עוגת ספוג בטעם וניל עם קצפת ותותים

רוצים להרשים את האורחים באירוח הבא שלכם? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים עוגת ספוג בטעם וניל עם קצפת ותותים טריים. עוגה גבוהה ויפה שקוצרת המון מחמאות
רוצים להרשים את האורחים באירוח הבא שלכם? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים עוגת ספוג בטעם וניל עם קצפת ותותים טריים. עוגה גבוהה ויפה שקוצרת המון מחמאות
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    663
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 662.5 קק״ל 3975.2 קק״ל
    פחמימות 92.7 גרם 556.2 גרם
    שומן 29.6 גרם 177.8 גרם
    נתרן 144.2 מ״ג 865.4 מ״ג
    חלבון 7.6 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 17.0 גרם 102.2 גרם
    כולסטרול 231.2 מ״ג 1386.9 מ״ג
    סידן 52.7 מ״ג 315.9 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 51.6 מ״ג 309.3 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    663
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 662.5 קק״ל 3975.2 קק״ל
    פחמימות 92.7 גרם 556.2 גרם
    שומן 29.6 גרם 177.8 גרם
    נתרן 144.2 מ״ג 865.4 מ״ג
    חלבון 7.6 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 17.0 גרם 102.2 גרם
    כולסטרול 231.2 מ״ג 1386.9 מ״ג
    סידן 52.7 מ״ג 315.9 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 51.6 מ״ג 309.3 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
ישראל אהרוני
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

קצפת


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה שגוזרים בצורה עגולה בגודל התחתית.
  2. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות נמוכה כ-3 דקות. מגבירים את המהירות ומוסיפים לאט ובהדרגה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק, אך לא נוקשה מדי. מעבירים לקערה, ומנגבים את קערת המיקסר בנייר סופג.
  3. מוסיפים לקערה את החלמונים, תמצית הווניל, גרידת הלימון ויתרת הסוכר. מקציפים כ-5-6 דקות עד שהתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה, ומעבירים אותה לקערה גדולה.
  4. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים 1/3 כמות תערובת יבשים לתערובת החלמונים ומערבבים בעדינות עם הלקקן. מוסיפים 1/3 נוסף ומערבבים שוב. מוסיפים את יתרת תערובת היבשים ומערבבים רק מעט.
  6. מעבירים 1/3 כמות קצף חלבונים לקערת החלמונים והקמח ומקפלים בעדינות. מוסיפים עוד 1/3 ומקפלים בזהירות לתערובת, ושוב מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים על רשת ומקררים לגמרי. מעבירים סכין בזהירות צמוד לדפנות התבנית ומחלצים את העוגה.
  9. מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את השמנת, המסקרפונה והסוכר לקצפת יציבה.
  10. חותכים את התותים לחצאים.
  11. פורסים פרוסת עוגה ומניחים בצלחת הגשה קטנה, יחד עם קצפת ותותים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת ספוג בטעם וניל עם קצפת ותותים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    רחל

    הכנתי את המתכון לטורט מספר פעמים – יוצאת עוגה נהדרת וטובה גם כעוגת פרווה.

    Avatar
    שרון גיני

    חברים, זה מתכון שאף אחד לא בדק, חסר כאן שומן כלשהו ונוזל, אין כאן לא שמן או חמאה, לא חלב טן מיץ תפוזים או מים. בקיצור אל תעשו

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שרון, כל המתכונים שלנו עוברים בדיקה דקדקנית לפני שאנו מפרסמים אותם. זאת עוגת ספוג ואכן זה המתכון. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות