סלמון בסו ויד: פילה סלמון עסיסי מבושל בשקית
- מלי זיידמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 568.2 קק״ל 2272.6 קק״לפחמימות 161.5 גרם 645.9 גרםשומן 193.9 גרם 775.5 גרםנתרן 987.9 מ״ג 3951.7 מ״גחלבון 158.3 גרם 633.4 גרםסיבים תזונתיים 157.5 גרם 630.0 גרםשומן רווי 161.6 גרם 646.5 גרםכולסטרול 153.6 מ״ג 614.2 מ״גסידן 207.3 מ״ג 829.0 מ״גברזל 154.6 מ״ג 618.2 מ״גאשלגן 732.6 מ״ג 2930.6 מ״גאבץ 154.1 מ״ג 616.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות568
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 568.2 קק״ל 2272.6 קק״לפחמימות 161.5 גרם 645.9 גרםשומן 193.9 גרם 775.5 גרםנתרן 987.9 מ״ג 3951.7 מ״גחלבון 158.3 גרם 633.4 גרםסיבים תזונתיים 157.5 גרם 630.0 גרםשומן רווי 161.6 גרם 646.5 גרםכולסטרול 153.6 מ״ג 614.2 מ״גסידן 207.3 מ״ג 829.0 מ״גברזל 154.6 מ״ג 618.2 מ״גאשלגן 732.6 מ״ג 2930.6 מ״גאבץ 154.1 מ״ג 616.3 מ״גסגור
אחרי הביקור ההוא במטבח של אחותי באמריקה, התאהבתי. הזיפלוק, שקיות בעלות רוכסן שניתן לעשות בהם שימוש חוזר, הן אבן יסוד בבית האמריקאי וניכר שאחותי השכילה לאמץ את השיטה: כריכים נארזו בהן ללא דופי, קטניות נשמרו בהן במזווה מבלי לתפוס מקום, נוזלים אוחסנו בהן במקפיא ללא נזילות ונתחי בשר נחו במרינדות מתקתקות ליצירת רוך וטעם. לא היה מנוס, חזרתי עם מזוודה עמוסת זיפ לוק בגדלים שונים, יען אי אפשר היה למצוא אותן עדיין בישראל. עכשיו הן פה, ואתם מוזמנים להכניס אותן למטבח שלכם ולגלות כלי שימושי רב עזר במטבח.
הסו-ויד (sous-vide) שיטת הבישול בוואקום עיקרה הכנסת חומר גלם מנויילן בשקית וואקום לתוך מים בטמפרטורה קבועה. הטרנד הקולינרי הזה החל בצרפת ומשם זלג לשפים ידועי שם כבלומנטל הסטון ותומאס קלר. הסו-ויד הקלאסי עושה שימוש במוט סו- ויד אותו מכניסים למיכל מלא מים, שמחמם את המים ומודד את הטמפרטורה לכל האורך הבישול, ובשקיות מיוחדות שנאטמות בוואקום. אבל אתם לא צריכים את כל זה. בשביל להתנסות בסו-ויד, כל מה שאתם צריכים הוא שקית זיפלוק וסיר מלא במים. הנה לכם מתכון קל של סלמון בסו ויד, שיוצא מושלם, נגיס ורך, עדין בטעמיו, עשוי במידה שווה בכל קצותיו, מתפרק לפלייקים בנגיעת מזלג. עוד יתרון נפלא למתכון: קניתם כמות גדולה של סלמון? אפשר להכין שקיות של נתחי סלמון ותבלינים בשקיות זיפלוק ולהקפיא מיד. בא לכם ארוחת ערב זריזה? הוציאו מהמקפיא והכניסו לסו-ויד. זה יאריך את זמן הבישול בעוד 30 דקות אבל התוצאה תהיה נפלאה לא פחות. כדאי להגיש לצד קרם כרובית קטיפתי
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 568 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
150 גרם לנתח, נקיים מעצמות וללא עור
-
1/2 כוס שמן זית
-
מלימון 1
-
20 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות קטנות
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ליטר מים
-
1 שקית זיפלוק גדולה
קרם כרובית
-
1 כרובית קטנהמפורקת לפרחים
-
150 גרם שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
הגשה
-
1 בצל ירוקחתוך לטבעות
אופן הכנה
- מרתיחים את המים בסיר שיכיל את שקית הזיפלוק. אם יש מדחום לבישול, כדאי להשתמש בו ולהגיע לחום של 50 מעלות. אם אין, אחרי רתיחה, הורידו את האש לחום בינוני-נמוך לרתיחה מתונה (במכסה סגור). מכאן, אל תשנו את עוצמת הגז, הרעיון הוא לשמור על חום אחיד לאורך כל הבישול.
- מעסים את נתחי הסלמון בגרידת לימון ומלח ומכניסים אותם לשקית הזיפלוק. שופכים את שמן הזית ואת החמאה הקרה החתוכה לקוביות קטנות. מוציאים את האוויר ככל הניתן מהשקית וסוגרים אותה.
- מכניסים בעדינות את השקית למים הרותחים, כאשר הקצה העליון שלה נשאר מחוץ לסיר ועליו סוגרים את המכסה. הסלמון עצמו (בשקית) אמור להיות כולו בתוך המים.
- מכינים את קרם הכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים עד שהיא רכה. מסננים את המים, מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים שמנת ומלח ובעזרת בלנדר מוט טוחנים עד לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
- אחרי 35 דקות, מוציאים את שקית הזיפלוק מהמים. פותחים בזהירות ומחליקים לצלחת.
- מגישים את קרם הכרובית לצד נתח הסלמון ומעטרים מעל בטבעות בצל ירוק.
אופן הכנה
- מרתיחים את המים בסיר שיכיל את שקית הזיפלוק. אם יש מדחום לבישול, כדאי להשתמש בו ולהגיע לחום של 50 מעלות. אם אין, אחרי רתיחה, הורידו את האש לחום בינוני-נמוך לרתיחה מתונה (במכסה סגור). מכאן, אל תשנו את עוצמת הגז, הרעיון הוא לשמור על חום אחיד לאורך כל הבישול.
- מעסים את נתחי הסלמון בגרידת לימון ומלח ומכניסים אותם לשקית הזיפלוק. שופכים את שמן הזית ואת החמאה הקרה החתוכה לקוביות קטנות. מוציאים את האוויר ככל הניתן מהשקית וסוגרים אותה.
- מכניסים בעדינות את השקית למים הרותחים, כאשר הקצה העליון שלה נשאר מחוץ לסיר ועליו סוגרים את המכסה. הסלמון עצמו (בשקית) אמור להיות כולו בתוך המים.
- מכינים את קרם הכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים עד שהיא רכה. מסננים את המים, מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים שמנת ומלח ובעזרת בלנדר מוט טוחנים עד לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
- אחרי 35 דקות, מוציאים את שקית הזיפלוק מהמים. פותחים בזהירות ומחליקים לצלחת.
- מגישים את קרם הכרובית לצד נתח הסלמון ומעטרים מעל בטבעות בצל ירוק.