-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4059.8 קק״ל 4059.8 קק״לפחמימות 451.8 גרם 451.8 גרםשומן 202.4 גרם 202.4 גרםנתרן 1162.6 מ״ג 1162.6 מ״גחלבון 78.4 גרם 78.4 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרםשומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרםכולסטרול 1519.2 מ״ג 1519.2 מ״גסידן 407.6 מ״ג 407.6 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 923.9 מ״ג 923.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות4060
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4059.8 קק״ל 4059.8 קק״לפחמימות 451.8 גרם 451.8 גרםשומן 202.4 גרם 202.4 גרםנתרן 1162.6 מ״ג 1162.6 מ״גחלבון 78.4 גרם 78.4 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרםשומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרםכולסטרול 1519.2 מ״ג 1519.2 מ״גסידן 407.6 מ״ג 407.6 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 923.9 מ״ג 923.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
עוגות גבוהות, רכות ואווריריות זה משהו שקשה לעמוד בפניו מבלי לרצות לתת ביס בכל המרקם הספוגי והמזמין הזה. כזו בדיוק עוגת התפוזים הגבוהה הזו שמבשרת את בוא החורף ומתאימה גם לשבירת צום אחרי יום כיפור.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 4060 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
6 ביצים Mמופרדות לחלבונים וחלמונים
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
20 גרם קליפת תפוזמגוררת מתפוז אחד
עיטור
-
1/4 כוס אבקת סוכרלא חובה
-
1/4 כוס שבבי קוקוסלא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות (חום עליון תחתון) ומשמנים היטב את כל התבנית.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה את החלבונים לקצף לבנבן. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף לבן יציב אך לא נוקשה מדי.
- מנמיכים למהירות בינונית, מוסיפים את החלמונים ולאחר מכן את השמן בזרם דק וממשיכים לערבב. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מנמיכים למהירות הכי נמוכה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת ומקפלים לבלילה בעזרת לקקן.
- משמנים את התבנית ומעבירים אליה כת הבלילה. אופים כ-50 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מעבירים סכין בשולי העוגה בעודה חמה ומצננים כ-20 דקות.
- מניחים על התבנית צלחת גדולה והופכים את העוגה לצלחת.
- מפדרים אבקת סוכר ו/או שבבי קוקוס ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות (חום עליון תחתון) ומשמנים היטב את כל התבנית.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה את החלבונים לקצף לבנבן. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף לבן יציב אך לא נוקשה מדי.
- מנמיכים למהירות בינונית, מוסיפים את החלמונים ולאחר מכן את השמן בזרם דק וממשיכים לערבב. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מנמיכים למהירות הכי נמוכה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת ומקפלים לבלילה בעזרת לקקן.
- משמנים את התבנית ומעבירים אליה כת הבלילה. אופים כ-50 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מעבירים סכין בשולי העוגה בעודה חמה ומצננים כ-20 דקות.
- מניחים על התבנית צלחת גדולה והופכים את העוגה לצלחת.
- מפדרים אבקת סוכר ו/או שבבי קוקוס ומגישים.
הערות
- ניתן לאפות גם בסיר פלא
- ניתן למזוג על העוגה בעודה חמה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
הערות
- ניתן לאפות גם בסיר פלא
- ניתן למזוג על העוגה בעודה חמה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
אם משתמשים בקמח תופח, האם גם ניתן להוסיף סודה לשתיה?
היי אסנת, אין צורך להוסיף סודה לשתייה, בקמח התופח יש אבקת אפייה
כיף לקרוא, נראה מעולה!