עוגת שזיפים של פעם
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5088.9 קק״ל 5088.9 קק״לפחמימות 783.4 גרם 783.4 גרםשומן 202.8 גרם 202.8 גרםנתרן 112.5 מ״ג 112.5 מ״גחלבון 60.4 גרם 60.4 גרםסיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרםשומן רווי 6.7 גרם 6.7 גרםכולסטרול 618.5 מ״ג 618.5 מ״גסידן 303.9 מ״ג 303.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 2757.3 מ״ג 2757.3 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות5089
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5088.9 קק״ל 5088.9 קק״לפחמימות 783.4 גרם 783.4 גרםשומן 202.8 גרם 202.8 גרםנתרן 112.5 מ״ג 112.5 מ״גחלבון 60.4 גרם 60.4 גרםסיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרםשומן רווי 6.7 גרם 6.7 גרםכולסטרול 618.5 מ״ג 618.5 מ״גסידן 303.9 מ״ג 303.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 2757.3 מ״ג 2757.3 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
כשהכנתי את העוגה הזו בפעם הראשונה, הבאתי אותה לחנות “סודות מתוקים” בקריון והצוות והלקוחות טרפו אותה כל כך מהר – ניסיתי לשמור פרוסה לאחותי ולא הצלחתי… בפיות מלאים כ-ו-ל-ם ביקשו את המתכון, ואתם כבר יודעים שאני – בעוונותיי, לא זוכרת מתכונים בעל פה. זה לא עזר לי – בלחץ הקהל נאלצתי לשחזר את המתכון מהזיכרון (ואחר כך רצתי לבדוק שלא הטעיתי אף אחד). הייתה שם מישהי עם דמעות בעיניים שאמרה שזה בדיוק הטעם של העוגה של סבתא שלה. באותו רגע החלטתי לכתוב ספר אפייה עם המתכונים שיעלו בכולנו זיכרונות מתוקים. אז עוד לא ידעתי עד כמה המסע יהיה ארוך… עוד על הספר החדש תוכלו לקרוא כאן. בינתיים, הנה לפניכם עוגת השזיפים שממנה הכל התחיל: תחתית בצק פריך נמסה בפה, מעליה שכבת שזיפים (שהופכת למין ריבה חמצמצה במהלך האפייה), מעליה שכבת קצף חלבונים מתוק (שמפצה על החמצמצות) ומעל הקצף עוד פירורי בצק פריך ( ששמרנו בצד מהבצק לתחתית).
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 5089 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שזיפים
-
12 שזיפים גדולים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
2 כפות מיץ לימון
בצק (תחתית ופירורים)
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
200 גרם חמאה קרה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
3 חלמונים L
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
4 כפות מיץ לימון
-
1/2כוס או 50 גרם אגוזי מלך
אופן הכנה
- מתחילים בהשריית השזיפים: חוצים שזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לשלושה פלחים. שמים את השזיפים החתוכים בקערה ומערבבים עם 1/4 כוס סוכר, קינמון ומיץ לימון. שמים בצד להשריה, עד להרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק, מרכיבים ומתחילים את האפייה: מחממים תנור ל-180מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, קוביות חמאה ו-3/4 כוס סוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים וקליפה ומיץ לימון ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי וקצת יבש.
- מעבירים כוס מהפירורים לקערה נפרדת, מערבבים לתוכם אגוזי מלך קצוצים ושומרים בצד (בקיץ- במקרר). משטחים את שאר הבצק בתחתית של תבנית משומנת (גם אם הבצק הפירורי לא נראה אחיד מהדקים אותו בידיים לתבנית - באפייה זה יסתדר).
- מסננים את השזיפים מהנוזלים שהפרישו ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק.
- אופים 30 דקות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים פה ושם בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מסיימים את ההרכבה עם קצף ופירורים ומחזירים לסיום האפייה: במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מורחים את הקצף מעל השזיפים - עובדים בזריזות ובזהירות כי התבנית חמה. מפזרים מעל הקצף את הפירורים (עם האגוזים הקצוצים) ששמרנו בצד.
- מחזירים לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד והפירורים מזהיבים.
- מוציאים מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מתחילים בהשריית השזיפים: חוצים שזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לשלושה פלחים. שמים את השזיפים החתוכים בקערה ומערבבים עם 1/4 כוס סוכר, קינמון ומיץ לימון. שמים בצד להשריה, עד להרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק, מרכיבים ומתחילים את האפייה: מחממים תנור ל-180מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, קוביות חמאה ו-3/4 כוס סוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים וקליפה ומיץ לימון ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי וקצת יבש.
- מעבירים כוס מהפירורים לקערה נפרדת, מערבבים לתוכם אגוזי מלך קצוצים ושומרים בצד (בקיץ- במקרר). משטחים את שאר הבצק בתחתית של תבנית משומנת (גם אם הבצק הפירורי לא נראה אחיד מהדקים אותו בידיים לתבנית - באפייה זה יסתדר).
- מסננים את השזיפים מהנוזלים שהפרישו ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק.
- אופים 30 דקות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים פה ושם בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מסיימים את ההרכבה עם קצף ופירורים ומחזירים לסיום האפייה: במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מורחים את הקצף מעל השזיפים - עובדים בזריזות ובזהירות כי התבנית חמה. מפזרים מעל הקצף את הפירורים (עם האגוזים הקצוצים) ששמרנו בצד.
- מחזירים לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד והפירורים מזהיבים.
- מוציאים מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים. שומרים במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
רצוי לדייק בתאור השזיפים !! מה זה גדול? משקל ? סוג ? רכים קשים?? מתוקים ?? נראה לי שבעוגה שלי היו יותר מידי שזיפים ולכן לא הצליחה לי .
היי בתי, הם צריכים להיות סטנדרטיים – לא קשים ולא רכים, את יכולה לראות בסרטון איך הם צריכים להיראות
חבל שהמתכון לא תואם את התמונה
כן ממש העוגה נראית בחושה בכלל והמתכון הוא פריך… נראה שלא כל הסודות מתוקים…
ניתן לראות את העוגה בבירור בסוף הסרטון.
היי, אם רוצים פרווה אפשר לשים במקום חמאה נטרורינה או מרגרינה?
כן.
היוגה תפחה וירדה לי יותר מידיי ,אולי בגלל אפיית יתר?
ככל הנראה לא אפית את העוגה מספיק זמן.