סטייק אנטריקוט ברוטב צ’ימיצ’ורי בלי לכלוך ועשן בבית
מתכון של שי-לי ליפא למנה חלומית לקרניבורים - סטייק אנטריקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי חמצמץ, עשיר ופיקנטי. מתאים בדיוק לארוחת צהריים או ערב ומשתלב מצויין עם כל תוספת
מתכון של שי-לי ליפא למנה חלומית לקרניבורים - סטייק אנטריקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי חמצמץ, עשיר ופיקנטי. מתאים בדיוק לארוחת צהריים או ערב ומשתלב מצויין עם כל תוספת
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 759.0 קק״ל 3035.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 36.5 גרםשומן 66.9 גרם 267.7 גרםנתרן 1382.8 מ״ג 5531.4 מ״גחלבון 39.4 גרם 157.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.8 גרםשומן רווי 21.3 גרם 85.3 גרםכולסטרול 148.0 מ״ג 592.0 מ״גסידן 79.5 מ״ג 317.8 מ״גברזל 5.9 מ״ג 23.6 מ״גאשלגן 760.8 מ״ג 3043.1 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות759
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 759.0 קק״ל 3035.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 36.5 גרםשומן 66.9 גרם 267.7 גרםנתרן 1382.8 מ״ג 5531.4 מ״גחלבון 39.4 גרם 157.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.8 גרםשומן רווי 21.3 גרם 85.3 גרםכולסטרול 148.0 מ״ג 592.0 מ״גסידן 79.5 מ״ג 317.8 מ״גברזל 5.9 מ״ג 23.6 מ״גאשלגן 760.8 מ״ג 3043.1 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 759 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב צ'ימיצ'ורי
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
1 בצל סגול קטן
-
4 שיני שום
-
1/2 פלפל אדום בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 כפות חומץ בן יין אדום
-
1 כף מיץ לימון
סטייק אנטריקוט
-
800 גרם אנטריקוטאו 4 סטייקים בינוניים
-
3 כפות שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הצ’ימיצ’ורי: קולפים את שיני השום והבצל.
- מעבדים במעבד המזון בפולסים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל, הפלפל האדום, פלפל הצ’ילי, השום, המלח והפלפל השחור לתערובת גסה.
- מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).
- מעבירים לצנצנת, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, סוגרים ושומרים במקרר עד שבוע.
- מכינים את הסטייקים: מוציאים את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מורחים את הסטייקים בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מכניסים את פלטת הגריל לתוך המכשיר וסוגרים את המכסה. בוחרים בתוכנית GRILL ובתפריט במצב: HIGH מכוונים את הזמן ל-12 דק’. לוחצים על STOP/START על מנת להתחיל בחימום המקדים.
- כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מניחים את הסטייקים על פלטת הגריל, מוזגים את חומרי המשרה מעל, לוחצים על הסטייקים בעדינות כלפי מטה בכדי למקסם את סימני הגריל. סוגרים את המכסה וצולים כ-4 דקות.
- לאחר 4 דק’, הופכים את הסטייקים. סוגרים את המכסה וממשיכים לצלות אותם במשך 4 דק’ נוספות.
- מוציאים את הבשר מהמכשיר ממתינים כ-2 דקות, פורסים את הסטייקים לפרוסות עבות ומגישים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הצ’ימיצ’ורי: קולפים את שיני השום והבצל.
- מעבדים במעבד המזון בפולסים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל, הפלפל האדום, פלפל הצ’ילי, השום, המלח והפלפל השחור לתערובת גסה.
- מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).
- מעבירים לצנצנת, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, סוגרים ושומרים במקרר עד שבוע.
- מכינים את הסטייקים: מוציאים את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מורחים את הסטייקים בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מכניסים את פלטת הגריל לתוך המכשיר וסוגרים את המכסה. בוחרים בתוכנית GRILL ובתפריט במצב: HIGH מכוונים את הזמן ל-12 דק’. לוחצים על STOP/START על מנת להתחיל בחימום המקדים.
- כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מניחים את הסטייקים על פלטת הגריל, מוזגים את חומרי המשרה מעל, לוחצים על הסטייקים בעדינות כלפי מטה בכדי למקסם את סימני הגריל. סוגרים את המכסה וצולים כ-4 דקות.
- לאחר 4 דק’, הופכים את הסטייקים. סוגרים את המכסה וממשיכים לצלות אותם במשך 4 דק’ נוספות.
- מוציאים את הבשר מהמכשיר ממתינים כ-2 דקות, פורסים את הסטייקים לפרוסות עבות ומגישים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן