-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 596.7 קק״ל 3580.2 קק״לפחמימות 58.4 גרם 350.7 גרםשומן 30.1 גרם 180.3 גרםנתרן 1186.1 מ״ג 7116.6 מ״גחלבון 13.6 גרם 81.5 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרםשומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרםכולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״גסידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 345.0 מ״ג 2070.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות597
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 596.7 קק״ל 3580.2 קק״לפחמימות 58.4 גרם 350.7 גרםשומן 30.1 גרם 180.3 גרםנתרן 1186.1 מ״ג 7116.6 מ״גחלבון 13.6 גרם 81.5 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרםשומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרםכולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״גסידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 345.0 מ״ג 2070.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 597 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה גדולים
-
2 גזרים גדולים
-
1 כוס אפונה טרייה
-
1 כוס מיונז
-
2 כפות חרדל גרגירים
-
4 ביצים L
-
8 מלפפונים חמוצים בינוניים
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חסה אייסברג בינונית
אופן הכנה
- מבשלים את הביצים במים עם כפית מלח במשך 10 דקות ואז מקררים וקולפים. מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בעזרת מעבד מזון. מעבירים למים שהרתחנו עם המלח והפלפל, ומבשלים כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מפרידים את האפונים מתרמיליהם. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את האפונה למים הרותחים ל-10 דקות בישול נוספות.
- מערבבים את החלמונים עם החרדל (אפשר ידנית ואפשר בבלנדר מוט). כשהמחית אחידה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
- קוצצים את החלבונים לקוביות. קוצצים את המלפפון החמוץ לקוביות.
- מסננים את הירקות המבושלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את החלבונים, המלפפון החמוץ והרוטב ומערבבים היטב (מירי עושה זאת בידיים).
- מוציאים עלים יפים וקטנים מהחסה העגולה, שישמשו כסירות, שוטפים אותם בעדינות ומייבשים. מניחים על כל סירה כמה כפות מהסלט ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את הביצים במים עם כפית מלח במשך 10 דקות ואז מקררים וקולפים. מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בעזרת מעבד מזון. מעבירים למים שהרתחנו עם המלח והפלפל, ומבשלים כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מפרידים את האפונים מתרמיליהם. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את האפונה למים הרותחים ל-10 דקות בישול נוספות.
- מערבבים את החלמונים עם החרדל (אפשר ידנית ואפשר בבלנדר מוט). כשהמחית אחידה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
- קוצצים את החלבונים לקוביות. קוצצים את המלפפון החמוץ לקוביות.
- מסננים את הירקות המבושלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את החלבונים, המלפפון החמוץ והרוטב ומערבבים היטב (מירי עושה זאת בידיים).
- מוציאים עלים יפים וקטנים מהחסה העגולה, שישמשו כסירות, שוטפים אותם בעדינות ומייבשים. מניחים על כל סירה כמה כפות מהסלט ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
מאוהבת בל ובמה שאת מייצגת מירי כהן אימא של אלין כהן את אלופה
כל מתכון של מירי כהן פצצה!!! ❤️
אין כמו הסלטים של מירי כהן