עוגת שוקולית מהירה ומושלמת לכל חגיגה!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5786.6 קק״ל 5786.6 קק״לפחמימות 414.5 גרם 414.5 גרםשומן 427.1 גרם 427.1 גרםנתרן 3167.9 מ״ג 3167.9 מ״גחלבון 79.5 גרם 79.5 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרםשומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרםכולסטרול 1939.0 מ״ג 1939.0 מ״גסידן 727.7 מ״ג 727.7 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 1455.2 מ״ג 1455.2 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות5787
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5786.6 קק״ל 5786.6 קק״לפחמימות 414.5 גרם 414.5 גרםשומן 427.1 גרם 427.1 גרםנתרן 3167.9 מ״ג 3167.9 מ״גחלבון 79.5 גרם 79.5 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרםשומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרםכולסטרול 1939.0 מ״ג 1939.0 מ״גסידן 727.7 מ״ג 727.7 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 1455.2 מ״ג 1455.2 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
הגיעה השעה וגם אתם צריכים להכין לילד או לילדה עוגת יום הולדת לבית הספר או לגן? קודם כל מזל טוב! איזה כייף שהקטנטנים גדלו לכם בשנה. אז איזו עוגה תכינו? עוגת שוקולית מהירה שכל הילדים אוהבים. עם כל הכבוד לעוגות שוקולד מפונפנות עם מצרכים יקרים, עוגת שוקולית היא חביבת הקהל של עוגות יום ההולדת כי בסוף כולם טורפים אותה!
אז לפניכם מתכון של עוגת שוקולית מהירה עם מצרכים שיש לכולנו בבית. ואם תקשטו אותה בקרם שוקולד מעל היא בכלל תהיה בלתי נשכחת. אגב, לא חייבים לחכות ליום הולדת כדי להכין עוגת שוקולית. אפשר להכין אותה גם לשבת או לקפה של אחר הצהריים.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 5787 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 כוס שוקולית
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 1/4 כוסות קמח תופח
ציפוי
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד חלבאו מריר, שבור לקוביות
-
חופן סוכריות צבעוניותלקישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, השמן, הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, השוקולית והסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי גם אם יש קצת גושים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות עד שהעוגה יציבה. כדי להיות בטוחים מחדירים קיסם לאמצע העוגה וכשהוא יוצא עם טיפה פירורים העוגה מוכנה.
- ממיסים את קוביות השוקולד על בן מארי.
- כאשר השוקולד נמס מערבבים לתוכו את השמנת המתוקה, עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
- מצפים את העוגה בשוקולד המומס.
- מחכים שהשוקולד יצטנן טיפה ומפזרים מעליו סוכריות.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, השמן, הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, השוקולית והסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי גם אם יש קצת גושים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות עד שהעוגה יציבה. כדי להיות בטוחים מחדירים קיסם לאמצע העוגה וכשהוא יוצא עם טיפה פירורים העוגה מוכנה.
- ממיסים את קוביות השוקולד על בן מארי.
- כאשר השוקולד נמס מערבבים לתוכו את השמנת המתוקה, עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
- מצפים את העוגה בשוקולד המומס.
- מחכים שהשוקולד יצטנן טיפה ומפזרים מעליו סוכריות.
הערות
- רוצים להכין את העוגה בגירסת פרווה? החליפו את השמנת המתוקה בשמנת פרווה. יוצא נהדר!
הערות
- רוצים להכין את העוגה בגירסת פרווה? החליפו את השמנת המתוקה בשמנת פרווה. יוצא נהדר!
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
האם אפשר להקציף את השמנת מתוקה בנפרד לבד ואז להוסיף לביצים ולסוכר?
אפשרי
זה טעים גם בלי הנרות? פשוט נגמר לי.
🙂