עוגת שוקולד וקצפת רכה בנינג’ה סמארט ליד
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3171.5 קק״ל 3171.5 קק״לפחמימות 227.8 גרם 227.8 גרםשומן 230.2 גרם 230.2 גרםנתרן 598.4 מ״ג 598.4 מ״גחלבון 44.5 גרם 44.5 גרםסיבים תזונתיים 19.5 גרם 19.5 גרםשומן רווי 117.5 גרם 117.5 גרםכולסטרול 832.9 מ״ג 832.9 מ״גסידן 262.7 מ״ג 262.7 מ״גברזל 14.1 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 1505.0 מ״ג 1505.0 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות3172
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3171.5 קק״ל 3171.5 קק״לפחמימות 227.8 גרם 227.8 גרםשומן 230.2 גרם 230.2 גרםנתרן 598.4 מ״ג 598.4 מ״גחלבון 44.5 גרם 44.5 גרםסיבים תזונתיים 19.5 גרם 19.5 גרםשומן רווי 117.5 גרם 117.5 גרםכולסטרול 832.9 מ״ג 832.9 מ״גסידן 262.7 מ״ג 262.7 מ״גברזל 14.1 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 1505.0 מ״ג 1505.0 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״גסגור
אצלנו בבית בכל שישי חייבת לככב עוגה חגיגית וטעימה ולצידה הבראוניז ההורסים ועוגת הגבינה המושלמת שאי אפשר לוותר עליה (אבל זה כבר לפעם הבאה).
ביתי עדילי היא הטועמת הראשית שלי וגם הברומטר שלי כך שלפני כל שבת אני מתייעצת עימה מה לאפות. לקראת סופ”ש קיבלתי טלפון ממנה שמזכירה לי שמחר בעלה חוגג את יום ההולדת וביום שישי הקרוב היא מזמינה את החברים הטובים לביתם “אימוש, זוכרת את העוגת שוקולד המושלמת עם התפוח? יופי, אז מה המתכון?”, מיד נתתי לה את המתכון בפירוט ועל הדרך כבר החלטתי מה לאפות לקראת השבת וכמובן שחייבת לשתף אתכם במתכון המיוחד הזה.
כשעדילי הייתה קטנה, לעיתים הייתי מכינה עוגה מאחד הספרים שהיו מונחים על השיש במטבח, לאחר שהייתה טועמת מהעוגה הייתה מבקשת “אמא, תמשיכי להכין את העוגות מהמחברת שלך, טוב?”
מאז, עדילי גם הייתה קצינה בחיל האוויר, כך הכרתי את החבר’ה ששירתו עימה – אם זה דרך הפייסבוק שהיו עוקבים אחרי הפוסטים ומבקשים טעימות, אם זה כאשר הייתי מגיעה עם ארגזים מלאים בכל טוב להענקת דרגה.באחת הפעמים כששלחתי איתה את עוגת השוקולד עם התפוח התגובה הייתה “העוגה הזו כל כך טעימה שזה ממש חטא לאכול ממנה”.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 3172 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
70 גרם שוקולד מריר
-
80 גרם חמאה
-
1 כף אבקת קקאו
-
2 ביצים Mמופרדות לחלמונים וחלבונים
-
1 חלמון M
-
100 גרם סוכר לבן
-
1 1/2 כפות קמח תופח
-
1/2 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
-
60 גרם אגוזי מלך טחוניםאו שקדים
גנאש
-
60 גרם שוקולד מריר
-
50 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
קצפת
-
150 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: שמים בקערה חסינת חום את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוסיפים חצי כמות מהסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.
- גוררים את התפוח בפומפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט. מוסיפים את האגוזים הטחונים (או השקדים הטחונים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה (לערבב יותר מדי)
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. לאחר שנוצרו בועות גדולות מוסיפים בהדרגה את חצי כמות הסוכר שנותרה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מעבירים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד וטורפים היטב. מוסיפים את יתר הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית ורק עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את הרשת של מכשיר הסמארט ליד בסיר הקרמי (במצב התחתון).
- משמנים את התבנית ומוזגים לתוכה את הבלילה.
- מניחים את התבנית מעל הרשת (בתוך הסיר) וסוגרים עם המכסה.
- מכוונים לתכנית אפייה בחום של 170 מעלות למשך 35 דקות.
- מוציאים את העוגה ומצננים.
- מכינים את הגנאש: שמים בקערה את השוקולד השבור. מחממים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מורחים את הקרם בצורה שווה על העוגה בעזרת פלטה, אם רוצים אפשר גם בדפנות העוגה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת המיקסר את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים על העוגה.
- את יתרת הקצפת מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה. אם נשאר לכם מעט גנאש שוקולד מריר אפשר לזלף על העוגה לקישוט.
לבלוג של יהודית מורחיים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: שמים בקערה חסינת חום את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוסיפים חצי כמות מהסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.
- גוררים את התפוח בפומפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט. מוסיפים את האגוזים הטחונים (או השקדים הטחונים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה (לערבב יותר מדי)
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. לאחר שנוצרו בועות גדולות מוסיפים בהדרגה את חצי כמות הסוכר שנותרה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מעבירים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד וטורפים היטב. מוסיפים את יתר הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית ורק עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את הרשת של מכשיר הסמארט ליד בסיר הקרמי (במצב התחתון).
- משמנים את התבנית ומוזגים לתוכה את הבלילה.
- מניחים את התבנית מעל הרשת (בתוך הסיר) וסוגרים עם המכסה.
- מכוונים לתכנית אפייה בחום של 170 מעלות למשך 35 דקות.
- מוציאים את העוגה ומצננים.
- מכינים את הגנאש: שמים בקערה את השוקולד השבור. מחממים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מורחים את הקרם בצורה שווה על העוגה בעזרת פלטה, אם רוצים אפשר גם בדפנות העוגה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת המיקסר את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים על העוגה.
- את יתרת הקצפת מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה. אם נשאר לכם מעט גנאש שוקולד מריר אפשר לזלף על העוגה לקישוט.
לבלוג של יהודית מורחיים
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
לא הבנתי במרכיבים רשמתם חלמון אחד ובאופן ההכנה כתבתם את החלמונים אז כמה חלמוניפ בעצם צריך?
2 ביצים מופרדות +1 חלמון= 3 חלמונים ו-2 חלבונים.