<

עוגת שוקולד וקצפת רכה בנינג’ה פודי

כל אחד צריך מתכון מוצלח של עוגת שוקולד וקצפת רכה. ליהודית מורחיים יש מתכון כזה עבורכם עם רכיב מפתיע שהופך את העוגה לעסיסית במיוחד. והבונוס? אין צורך בתנור!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

אצלנו בבית בכל שישי חייבת לככב עוגה חגיגית וטעימה ולצידה הבראוניז ההורסים ועוגת הגבינה המושלמת שאי אפשר לוותר עליה (אבל זה כבר לפעם הבאה).

ביתי עדילי היא הטועמת הראשית שלי וגם הברומטר שלי כך שלפני כל שבת אני מתייעצת עימה מה לאפות. לקראת סופ”ש קיבלתי טלפון ממנה שמזכירה לי שמחר בעלה חוגג את יום ההולדת וביום שישי הקרוב היא מזמינה את החברים הטובים לביתם “אימוש, זוכרת את העוגת שוקולד המושלמת עם התפוח? יופי, אז מה המתכון?”, מיד נתתי לה את המתכון בפירוט ועל הדרך כבר החלטתי מה לאפות לקראת השבת וכמובן שחייבת לשתף אתכם במתכון המיוחד הזה.

כשעדילי הייתה קטנה, לעיתים הייתי מכינה עוגה מאחד הספרים שהיו מונחים על השיש במטבח, לאחר שהייתה טועמת מהעוגה הייתה מבקשת “אמא, תמשיכי להכין את העוגות מהמחברת שלך, טוב?”

מאז, עדילי גם הייתה קצינה בחיל האוויר, כך הכרתי את החבר’ה ששירתו עימה - אם זה דרך הפייסבוק שהיו עוקבים אחרי הפוסטים ומבקשים טעימות, אם זה כאשר הייתי מגיעה עם ארגזים מלאים בכל טוב להענקת דרגה.באחת הפעמים כששלחתי איתה את עוגת השוקולד עם התפוח התגובה הייתה “העוגה הזו כל כך טעימה שזה ממש חטא לאכול ממנה”.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: שמים בקערה חסינת חום את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוסיפים חצי כמות מהסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. גוררים את התפוח בפומפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט. מוסיפים את האגוזים הטחונים (או השקדים הטחונים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה (לערבב יותר מדי)
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. לאחר שנוצרו בועות גדולות מוסיפים בהדרגה את חצי כמות הסוכר שנותרה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מעבירים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד וטורפים היטב. מוסיפים את יתר הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית ורק עד שהתערובת אחידה.
  4. מניחים את הרשת של מכשיר הנינג’ה בסיר הקרמי (במצב התחתון).
  5. משמנים את התבנית ומוזגים לתוכה את הבלילה.
  6. מניחים את התבנית מעל הרשת (בתוך הסיר) וסוגרים עם מכסה ההשחמה.
  7. מכוונים למצב “אפייה/צלייה” בחום של 170 מעלות למשך 35 דקות.
  8. מוציאים את העוגה ומצננים.
  9. מכינים את הגנאש: שמים בקערה את השוקולד השבור. מחממים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  10. מורחים את הקרם בצורה שווה על העוגה בעזרת פלטה, אם רוצים אפשר גם בדפנות העוגה.
  11. מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת המיקסר את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים על העוגה.
  12. את יתרת הקצפת מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה. אם נשאר לכם מעט גנאש שוקולד מריר אפשר לזלף על העוגה לקישוט.

 

לבלוג של יהודית מורחיים
לאתר המוצרים של NINJA  היכנסו ל- > https://sarig.com/ninja

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3190.3 קק״ל 3190.3 קק״ל
פחמימות 227.0 גרם 227.0 גרם
שומן 232.4 גרם 232.4 גרם
נתרן 702.0 מ״ג 702.0 מ״ג
חלבון 46.1 גרם 46.1 גרם
סיבים תזונתיים 19.5 גרם 19.5 גרם
שומן רווי 118.1 גרם 118.1 גרם
כולסטרול 1145.3 מ״ג 1145.3 מ״ג
סידן 402.7 מ״ג 402.7 מ״ג
ברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
אשלגן 1682.2 מ״ג 1682.2 מ״ג
אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar