עוגיות סנדוויץ’ לימון לביס חלומי!
אוהבים עוגיות סנדוויץ'? אז אתם חייבים לנסות עוגיות סנדוויץ' לימון משגעות! שילוב של מתוק וחמוץ עם ממרח לימון מהמם. ביס חלומי!
אוהבים עוגיות סנדוויץ'? אז אתם חייבים לנסות עוגיות סנדוויץ' לימון משגעות! שילוב של מתוק וחמוץ עם ממרח לימון מהמם. ביס חלומי!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.6 קק״ל 4209.1 קק״לפחמימות 29.6 גרם 414.1 גרםשומן 18.0 גרם 252.1 גרםנתרן 16.3 מ״ג 227.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 49.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 12.3 גרםשומן רווי 10.4 גרם 145.9 גרםכולסטרול 118.0 מ״ג 1651.5 מ״גסידן 34.0 מ״ג 475.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 47.9 מ״ג 670.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות301
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.6 קק״ל 4209.1 קק״לפחמימות 29.6 גרם 414.1 גרםשומן 18.0 גרם 252.1 גרםנתרן 16.3 מ״ג 227.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 49.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 12.3 גרםשומן רווי 10.4 גרם 145.9 גרםכולסטרול 118.0 מ״ג 1651.5 מ״גסידן 34.0 מ״ג 475.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 47.9 מ״ג 670.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 301 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
150 גרם חמאה מלוחהרכה
-
85 גרם סוכר לבן
-
קורט קליפת לימוןמלימון 1
-
1 חלמון L
-
280 גרם קמח לבן
-
1 כף קורנפלור
-
1 כף מים
פידור תבנית
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מכינים את קרם הלימון: מכניסים את החלמונים, אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמלח לתוך סיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ-10 דקות. מצננים.
- מעבירים את התערובת מהסיר לתוך קערת הבלנדר ומתקינים את להב הקיצוץ.
- חותכים את החמאה ל-6 חתיכות ומוסיפים אותה לתערובת הלימון.
- מפעילים את הבלנדר על תוכנית BOWL עד שהתערובת מסמיכה יפה. מוציאים, מעבירים לצנצנת ומקררים.
- כעת מכינים את הבצק: מתקינים את להב הבצק ומערבלים בבלנדר את החמאה, הסוכר, החלמון וזסט הלימון על תוכנית DOUGH.
- מוסיפים את הקמח ואת הקורנפלור וממשיכים לעבד שוב בתוכנית DOUGH. אם צריך מוסיפים כף מים או קצת יותר.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים אותו לגליל ארוך.
- מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך 60 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, מוציאים את הניילון וחותכים את הקצוות הלא ישרים של הגליל בעזרת סכין חדה.
- חותכים את הבצק לעוגיות שוות בעזרת סכין חדה.
- בעזרת קורצן קטן קורצים בחצי מכמות מהעוגיות חור קטן במרכז ומוציאים את הבצק.
- מכינים שתי תבניות תנור עם נייר אפייה.
- מניחים את העוגיות במרווחים של 2 ס”מ אחד מהשני ואופים במשך 14-16 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים. מוציאים לצינון.
- מניחים כפית קרם לימון על ביסקוויט אחד שלם, מניחים מעליו עוגייה עם חור במרכז ומצמידים לסנדוויץ’. ממשיכים כך עם כל היתר.
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את קרם הלימון: מכניסים את החלמונים, אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמלח לתוך סיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ-10 דקות. מצננים.
- מעבירים את התערובת מהסיר לתוך קערת הבלנדר ומתקינים את להב הקיצוץ.
- חותכים את החמאה ל-6 חתיכות ומוסיפים אותה לתערובת הלימון.
- מפעילים את הבלנדר על תוכנית BOWL עד שהתערובת מסמיכה יפה. מוציאים, מעבירים לצנצנת ומקררים.
- כעת מכינים את הבצק: מתקינים את להב הבצק ומערבלים בבלנדר את החמאה, הסוכר, החלמון וזסט הלימון על תוכנית DOUGH.
- מוסיפים את הקמח ואת הקורנפלור וממשיכים לעבד שוב בתוכנית DOUGH. אם צריך מוסיפים כף מים או קצת יותר.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים אותו לגליל ארוך.
- מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך 60 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, מוציאים את הניילון וחותכים את הקצוות הלא ישרים של הגליל בעזרת סכין חדה.
- חותכים את הבצק לעוגיות שוות בעזרת סכין חדה.
- בעזרת קורצן קטן קורצים בחצי מכמות מהעוגיות חור קטן במרכז ומוציאים את הבצק.
- מכינים שתי תבניות תנור עם נייר אפייה.
- מניחים את העוגיות במרווחים של 2 ס”מ אחד מהשני ואופים במשך 14-16 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים. מוציאים לצינון.
- מניחים כפית קרם לימון על ביסקוויט אחד שלם, מניחים מעליו עוגייה עם חור במרכז ומצמידים לסנדוויץ’. ממשיכים כך עם כל היתר.
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
הערות
- קרם הלימון הזה יכול לשמש אתכם נהדר גם כקישוט מוסיף טעם והדר על עוגה בחושה, לימונית או לא. אם אתם רוצים עוגה אקסטרה חגיגית, הכינו שתי עוגות עגולות בקוטר 20 ס"מ, מרחו בין שתיהן את הקרם הזה, וקיבלתם עוגת קומות משגעת.
הערות
- קרם הלימון הזה יכול לשמש אתכם נהדר גם כקישוט מוסיף טעם והדר על עוגה בחושה, לימונית או לא. אם אתם רוצים עוגה אקסטרה חגיגית, הכינו שתי עוגות עגולות בקוטר 20 ס"מ, מרחו בין שתיהן את הקרם הזה, וקיבלתם עוגת קומות משגעת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
רציתי לשאול אם אפשר במיקסר וו גיטרה או שאם אין לי את הבלנדר הזה שלכם אני לא יכולה להכין את המתכון של הבצק?
מתכון זה מותאם למכשיר הנינג’ה ולכן מומלץ להכינו לפי הוראות ההכנה. יחד עם זאת, את הבצק ניתן להכין במיקסר עם וו גיטרה.
המתכון ניראה מעולה!