סנו רקע

עוגיות דלעת בציפוי צ’אי

עוגיות כאלה עוד לא טעמתם! עוגיות רכות ונימוחות עם דלעת, בציפוי מיוחד בטעם צ'אי. מושלמות ליד השתייה החמה או סתם לנשנוש מקורי
עוגיות כאלה עוד לא טעמתם! עוגיות רכות ונימוחות עם דלעת, בציפוי מיוחד בטעם צ'אי. מושלמות ליד השתייה החמה או סתם לנשנוש מקורי
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    148
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 147.5 קק״ל 2950.9 קק״ל
    פחמימות 30.3 גרם 605.6 גרם
    שומן 4.4 גרם 88.9 גרם
    נתרן 104.1 מ״ג 2082.0 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 41.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 49.0 גרם
    כולסטרול 12.3 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 11.9 מ״ג 237.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    אשלגן 99.0 מ״ג 1980.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    148
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 147.5 קק״ל 2950.9 קק״ל
    פחמימות 30.3 גרם 605.6 גרם
    שומן 4.4 גרם 88.9 גרם
    נתרן 104.1 מ״ג 2082.0 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 41.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 49.0 גרם
    כולסטרול 12.3 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 11.9 מ״ג 237.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    אשלגן 99.0 מ״ג 1980.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
אפרת ליכטנשטט
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבניות תנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
  2. בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, הל ומלח.
  3. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. מאדים בסיר אידוי עד שהדלעת רכה מאוד ואז טוחנים במעבד מזון או בכוס בלנדר מוט.
  4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כשלוש דקות. מוסיפים מחית דלעת, תמצית וניל וביצה.
  5. כשהכול אחיד מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים פנימה את החומרים היבשים. מערבבים בעזרת מרית עד אחידות. אם העיסה רכה מאוד לעבודה אפשר לקרר אותה חצי שעה.
  6. יוצרים תלוליות בעזרת כפית על גבי סנו סושי - נייר אפייה טבעי, העוגיות מתרחבות וגדלות מאוד באפייה ולכן לא יותר מכפית.
  7. אופים 9 דקות במצב טורבו או 15 דקות בתוכנית רגילה או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות - היזהרו לא לאפות יותר מדי. מצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות בקירור).
  8. מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים חלב ותמצית וניל ומחממים עוד טיפה (לא להרתיח). מורידים מהאש ומוסיפים תיון של תה צ’אי. משרים חמש דקות, מוציאים את התיון וסוחטים אותו היטב.
  9. מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה, מערבבים היטב כל הזמן. לאט לאט מגיעים למרקם של ציפוי - הציפוי צריך להיות נוזלי ורך אבל לא מדי, הוא מתקשה על העוגייה רק כשהוא קר. שיטה לבדוק אם הציפוי במרקם טוב: כשמערבבים עם מזלג הוא משאיר חריצים אבל הם נעלמים מיד.
  10. טובלים כל עוגייה בציפוי (כשהיא הפוכה)  ונותנים לציפוי לטפטף לסיר עד שנשארת על העוגייה שכבה דקה. מקררים לטמפרטורת החדר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות דלעת בציפוי צ’אי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    מיכל קרשברג

    במה ניתן להחליף את קמח אמר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כל קמח מלא אחר ואם אין אפשר להשתמש בקמח לבן.

    Avatar
    נאוה ויינר

    שלום, האם העוגיות חייבות להיות חלביות?

      Avatar
      מערכת Foody

      שלום רב, ניתן להמיר את החמאה במתכון לתחליף חמאה (מחמאה או מרגרינה בטעם חמאה או כל תחליף אחר שאוהבים).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות