עוגת קוקוס עם שוקולד וקצפת

מכירים את עוגיות הקוקוס מצופות השוקולד של פסח? קבלו את העוגה שמזכירה את העוגיות האלה, עם שדרוג של קצפת, עוד שוקולד ומרקם כיפי. עוגה מושלמת לפסח!
מכירים את עוגיות הקוקוס מצופות השוקולד של פסח? קבלו את העוגה שמזכירה את העוגיות האלה, עם שדרוג של קצפת, עוד שוקולד ומרקם כיפי. עוגה מושלמת לפסח!
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    5857
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5857.0 קק״ל 5857.0 קק״ל
    פחמימות 372.9 גרם 372.9 גרם
    שומן 439.1 גרם 439.1 גרם
    נתרן 1127.3 מ״ג 1127.3 מ״ג
    חלבון 83.8 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 54.7 גרם 54.7 גרם
    שומן רווי 296.4 גרם 296.4 גרם
    כולסטרול 1805.0 מ״ג 1805.0 מ״ג
    סידן 439.4 מ״ג 439.4 מ״ג
    ברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״ג
    אשלגן 3107.5 מ״ג 3107.5 מ״ג
    אבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    5857
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5857.0 קק״ל 5857.0 קק״ל
    פחמימות 372.9 גרם 372.9 גרם
    שומן 439.1 גרם 439.1 גרם
    נתרן 1127.3 מ״ג 1127.3 מ״ג
    חלבון 83.8 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 54.7 גרם 54.7 גרם
    שומן רווי 296.4 גרם 296.4 גרם
    כולסטרול 1805.0 מ״ג 1805.0 מ״ג
    סידן 439.4 מ״ג 439.4 מ״ג
    ברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״ג
    אשלגן 3107.5 מ״ג 3107.5 מ״ג
    אבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
יהודית מורחיים
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

קרם שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את העוגה: מפרידים את הביצים.
  3. מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד שהקצף יציב ומוצק.
  4. מוסיפים לקצף את פתיתי הקוקוס ומקפלים פנימה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 35 דקות עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מניחים בצד ונותנים לעוגה להצטנן.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מביאים לרתיחה מעט מים בסיר. שמים בקערה חסינת חום את השוקולד,הקקאו, הסוכר, החלב והקפה הנמס ומיחים מעל הסיר כך שתחתית הקערה לא נוגעת במים (בן מארי). בוחשים עד אשר השוקולד נמס והקרם הופך לאחיד. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה לסיר תוך כדי ערבוב. מערבבים עד להמסה.

    עוגת קוקוס עם שוקולד וקצפת. צילום: יהודית מורחיים
    מוסיפים את החמאה בהדרגה. צילום: יהודית מורחיים

  6. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים כפית רום, בוחשים היטב ומצננים, מכניסים למקרר לשעה.
  7. מוציאים את הקרם מהמקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה במיקסר ידני עד להיווצרות קרם מעט בהיר. מורחים את הקרם על עוגת הקוקוס ומכינים למקרר. (אפשר לשמור מעט מהקרם בצד כדי להכין כדורי שוקולד קטנים לקישוט כמו בתמונה).

    עוגת קוקוס עם שוקולד וקצפת. צילום: יהודית מורחיים
    מורחים את הקרם על העוגה. צילום: יהודית מורחיים

  8. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים מעל קרם השוקולד ומצננים.
  9. מכינים את קישוט הקוקוס: קולים במחבת קטנה את פתיתי הקוקוס, על אש נמוכה, עד שהם מקבלים מזהיבים מעט. מורידים מיד מהאש ומחכים כמה דקות עד שיקררו. מפזרים מעל העוגה.

 

לעוד מתכונים של יהודית מורחיים בבלוג שלה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת קוקוס עם שוקולד וקצפת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות