עוגיות ריבה כפולות של מיקי שמו
מיקי שמו במתכון לעוגיות הקלאסיות האהובות בגרסה כשרה לפסח ללא גלוטן! עוגיות חמאה במילוי ריבה, מושלמות לאירוח, למתנה למארחים או סתם לנשנוש מפנק ליד הקפה בבוקר
מיקי שמו במתכון לעוגיות הקלאסיות האהובות בגרסה כשרה לפסח ללא גלוטן! עוגיות חמאה במילוי ריבה, מושלמות לאירוח, למתנה למארחים או סתם לנשנוש מפנק ליד הקפה בבוקר
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.5 קק״ל 5127.4 קק״לפחמימות 19.4 גרם 678.3 גרםשומן 4.5 גרם 158.4 גרםנתרן 16.0 מ״ג 561.4 מ״גחלבון 1.0 גרם 33.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 3.9 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 501.6 מ״גסידן 5.7 מ״ג 198.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 18.4 מ״ג 644.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות147
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.5 קק״ל 5127.4 קק״לפחמימות 19.4 גרם 678.3 גרםשומן 4.5 גרם 158.4 גרםנתרן 16.0 מ״ג 561.4 מ״גחלבון 1.0 גרם 33.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 3.9 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 501.6 מ״גסידן 5.7 מ״ג 198.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 18.4 מ״ג 644.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 147 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
170 גרם חמאה קרה
-
120 גרם אבקת סוכרמנופה, או כוס אחת
-
280 גרם קמח ללא גלוטןאו 2 כוסות
-
70 גרם אבקת שקדיםאו חצי כוס
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
1 כפית תמצית ונילאיכותית
מלית
-
1 צנצנת ריבת תותאו ריבת פטל, או ריבת שזיפים או ריבת פירות אחרת שאוהבים
קישוט
-
1 שקית אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את החמאה יחד עם כל היבשים ומערבלים למשך כ- 2 דקות עד לתערובת אחידה, עוצרים מדי פעם את פעולת מעבד המזון, מוסיפים את שאר החומרים בכמה פולסים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- אופים, מעצבים ומגישים: מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ בעזרת חותכן עוגיות, קורצים עיגול בקוטר 1 ס”מ במרכז מחצית מן העוגיות, מחלצים את כל העוגיות בזהירות ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס”מ.
- אופים למשך כ-13-15 דקות עד לזהבה קלה ומצננים.
- מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומזלפים כמות של כ-1/2 כפית במרכז כל עוגייה ללא חור, מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החורים ומניחים על העוגיות עם הריבה כמו סנדוויץ’ כך שהאבקת סוכר תהיה למעלה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את החמאה יחד עם כל היבשים ומערבלים למשך כ- 2 דקות עד לתערובת אחידה, עוצרים מדי פעם את פעולת מעבד המזון, מוסיפים את שאר החומרים בכמה פולסים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- אופים, מעצבים ומגישים: מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ בעזרת חותכן עוגיות, קורצים עיגול בקוטר 1 ס”מ במרכז מחצית מן העוגיות, מחלצים את כל העוגיות בזהירות ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס”מ.
- אופים למשך כ-13-15 דקות עד לזהבה קלה ומצננים.
- מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומזלפים כמות של כ-1/2 כפית במרכז כל עוגייה ללא חור, מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החורים ומניחים על העוגיות עם הריבה כמו סנדוויץ’ כך שהאבקת סוכר תהיה למעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן