עוגת שמרים עם קפה, מסקרפונה ושוקולד לבן
עוגת שמרים משגעת שכמותה עוד לא טעמתם. השילוב של הטעם המתוק של השוקולד הלבן, הטעם המעודן של המסקרפונה והטאץ' המריר של הקפה עושים אותה למושלמת
עוגת שמרים משגעת שכמותה עוד לא טעמתם. השילוב של הטעם המתוק של השוקולד הלבן, הטעם המעודן של המסקרפונה והטאץ' המריר של הקפה עושים אותה למושלמת
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12887.5 קק״ל 12887.5 קק״לפחמימות 1573.2 גרם 1573.2 גרםשומן 651.8 גרם 651.8 גרםנתרן 5586.2 מ״ג 5586.2 מ״גחלבון 197.2 גרם 197.2 גרםסיבים תזונתיים 32.2 גרם 32.2 גרםשומן רווי 392.0 גרם 392.0 גרםכולסטרול 1876.2 מ״ג 1876.2 מ״גסידן 1339.2 מ״ג 1339.2 מ״גברזל 17.7 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 2722.4 מ״ג 2722.4 מ״גאבץ 14.7 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 55 דק׳כולל 4 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות12888
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12887.5 קק״ל 12887.5 קק״לפחמימות 1573.2 גרם 1573.2 גרםשומן 651.8 גרם 651.8 גרםנתרן 5586.2 מ״ג 5586.2 מ״גחלבון 197.2 גרם 197.2 גרםסיבים תזונתיים 32.2 גרם 32.2 גרםשומן רווי 392.0 גרם 392.0 גרםכולסטרול 1876.2 מ״ג 1876.2 מ״גסידן 1339.2 מ״ג 1339.2 מ״גברזל 17.7 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 2722.4 מ״ג 2722.4 מ״גאבץ 14.7 מ״ג 14.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 12888 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50 גרם שמרים טריים
-
150 גרם חמאהמומסת
-
3 ביצים L
-
150 גרם סוכר לבן
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
50 מ"ל חלב 3%
-
1 1/2 כפיות מלח דק
מילוי
-
300 גרם שוקולד לבן
-
100 מ"ל אספרסו
-
500 גרם גבינת מסקרפונה
-
60 גרם קורנפלור
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הבצק: מניחים את כל המרכיבים חוץ מהמלח במיקסר ולשים כ-8 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים במשך עוד כ-2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערת התפחה גדולה ומשומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק. זמן ההתפחה יכול לקחת גם כשעה וחצי-שעתיים. ניתן להתפיח בתנור שחומם מראש ל35 מעלות. הבצק יוצא מעט רך מה שיאפשר לקבלת מאפה שמרים רך, עשיר וטעים.
- מכינים את המילוי: מכינים אספרסו חזק במכונת הקפה.
- שופכים את האספרסו החם מעל השוקולד הלבן ומניחים לשתי דקות בצד.
- מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. במידה ויש מעט גושי שוקולד, מכניסים את הקרם למיקרו ל-20-30 שניות, מוציאים ומערבבים עד להמסה מלאה.
- מניחים את קרם השוקולד הלבן והאספרסו בצד לרבע שעה של התקררות.
- מערבבים את המסקרפונה מעט בקערה גדולה נפרדת, מוסיפים את קרם השוקולד פנימה ומאחדים.
- מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב.
- מצננים את הקרם עד למרקם של ממרח יציב. אני אישית שמתי את הקרם לחצי שעה במקרר.
- מחלקים את הבצק התפוח ל-4 חתיכות.
- מקמחים משטח ומרדדים עליו כל חתיכה על לצורה של מלבן ומורחים מהמלית שלנו. המילוי מספיק בדיוק ל4 חתיכות הבצק.
- מגלגלים את המלבן לרולדה ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים את הרולדה למקפיא ל20-30 דקות להתייצבות.
- פורסים את הרולדה לשושנים יפות בעובי של 4-5 ס”מ ומסדרים בשני מעגלים בקוטר 22-24 ס”מ או בצורה ריבועית בגודל 25 ס”מ על 25 ס”מ. לא לשכוח לסדר את השושנים ברווחים.
- מתפיחים התפחה שנייה עד להכפלת הנפח והיצמדות השושנים אחת לשנייה.
- אופים כ-35-40 דקות במצב טורבו.
- מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר ואת המים לרתיחה, מעבירים לכלי ומקררים היטב.
- מברישים את העוגות שיצאו מהתנור בכמות יפה של מי סוכר ומניחים להן להתקרר.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפדרים במעט אבקת סוכר או מקשטים בשוקולד לבן.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הבצק: מניחים את כל המרכיבים חוץ מהמלח במיקסר ולשים כ-8 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים במשך עוד כ-2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערת התפחה גדולה ומשומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק. זמן ההתפחה יכול לקחת גם כשעה וחצי-שעתיים. ניתן להתפיח בתנור שחומם מראש ל35 מעלות. הבצק יוצא מעט רך מה שיאפשר לקבלת מאפה שמרים רך, עשיר וטעים.
- מכינים את המילוי: מכינים אספרסו חזק במכונת הקפה.
- שופכים את האספרסו החם מעל השוקולד הלבן ומניחים לשתי דקות בצד.
- מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. במידה ויש מעט גושי שוקולד, מכניסים את הקרם למיקרו ל-20-30 שניות, מוציאים ומערבבים עד להמסה מלאה.
- מניחים את קרם השוקולד הלבן והאספרסו בצד לרבע שעה של התקררות.
- מערבבים את המסקרפונה מעט בקערה גדולה נפרדת, מוסיפים את קרם השוקולד פנימה ומאחדים.
- מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב.
- מצננים את הקרם עד למרקם של ממרח יציב. אני אישית שמתי את הקרם לחצי שעה במקרר.
- מחלקים את הבצק התפוח ל-4 חתיכות.
- מקמחים משטח ומרדדים עליו כל חתיכה על לצורה של מלבן ומורחים מהמלית שלנו. המילוי מספיק בדיוק ל4 חתיכות הבצק.
- מגלגלים את המלבן לרולדה ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים את הרולדה למקפיא ל20-30 דקות להתייצבות.
- פורסים את הרולדה לשושנים יפות בעובי של 4-5 ס”מ ומסדרים בשני מעגלים בקוטר 22-24 ס”מ או בצורה ריבועית בגודל 25 ס”מ על 25 ס”מ. לא לשכוח לסדר את השושנים ברווחים.
- מתפיחים התפחה שנייה עד להכפלת הנפח והיצמדות השושנים אחת לשנייה.
- אופים כ-35-40 דקות במצב טורבו.
- מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר ואת המים לרתיחה, מעבירים לכלי ומקררים היטב.
- מברישים את העוגות שיצאו מהתנור בכמות יפה של מי סוכר ומניחים להן להתקרר.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפדרים במעט אבקת סוכר או מקשטים בשוקולד לבן.
בשיתוף עם דלונגי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן