נס גלוי! עוגת גבינה מביצים וגבינה! זהו!
- אמלי פינק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 290.1 קק״ל 2321.2 קק״לפחמימות 15.2 גרם 121.3 גרםשומן 20.1 גרם 160.9 גרםנתרן 382.6 מ״ג 3060.7 מ״גחלבון 13.1 גרם 104.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרםשומן רווי 10.1 גרם 81.1 גרםכולסטרול 309.5 מ״ג 2476.0 מ״גסידן 108.3 מ״ג 866.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 100.4 מ״ג 802.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות290
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 290.1 קק״ל 2321.2 קק״לפחמימות 15.2 גרם 121.3 גרםשומן 20.1 גרם 160.9 גרםנתרן 382.6 מ״ג 3060.7 מ״גחלבון 13.1 גרם 104.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרםשומן רווי 10.1 גרם 81.1 גרםכולסטרול 309.5 מ״ג 2476.0 מ״גסידן 108.3 מ״ג 866.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 100.4 מ״ג 802.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.6 מ״גסגור
טוב אז כידוע תכף מגיע חג שבועות! כל בית בישראל מתכונן לטירוף החלבי וככה מצאנו עצמנו
משתוקקים לעוגת גבינה אפויה אבל פשוטה חמצמצה וטעימה.
אין בבית יותר מידי מצרכים שמיועדים למתוקים אבל איו מצב שתמצאו את המקרר שלנו ללא ביצים. תמיד יש ביצים, תמיד!
קראתי לה עוגת ביצים כי זה המרכיב העיקרי ואין כאן שום דבר שמתיימר להיות קמח או קשור אליו או לתחליפיו! ועכשיו, אחרי שעברנו את משבר הביצים זה הזמן להשתמש בהן!
וואללה עובד מעולה! תאכלס הוצאתי מה שבא ליד וככה נולדה העוגה המשפחתית החדשה שלנו לעולמי עד, כי היא פשוט פיגוזית!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 290 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
8 ביצים Lמופרדות
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט אבקת סודה לשתייה
-
100 גרם גבינת שמנת
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
3 כפות דבשאו סוכר
-
25 גרם חמאהמומסת
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כף ליקר תפוזים
-
1 כף קליפת לימון
הגשה
-
1/2 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
3 כפות דבשאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בקערת מיקסר מכניסים את החלבונים, מלח ואת אבקת הסודה לשתייה.
- מקציפים את החלבונים עד שמתייצבים לקצף תפוח ועמיד.
- בבלנדר טוחנים יחד את החלמונים, גבינת השמנת, המוצרלה, דבש, חמאה, תמצית וניל, ליקר תפוזים וגרידת לימון לבלילה תפוחה וחלקה.
- מכניסים בהדרגתיות אל קערת קצף החלבונים את בלילת החלמונים ומקפלים בתנועות עדינות את 2 התערובות לבלילה בהירה וחלקה, הבלילה צריכה להיות מעט עמידה וקצפתית שכזו.
- משמנים תבנית (קוטר 22 ס”מ) בחמאה, מעבירים את בלילת העוגה אל התבנית ומכניסים לאפייה והשחמה, בין 20-30 דק’ אפייה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומכניסים למקרר ללילה (6 שעות).
- לפני ההגשה יוצרים שלולית על העוגה של שמנת חמוצה של פעם ומעל שלולית דבש!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בקערת מיקסר מכניסים את החלבונים, מלח ואת אבקת הסודה לשתייה.
- מקציפים את החלבונים עד שמתייצבים לקצף תפוח ועמיד.
- בבלנדר טוחנים יחד את החלמונים, גבינת השמנת, המוצרלה, דבש, חמאה, תמצית וניל, ליקר תפוזים וגרידת לימון לבלילה תפוחה וחלקה.
- מכניסים בהדרגתיות אל קערת קצף החלבונים את בלילת החלמונים ומקפלים בתנועות עדינות את 2 התערובות לבלילה בהירה וחלקה, הבלילה צריכה להיות מעט עמידה וקצפתית שכזו.
- משמנים תבנית (קוטר 22 ס”מ) בחמאה, מעבירים את בלילת העוגה אל התבנית ומכניסים לאפייה והשחמה, בין 20-30 דק’ אפייה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומכניסים למקרר ללילה (6 שעות).
- לפני ההגשה יוצרים שלולית על העוגה של שמנת חמוצה של פעם ומעל שלולית דבש!