עוגת קוף קייק חגיגית – עוגת שכבות שוקולד, גנאש ומרנג
עוגת שכבות שוקולד במילוי גנאש שוקולד לבן מוקצף בצבע ורוד, טפטופי קרם שוקולד מריר ומקלות מרנג ורודים לקישוט. עוגה חגיגית, מרשימה ומושחתת במיוחד לאירועים וימי הולדת
עוגת שכבות שוקולד במילוי גנאש שוקולד לבן מוקצף בצבע ורוד, טפטופי קרם שוקולד מריר ומקלות מרנג ורודים לקישוט. עוגה חגיגית, מרשימה ומושחתת במיוחד לאירועים וימי הולדת
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 7203.2 קק״ל 7203.2 קק״לפחמימות 936.6 גרם 936.6 גרםשומן 311.5 גרם 311.5 גרםנתרן 3653.7 מ״ג 3653.7 מ״גחלבון 114.9 גרם 114.9 גרםסיבים תזונתיים 43.3 גרם 43.3 גרםשומן רווי 177.8 גרם 177.8 גרםכולסטרול 1516.2 מ״ג 1516.2 מ״גסידן 950.1 מ״ג 950.1 מ״גברזל 32.3 מ״ג 32.3 מ״גאשלגן 3518.6 מ״ג 3518.6 מ״גאבץ 17.6 מ״ג 17.6 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות7203
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 7203.2 קק״ל 7203.2 קק״לפחמימות 936.6 גרם 936.6 גרםשומן 311.5 גרם 311.5 גרםנתרן 3653.7 מ״ג 3653.7 מ״גחלבון 114.9 גרם 114.9 גרםסיבים תזונתיים 43.3 גרם 43.3 גרםשומן רווי 177.8 גרם 177.8 גרםכולסטרול 1516.2 מ״ג 1516.2 מ״גסידן 950.1 מ״ג 950.1 מ״גברזל 32.3 מ״ג 32.3 מ״גאשלגן 3518.6 מ״ג 3518.6 מ״גאבץ 17.6 מ״ג 17.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 7203 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
5 ביצים L
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם סוכר לבן
-
30 מ"ל חלב 3%
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
175 גרם קמח לבן
-
55 גרם אבקת קקאו
-
10 גרם אבקת אפייה
גנאש שוקולד לבן מוקצף בצבע ורוד
-
4 גרם אבקת ג’לטין
-
20 מ"ל מים
-
150 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
-
150 גרם שוקולד לבן
גנאש שוקולד מריר
-
250 גרם שוקולד מריר
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
מקלות מרנג ורודים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- מפרידים את הביצים.
- מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבלת קציפה יציבה ואוורירית.
- במקביל, טורפים חלמונים, חלב ווניל לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה בזרם דק את תערובת החלמונים תוך ערבול אטי עד שמתקבלת קציפה אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה וכל החומרים היבשים נטמעו בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון.
- אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה לחלוטין ושיפוד הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מצננים לחלוטין.
- פורסים את העוגה לרוחבה ל-3 שכבות שוות.
- מכינים את הסירופ: בסיר שמים מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים במשך 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש. מצננים.
- מכינים גנאש שוקולד לבן: בקערית מערבבים יחד ג’לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג’לטין סופח את כל הנוזלים.
- בסיר שמים 150 מ”ל שמנת מתוקה, וניל ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
- מוסיפים את הג’לטין לתוך השמנת החמה, מערבבים היטב עד שהג’לטין נמס לחלוטין.
- יוצקים את תערובת השמנת על גבי השוקולד הקצוץ וממתינים כדקה.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התערובת עד שהכל נמס ומתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את יתרת 300 מ”ל השמנת וממשיכים לטחון יחד לאחידות.
- מצננים את התערובת במשך 3-4 שעות במקרר עד שהקרם קר לחלוטין.
- מעבירים את הקרם לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ויציב מאוד.
- מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ.
- מכינים גנאש שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מחממים שמנת לסף רתיחה.
- יוצקים על גבי השוקולד, מערבבים היטב עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- משהים את הגנאש במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהוא מעט מתייצב אך עדיין נוזלי יחסית.
- מכינים מקלות מרנג ורודים: בקערת מיקסר יבשה עם וו הקצפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה מאוד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב מאוד.
- מנפים פנימה את אבקת הסוכר, מוסיפים מעט צבע מאכל (בעזרת קיסם), ומקפלים יחד בעזרת מרית, עד שהתערובת הומוגנית ובעלת צבע ורוד אחיד.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים מקלות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה.
- אופים את המרנג במשך 2-3 שעות, עד שהוא יבש לחלוטין ומוסר בקלות מנייר האפייה.
- מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת הגשה. מברישים בנדיבות בכ-1/3 מכמות הסירופ.
- מזלפים כ-1/3 מכמות הקרם וסוגרים עם שכבה שנייה. חוזרים על הפעולה (הברשה בסירופ, זילוף קרם והנחת שכבה נוספת) עד שנגמרות שכבות העוגה והקרם.
- יוצקים את הגנאש על גבי החלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- מפרידים את הביצים.
- מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבלת קציפה יציבה ואוורירית.
- במקביל, טורפים חלמונים, חלב ווניל לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה בזרם דק את תערובת החלמונים תוך ערבול אטי עד שמתקבלת קציפה אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה וכל החומרים היבשים נטמעו בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון.
- אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה לחלוטין ושיפוד הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מצננים לחלוטין.
- פורסים את העוגה לרוחבה ל-3 שכבות שוות.
- מכינים את הסירופ: בסיר שמים מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים במשך 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש. מצננים.
- מכינים גנאש שוקולד לבן: בקערית מערבבים יחד ג’לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג’לטין סופח את כל הנוזלים.
- בסיר שמים 150 מ”ל שמנת מתוקה, וניל ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
- מוסיפים את הג’לטין לתוך השמנת החמה, מערבבים היטב עד שהג’לטין נמס לחלוטין.
- יוצקים את תערובת השמנת על גבי השוקולד הקצוץ וממתינים כדקה.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התערובת עד שהכל נמס ומתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את יתרת 300 מ”ל השמנת וממשיכים לטחון יחד לאחידות.
- מצננים את התערובת במשך 3-4 שעות במקרר עד שהקרם קר לחלוטין.
- מעבירים את הקרם לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ויציב מאוד.
- מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ.
- מכינים גנאש שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מחממים שמנת לסף רתיחה.
- יוצקים על גבי השוקולד, מערבבים היטב עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- משהים את הגנאש במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהוא מעט מתייצב אך עדיין נוזלי יחסית.
- מכינים מקלות מרנג ורודים: בקערת מיקסר יבשה עם וו הקצפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה מאוד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב מאוד.
- מנפים פנימה את אבקת הסוכר, מוסיפים מעט צבע מאכל (בעזרת קיסם), ומקפלים יחד בעזרת מרית, עד שהתערובת הומוגנית ובעלת צבע ורוד אחיד.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים מקלות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה.
- אופים את המרנג במשך 2-3 שעות, עד שהוא יבש לחלוטין ומוסר בקלות מנייר האפייה.
- מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת הגשה. מברישים בנדיבות בכ-1/3 מכמות הסירופ.
- מזלפים כ-1/3 מכמות הקרם וסוגרים עם שכבה שנייה. חוזרים על הפעולה (הברשה בסירופ, זילוף קרם והנחת שכבה נוספת) עד שנגמרות שכבות העוגה והקרם.
- יוצקים את הגנאש על גבי החלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן