עוגת רולדה קלאסית עם קצפת ותותים של מיקי שמו
רולדה קלאסית של מיקי שמו ממולאת בקצפת אוורירית, ריבת תות ותותים טריים שכולם אוהבים. נראה הכי מושקע, אבל בעצם קל וטעים טעים!
רולדה קלאסית של מיקי שמו ממולאת בקצפת אוורירית, ריבת תות ותותים טריים שכולם אוהבים. נראה הכי מושקע, אבל בעצם קל וטעים טעים!
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3303.7 קק״ל 3303.7 קק״לפחמימות 244.0 גרם 244.0 גרםשומן 233.0 גרם 233.0 גרםנתרן 1571.6 מ״ג 1571.6 מ״גחלבון 60.2 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 5.9 גרםשומן רווי 124.1 גרם 124.1 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 200.0 מ״ג 200.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 687.7 מ״ג 687.7 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות3304
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3303.7 קק״ל 3303.7 קק״לפחמימות 244.0 גרם 244.0 גרםשומן 233.0 גרם 233.0 גרםנתרן 1571.6 מ״ג 1571.6 מ״גחלבון 60.2 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 5.9 גרםשומן רווי 124.1 גרם 124.1 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 200.0 מ״ג 200.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 687.7 מ״ג 687.7 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 3304 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 ביצים L
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
100גרם או 3/4 כוס קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כפית קליפת לימון
מלית
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 כפות סוכר לבן
-
6 כפות גדושות ריבת תות
-
8 תותים בינונייםחצויים לארבע לאורך
הגשה
-
4 תותים בינונייםחתוכים לחצאים לאורך
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרידת הלימון תוך כדי ערבול במהירות איטית ולבסוף מוסיפים את השמן. מעבדים מעט.
- בעזרת מרית, משטחים את הבלילה בתבנית האפייה המרופדת נייר ואופים 15 דקות. מצננים, הופכים ומסירים בזהירות את נייר האפייה.
- מכינים את המילוי: במיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
- מורחים שכבת ריבת תות על העוגה ומעליה 3/4 מכמות הקצפת. מניחים תותים טריים חצויים על הקצפת ומגלגלים לגלילה הדוקה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים בקצפת שנותרה ומפזרים תותים טריים מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרידת הלימון תוך כדי ערבול במהירות איטית ולבסוף מוסיפים את השמן. מעבדים מעט.
- בעזרת מרית, משטחים את הבלילה בתבנית האפייה המרופדת נייר ואופים 15 דקות. מצננים, הופכים ומסירים בזהירות את נייר האפייה.
- מכינים את המילוי: במיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
- מורחים שכבת ריבת תות על העוגה ומעליה 3/4 מכמות הקצפת. מניחים תותים טריים חצויים על הקצפת ומגלגלים לגלילה הדוקה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים בקצפת שנותרה ומפזרים תותים טריים מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
באיזה גודל תבנית אופים את הרולדה?
היי, בתבנית תנור האפיה
לא רשום מה גודל התבנית
היי רונית, הגודל הוא הינו תבנית תנור סטנדרטית.
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
היי יעל, כן אפשרי.
לא משמנים את הנייר אפיה?זה לא ידבק?
לא 🙂