עוגת שזיפים של פעם

עוגת שזיפים של פעם זו עוגה נוסטלגית מושלמת, עוגה טעימה של סבתות - תחתית פריכה, שכבת שזיפים מתוקים, ענן קצף חלבון ופירורים פריכים וזהובים מעל
עוגת שזיפים של פעם זו עוגה נוסטלגית מושלמת, עוגה טעימה של סבתות - תחתית פריכה, שכבת שזיפים מתוקים, ענן קצף חלבון ופירורים פריכים וזהובים מעל
  • קרין גורן
שמרו
כשר
24 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    5089
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5088.9 קק״ל 5088.9 קק״ל
    פחמימות 783.4 גרם 783.4 גרם
    שומן 202.8 גרם 202.8 גרם
    נתרן 112.5 מ״ג 112.5 מ״ג
    חלבון 60.4 גרם 60.4 גרם
    סיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 618.5 מ״ג 618.5 מ״ג
    סידן 303.9 מ״ג 303.9 מ״ג
    ברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 2757.3 מ״ג 2757.3 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    5089
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5088.9 קק״ל 5088.9 קק״ל
    פחמימות 783.4 גרם 783.4 גרם
    שומן 202.8 גרם 202.8 גרם
    נתרן 112.5 מ״ג 112.5 מ״ג
    חלבון 60.4 גרם 60.4 גרם
    סיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 618.5 מ״ג 618.5 מ״ג
    סידן 303.9 מ״ג 303.9 מ״ג
    ברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 2757.3 מ״ג 2757.3 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

כשהכנתי את העוגה הזו בפעם הראשונה, הבאתי אותה לחנות “סודות מתוקים” בקריון והצוות והלקוחות טרפו אותה כל כך מהר –  ניסיתי לשמור פרוסה לאחותי ולא הצלחתי… בפיות מלאים כ-ו-ל-ם ביקשו את המתכון, ואתם כבר יודעים שאני – בעוונותיי, לא זוכרת מתכונים בעל פה. זה לא עזר לי – בלחץ  הקהל נאלצתי לשחזר את המתכון מהזיכרון (ואחר כך רצתי לבדוק שלא הטעיתי אף אחד). הייתה שם מישהי עם דמעות בעיניים שאמרה שזה בדיוק הטעם של העוגה של סבתא שלה. באותו רגע החלטתי לכתוב ספר אפייה עם המתכונים שיעלו בכולנו  זיכרונות מתוקים. אז עוד לא ידעתי עד כמה המסע יהיה ארוך… עוד על הספר החדש תוכלו לקרוא כאן. בינתיים, הנה לפניכם עוגת השזיפים שממנה הכל התחיל: תחתית בצק פריך נמסה בפה, מעליה שכבת שזיפים (שהופכת למין ריבה חמצמצה במהלך האפייה), מעליה שכבת קצף חלבונים מתוק (שמפצה על החמצמצות) ומעל הקצף עוד פירורי בצק פריך ( ששמרנו בצד מהבצק לתחתית).

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
קרין גורן
X

24 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


שזיפים

בצק (תחתית ופירורים)

קצף חלבונים


אופן הכנה

  1. מתחילים בהשריית השזיפים: חוצים שזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לשלושה פלחים. שמים את השזיפים החתוכים בקערה ומערבבים עם 1/4 כוס סוכר, קינמון ומיץ לימון. שמים בצד להשריה, עד להרכבת העוגה.
  2. מכינים את הבצק, מרכיבים ומתחילים את האפייה: מחממים תנור ל-180מעלות.
  3. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, קוביות חמאה ו-3/4 כוס סוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים וקליפה ומיץ לימון ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי וקצת יבש.
  4. מעבירים כוס מהפירורים לקערה נפרדת, מערבבים לתוכם אגוזי מלך קצוצים ושומרים בצד (בקיץ- במקרר). משטחים את שאר הבצק בתחתית של תבנית משומנת (גם אם הבצק הפירורי לא נראה אחיד מהדקים אותו בידיים לתבנית - באפייה זה יסתדר).
  5. מסננים את השזיפים מהנוזלים שהפרישו ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק.
  6. אופים 30 דקות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים פה ושם בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו פועל.
  7. מסיימים את ההרכבה עם קצף ופירורים ומחזירים לסיום האפייה: במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  8. מורחים את הקצף מעל השזיפים - עובדים בזריזות ובזהירות כי התבנית חמה. מפזרים מעל הקצף את הפירורים (עם האגוזים הקצוצים) ששמרנו בצד.
  9. מחזירים לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד והפירורים מזהיבים.
  10. מוציאים מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים. שומרים במקרר.עוגת שזיפים עם מרנג 10000

מחפשים מתכון מצויין לעוגת פרי? מצאנו בשבילכם:
עוגת שזיפים של פעם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    בתי סלע

    רצוי לדייק בתאור השזיפים !! מה זה גדול? משקל ? סוג ? רכים קשים?? מתוקים ?? נראה לי שבעוגה שלי היו יותר מידי שזיפים ולכן לא הצליחה לי .

      Avatar
      מערכת Foody

      היי בתי, הם צריכים להיות סטנדרטיים – לא קשים ולא רכים, את יכולה לראות בסרטון איך הם צריכים להיראות

      Avatar
      עידן

      כן ממש העוגה נראית בחושה בכלל והמתכון הוא פריך… נראה שלא כל הסודות מתוקים…

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן לראות את העוגה בבירור בסוף הסרטון.

    Avatar
    מגי שרון

    היי, אם רוצים פרווה אפשר לשים במקום חמאה נטרורינה או מרגרינה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

      Avatar
      אורלי בן זינו

      היוגה תפחה וירדה לי יותר מידיי ,אולי בגלל אפיית יתר?

      Avatar
      מערכת Foody

      ככל הנראה לא אפית את העוגה מספיק זמן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות