-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4331.1 קק״ל 4331.1 קק״לפחמימות 493.5 גרם 493.5 גרםשומן 231.0 גרם 231.0 גרםנתרן 1036.5 מ״ג 1036.5 מ״גחלבון 71.0 גרם 71.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 3.8 גרםשומן רווי 108.6 גרם 108.6 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 267.2 מ״ג 267.2 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 597.8 מ״ג 597.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4331
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4331.1 קק״ל 4331.1 קק״לפחמימות 493.5 גרם 493.5 גרםשומן 231.0 גרם 231.0 גרםנתרן 1036.5 מ״ג 1036.5 מ״גחלבון 71.0 גרם 71.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 3.8 גרםשומן רווי 108.6 גרם 108.6 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 267.2 מ״ג 267.2 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 597.8 מ״ג 597.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
כדי לזלף קצפת בקינוחים צריך קצפת יציבה מאוד כדי שתחזיק מעמד במקרר בזמן שהקינוח מחכה ואחר כך במעמד החגיגה, בטמפרטורת החדר או אפילו בפיקניק בחוץ. אז איך עושים את זה? קבלו טיפים ששווים קצפת!
טיפים להכנת קצפת לזילוף:
- חשוב מאוד לזלף את הקצפת על הקינוח רק כשהקינוח מגיע לטמפרטורה קרירה כדי שהקצפת תשאר יציבה. לכן, כאשר מוציאים עוגה מהתנור ורוצים לצפות אותה בקצפת יש לצנן קודם את העוגה בטמפ’ החדר ואחר כך להעביר למקרר להמשך קירור מוחלט ורק אז לזלף.
- אחוזי שומן- כשמכינים קצפת לזילוף חשוב מאוד להשתמש בשמנת להקצפה בעלת אחוזי שומן גבוהים. שמנת להקצפה עם 32% שומן תהיה מעולה להקצפה.
- מהירות הקצפה- ההקצפה היא בעצם הכנסת אוויר לתוך השמנת. מומלץ להתחיל את ההקצפה בצורה איטית מאוד כדי להכניס בועיות אוויר קטנות לשמנת אשר יגרמו ליציבות טובה ורק אחר כך להגביר מהירות ולהמשיך להקציף.
- רוצים להבטיח שהקצפת לא תיפול? הוסיפו לקצפת בזמן הערבול כף או שתיים של אינסטנט פודינג שתייצב את הקצפת ותבטיח שתישאר יציבה עד סוף המסיבה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4331 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
קרם
-
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- מקציפים במיקסר את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ואת הסוכר וניל, עד ליצירת קצף יציב.
- בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם השמן ומוסיפים אותם בעדינות לקצף החלבונים, מערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- מנפים יחד את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים להם גם את קורט המלח. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד להטמעת הקמח.
- משמנים את תבנית האפייה ומוזגים את כל התערובת פנימה לתבנית.
- אופים במשך 40-50 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה עד להמסת הסוכר. מקררים מעט.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג וניל לקצף רך וגמיש.
- מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ומנייר האפייה וחוצים אותה לשניים לרוחבה.
- מניחים את החלק הראשון על צלחת הגשה ומזלפים מעט מסירופ הסוכר על פני העוגה.
- מורחים מעל מחצית מהקרם בצורה שווה. מניחים מעל הקרם את החלק השני של הטורט.
- מזלפים את הסירופ שנותר על החצי השני של העוגה.
- מורחים מעל את הקרם שנותר.
- מצפים את העוגה בקרם גם בצדדים. אפשר גם להשאיר מעט קרם, להכניס לשק זילוף עם צנתר משונן ולקשט את העוגה.
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- מקציפים במיקסר את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ואת הסוכר וניל, עד ליצירת קצף יציב.
- בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם השמן ומוסיפים אותם בעדינות לקצף החלבונים, מערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- מנפים יחד את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים להם גם את קורט המלח. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד להטמעת הקמח.
- משמנים את תבנית האפייה ומוזגים את כל התערובת פנימה לתבנית.
- אופים במשך 40-50 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה עד להמסת הסוכר. מקררים מעט.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג וניל לקצף רך וגמיש.
- מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ומנייר האפייה וחוצים אותה לשניים לרוחבה.
- מניחים את החלק הראשון על צלחת הגשה ומזלפים מעט מסירופ הסוכר על פני העוגה.
- מורחים מעל מחצית מהקרם בצורה שווה. מניחים מעל הקרם את החלק השני של הטורט.
- מזלפים את הסירופ שנותר על החצי השני של העוגה.
- מורחים מעל את הקרם שנותר.
- מצפים את העוגה בקרם גם בצדדים. אפשר גם להשאיר מעט קרם, להכניס לשק זילוף עם צנתר משונן ולקשט את העוגה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן