והסוכר ומרתיחים עד להמסת הסוכר ואיחוד מלא של המרכיבים.
- מעבירים את האורז בעזרת כף עץ למגש או לקופסא ויוצקים מעליו את התחמיץ. מערבבים בעדינות ונותנים לאורז להתקרר.
- מכינים את מצרכי הרול: מקלפים את האננס וחותכים אותו לרצועות. חותכים את האספרגוס לשתיים ושמים במים רותחים למשך 3 דקות.
- בעזרת קולפן, מקלפים לרצועות דקות את הבטטה שתשמש למעטפת. מרתיחים אותה בסיר עם מים רותחים במשך שתי דקות ומוציאים לקערה עם קרח ומים.
- חותכים את הטונה לרצועות וצולים מעט עם מבער, כך שהדג יהיה צרוב מבחוץ אך נא מבפנים.
- מרכיבים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד. גוזרים שליש מאצת הנורי, שמים את שני השליש הנותרים על המחצלת ומפזרים 4 כפות אורז סושי על כל שטח האצה בעזרת ידיים לחות, תוך כדי הידוק.
- הופכים את האצה עם האורז על המחצלת ושמים במרכז האצה את האספרגוס, הטונה, האננס והעירית ומקפלים לרול תוך כדי הידוק. עושים סגירה נוספת של הרול ומהדקים היטב גם בצדדים. שמים את מעטפת הבטטה ומהדקים היטב שוב בעזרת המחצלת.
- חותכים מקצוות הרול מעט וחוצים אותו לשני חצאים בעזרת סכין חדה ומעט רטובה. לוקחים חצי מהרול ושמים לפני החצי השני. חוצים שוב לחצי, כך שיתקבלו חלקים שווים ופורסים לשמונה חתיכות שוות. חוזרים על הפעולות של הרכבת וחיתוך הרול עם 7 האצות הנוספות.
- מפזרים מעל הסושי את הפקאן המסוכר ומעט מייפל. מגישים עם ג’ינג’ר כבוש, ווסאבי וספייסי מיונז.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז באמצעות מסננת 3-4 פעמים עד שהמים שלו הופכים לשקופים לחלוטין. מעבירים את האורז לסיר עם המים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר לבישול של 20 דקות ובסיומן מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור למשך 10 דקות.
- מכינים את התחמיץ: שמים בסיר קטן את חומץ האורז, המירין, המלח והסוכר ומרתיחים עד להמסת הסוכר ואיחוד מלא של המרכיבים.
- מעבירים את האורז בעזרת כף עץ למגש או לקופסא ויוצקים מעליו את התחמיץ. מערבבים בעדינות ונותנים לאורז להתקרר.
- מכינים את מצרכי הרול: מקלפים את האננס וחותכים אותו לרצועות. חותכים את האספרגוס לשתיים ושמים במים רותחים למשך 3 דקות.
- בעזרת קולפן, מקלפים לרצועות דקות את הבטטה שתשמש למעטפת. מרתיחים אותה בסיר עם מים רותחים במשך שתי דקות ומוציאים לקערה עם קרח ומים.
- חותכים את הטונה לרצועות וצולים מעט עם מבער, כך שהדג יהיה צרוב מבחוץ אך נא מבפנים.
- מרכיבים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד. גוזרים שליש מאצת הנורי, שמים את שני השליש הנותרים על המחצלת ומפזרים 4 כפות אורז סושי על כל שטח האצה בעזרת ידיים לחות, תוך כדי הידוק.
- הופכים את האצה עם האורז על המחצלת ושמים במרכז האצה את האספרגוס, הטונה, האננס והעירית ומקפלים לרול תוך כדי הידוק. עושים סגירה נוספת של הרול ומהדקים היטב גם בצדדים. שמים את מעטפת הבטטה ומהדקים היטב שוב בעזרת המחצלת.
- חותכים מקצוות הרול מעט וחוצים אותו לשני חצאים בעזרת סכין חדה ומעט רטובה. לוקחים חצי מהרול ושמים לפני החצי השני. חוצים שוב לחצי, כך שיתקבלו חלקים שווים ופורסים לשמונה חתיכות שוות. חוזרים על הפעולות של הרכבת וחיתוך הרול עם 7 האצות הנוספות.
- מפזרים מעל הסושי את הפקאן המסוכר ומעט מייפל. מגישים עם ג’ינג’ר כבוש, ווסאבי וספייסי מיונז.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן