מה עושים עם בננות בשלות מדי? עוגת בננות עם חמאת בוטנים וריבה!
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4021.8 קק״ל 4021.8 קק״לפחמימות 530.4 גרם 530.4 גרםשומן 178.0 גרם 178.0 גרםנתרן 2614.3 מ״ג 2614.3 מ״גחלבון 81.3 גרם 81.3 גרםסיבים תזונתיים 25.9 גרם 25.9 גרםשומן רווי 22.7 גרם 22.7 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 333.9 מ״ג 333.9 מ״גברזל 9.7 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 2845.7 מ״ג 2845.7 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות4022
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4021.8 קק״ל 4021.8 קק״לפחמימות 530.4 גרם 530.4 גרםשומן 178.0 גרם 178.0 גרםנתרן 2614.3 מ״ג 2614.3 מ״גחלבון 81.3 גרם 81.3 גרםסיבים תזונתיים 25.9 גרם 25.9 גרםשומן רווי 22.7 גרם 22.7 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 333.9 מ״ג 333.9 מ״גברזל 9.7 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 2845.7 מ״ג 2845.7 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
בננות בשלות מדי, בואו נדבר על זה רגע.
בננות בשלות מדי, אלא אם כן אתם מהמוזרים האלו, שאוהבים אותן רכות מדי, טובות רק לשימוש יד שנייה בשייק, עוגות, במאפינס, בגלידה ביתית וכו’…
אני אוהבת להכין עם הבננות הבשלות מדי שלי, עוגת בננות.
וכשאני מכינה עוגת בננות, אני שוברת בכל פעם את הראש איך להמציא את עצמי או את העוגה מחדש. להוסיף שוקולד? הכי בנאלי; עם קפה? עשיתי כבר; עם מייפל? תמיד אני נזכרת כבקבוק המייפל שלי כמעט ריק.
גירדתי את המאחורה של המוח שלי ונזכרתי בשילוב הקלאסי האמריקאי של חמאת בוטנים וריבה.
לפעמים כשאני אוכלת כזה כריך עם חלה, אני מוסיפה לו עיגולי בננה והשילוב בין השלושה פשוט מושלם. הפכתי את הכריך הזה לעוגה והוספתי לחגיגה גם דבש שנותן מתיקות נהדרת וביחד עם הסוכר החום עושה מתיקות מיוחדת במינה. עוגה מושלמת לסוף שבוע חורפי!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 4022 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 בננות בינוניותבשלות מאוד
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1/2 כוס סוכר חום
-
1/4 כוס דבש
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
5 כפות ריבת תותניתן להחליף בכל ריבה שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית לחם (ראו הערות) בנייר אפייה ומשמנים.
- מועכים את הבננות בקערה גדולה ומוסיפים את השמן, הביצים, הסוכר החום, הדבש ואת חמאת הבוטנים. משתמשים במטרפה גדולה וטורפים היטב. חשוב לוודא שאין גושים גדולים מדי של בננה או חמאת בוטנים.
- מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ואת המלח ומערבבים בעזרת לקקן או כף עד לקבלת בלילה אחידה והומוגנית.
- מעבירים חצי מהבלילה לתבנית שריפדנו מראש ומניחים על הבלילה 2-3 כפות ריבה ומשיישים אותה מעט אל תוך העוגה (בעזרת כף או קיסם כך שהריבה תתערבב מעט עם הבלילה אבל לא מאוד). מוסיפים את החצי הנותר של הבלילה וגם עליה מניחים 2-3 כפות ריבה ומשיישים מעט לתוך הבלילה.
- אופים בין 45-60 דקות (מאוד תלוי בתנור ובגודל התבנית) עד שהחלק העליון קצת משחים וקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית לחם (ראו הערות) בנייר אפייה ומשמנים.
- מועכים את הבננות בקערה גדולה ומוסיפים את השמן, הביצים, הסוכר החום, הדבש ואת חמאת הבוטנים. משתמשים במטרפה גדולה וטורפים היטב. חשוב לוודא שאין גושים גדולים מדי של בננה או חמאת בוטנים.
- מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ואת המלח ומערבבים בעזרת לקקן או כף עד לקבלת בלילה אחידה והומוגנית.
- מעבירים חצי מהבלילה לתבנית שריפדנו מראש ומניחים על הבלילה 2-3 כפות ריבה ומשיישים אותה מעט אל תוך העוגה (בעזרת כף או קיסם כך שהריבה תתערבב מעט עם הבלילה אבל לא מאוד). מוסיפים את החצי הנותר של הבלילה וגם עליה מניחים 2-3 כפות ריבה ומשיישים מעט לתוך הבלילה.
- אופים בין 45-60 דקות (מאוד תלוי בתנור ובגודל התבנית) עד שהחלק העליון קצת משחים וקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
הערות
- התבנית הקלאסית לעוגת בננה היא תבנית לחם, שהיא רחבה יותר וקצרה יותר מאינגליש קייק רגילה ו מידותיה הן בד"כ 23X13X8 ס"מ. אני ממליצה להחזיק אחת כזו בבית ואם אין - אפשר לחלק את העוגה לשתי תבניות אינגליש קייק רגילות (לא חד פעמיות). שימו לב שתצא עוגה יותר נמוכה וזמן האפייה יתקצר - עקבו אחרי העוגה בעודה נאפית בתנור.
- כדאי לשמן את כוס המדידה לפני שמודדים את הדבש, כך הוא יצא ממנה באופן חלק.
הערות
- התבנית הקלאסית לעוגת בננה היא תבנית לחם, שהיא רחבה יותר וקצרה יותר מאינגליש קייק רגילה ו מידותיה הן בד"כ 23X13X8 ס"מ. אני ממליצה להחזיק אחת כזו בבית ואם אין - אפשר לחלק את העוגה לשתי תבניות אינגליש קייק רגילות (לא חד פעמיות). שימו לב שתצא עוגה יותר נמוכה וזמן האפייה יתקצר - עקבו אחרי העוגה בעודה נאפית בתנור.
- כדאי לשמן את כוס המדידה לפני שמודדים את הדבש, כך הוא יצא ממנה באופן חלק.