-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2428.8 קק״ל 2428.8 קק״לפחמימות 214.1 גרם 214.1 גרםשומן 159.2 גרם 159.2 גרםנתרן 1132.5 מ״ג 1132.5 מ״גחלבון 46.9 גרם 46.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרםשומן רווי 27.3 גרם 27.3 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 353.0 מ״ג 353.0 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 640.3 מ״ג 640.3 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 43 דק׳
-
קלוריות2429
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2428.8 קק״ל 2428.8 קק״לפחמימות 214.1 גרם 214.1 גרםשומן 159.2 גרם 159.2 גרםנתרן 1132.5 מ״ג 1132.5 מ״גחלבון 46.9 גרם 46.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרםשומן רווי 27.3 גרם 27.3 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 353.0 מ״ג 353.0 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 640.3 מ״ג 640.3 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לא חסרים מתכונים של עוגות דבש לראש השנה, והמתכון הזה של הבלוגרית שירי עמית יהיה תוספת מעולה לפנקס מתכוני החג שלכם. כי מדובר בעוגת דבש בחושה ופשוטה להכנה ללא תוספת סוכר לבן, כלומר בריאה יותר וטעימה לא פחות!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 43 דק׳ | קלוריות 2429 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2 כוסות קמח שיבולת שועל
-
1 שקית אבקת אפייה
-
5 ביצים L
-
1/2 כוס דבש
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית קפה נמסמומס בכוס מים רותחים
-
1 תפוח עץ אדום בינונימגורר
מי דבש
-
2 כפות דבש
-
1/2 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את קמח שיבולת השועל, השיבולת הדקה ואבקת האפייה.
- טורפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים למרקם אוורירי, מוסיפים את הדבש, שמן הזית, הקפה ותפוח העץ המגורר וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את התערובת היבשה לקערת המיקסר ומערבבים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כחצי שעה, או עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה.
- ממיסים את הדבש במים הרותחים ומזלפים על העוגה החמה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את קמח שיבולת השועל, השיבולת הדקה ואבקת האפייה.
- טורפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים למרקם אוורירי, מוסיפים את הדבש, שמן הזית, הקפה ותפוח העץ המגורר וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את התערובת היבשה לקערת המיקסר ומערבבים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כחצי שעה, או עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה.
- ממיסים את הדבש במים הרותחים ומזלפים על העוגה החמה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
מה אפשר להחליף בכפית נס קפה?
מנת אספרסו
הי מה הכמות לאבקת אפיה בכפיות?
שקית אבקת אפייה זה 2 כפיות.
אפשר להחליף קמח שיבולת שועל בכוסמין?
אפשר