עוגיות שיבולת שועל, טחינה ותמרים שכייף לכרסם בדרך לבית הספר
פעם, כשהיינו ילדים, היינו רצים לאוטובוס הצהוב של המועצה עם כריך גבינה צהובה שהתנפנף והתפרק לנו בדרך. והיום? היום הכי כייף לקחת עוגיית בריאות שיש בה הכל! (את הפירורים יאכלו הציפורים)
פעם, כשהיינו ילדים, היינו רצים לאוטובוס הצהוב של המועצה עם כריך גבינה צהובה שהתנפנף והתפרק לנו בדרך. והיום? היום הכי כייף לקחת עוגיית בריאות שיש בה הכל! (את הפירורים יאכלו הציפורים)
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 73.0 קק״ל 2919.3 קק״לפחמימות 8.2 גרם 326.9 גרםשומן 3.3 גרם 133.6 גרםנתרן 42.6 מ״ג 1705.4 מ״גחלבון 2.1 גרם 83.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 20.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 23.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 13.6 מ״ג 542.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 29.7 מ״ג 1189.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות73
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 73.0 קק״ל 2919.3 קק״לפחמימות 8.2 גרם 326.9 גרםשומן 3.3 גרם 133.6 גרםנתרן 42.6 מ״ג 1705.4 מ״גחלבון 2.1 גרם 83.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 20.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 23.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 13.6 מ״ג 542.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 29.7 מ״ג 1189.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 73 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)אפשר להשתמש גם בקוואקר
-
1 כוס קמח כוסמין
-
1 כוס סוכר חום
-
12 תמרי מג'הול Lיש לגלען את התמרים ולקצוץ אותם. ניתן להחליף בחופן צימוקים או בכל פרי יבש אחר שאוהבים
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפיות תמצית וניל
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
4 ביצים L
-
1 כוס טחינה גולמית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את הקוואקר, הקמח, הסוכר, התמרים, המלח, הוניל ואבקת האפיה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים גם אותן לקערה, מערבבים היטב.
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
- בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים של תערובת העוגיות. חשוב לשמור על רווחים גדולים בין העוגיות, כי הן מתרחבות באפייה (מקסימום 3 תלוליות לרוחב תבנית תנור סטנדרטית ו-4 עוגיות לאורך, לא יותר). עם גב של כף משתטחים טיפה את העוגיות.
- אופים בערך 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות (זה לא הזמן לעשות דברים אחרים, כדאי להשגיח על העוגיות).
- מקררים את העוגיות ושומרים אותן בכלי אטום.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את הקוואקר, הקמח, הסוכר, התמרים, המלח, הוניל ואבקת האפיה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים גם אותן לקערה, מערבבים היטב.
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
- בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים של תערובת העוגיות. חשוב לשמור על רווחים גדולים בין העוגיות, כי הן מתרחבות באפייה (מקסימום 3 תלוליות לרוחב תבנית תנור סטנדרטית ו-4 עוגיות לאורך, לא יותר). עם גב של כף משתטחים טיפה את העוגיות.
- אופים בערך 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות (זה לא הזמן לעשות דברים אחרים, כדאי להשגיח על העוגיות).
- מקררים את העוגיות ושומרים אותן בכלי אטום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (44)
היי הכנתי יצא מושלםםםםםם ובריא מאוד… רק רציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור אותם בכלי אטום ? והאם אפשר לשמור במקרר ליותר זמן או להקפיא..?
הי רעות. אפשר לשמור עד שבוע במיכל אטום. ניתן להקפיא.
על הפנים, עשיתי הכל בדיוק כמו בהוראות העוגיות בכלל לא התרחבו כלל וזמן האפיה לא הספיק
היי מיה, מצער מאוד לקרוא. אפשר להבא להוסיף עוד מעט טחינה
מתכון מעולה!