פאד תאי מושלם שילדים אוהבים

מנת האטריות התאילנדית הכי מפורסמת שקל להכין בבית - פאד תאי. מה שצריך זה רטבים מעולים וכמה דקות עבודה ויש לכם ארוחה היישר מהמזרח הרחוק
מנת האטריות התאילנדית הכי מפורסמת שקל להכין בבית - פאד תאי. מה שצריך זה רטבים מעולים וכמה דקות עבודה ויש לכם ארוחה היישר מהמזרח הרחוק
  • עז תלם
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    587
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 586.9 קק״ל 1173.8 קק״ל
    פחמימות 54.7 גרם 109.4 גרם
    שומן 29.5 גרם 58.9 גרם
    נתרן 1489.3 מ״ג 2978.5 מ״ג
    חלבון 20.2 גרם 40.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.5 גרם 37.1 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 4.5 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 329.6 מ״ג 659.2 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 1398.5 מ״ג 2797.0 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    587
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 586.9 קק״ל 1173.8 קק״ל
    פחמימות 54.7 גרם 109.4 גרם
    שומן 29.5 גרם 58.9 גרם
    נתרן 1489.3 מ״ג 2978.5 מ״ג
    חלבון 20.2 גרם 40.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.5 גרם 37.1 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 4.5 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 329.6 מ״ג 659.2 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 1398.5 מ״ג 2797.0 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
עז תלם
X

5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פאד תאי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את האטריות: משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות עד שהן מתרככות ומסננים.
  2. חותכים את הגזר לגפרורים (אפשר במנדולינה), את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל הירוק למקטעים של 2 ס”מ, ואת הטופו לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את רוטב הפאד תאי עם הסויה ורוטב הצ’ילי המתוק.
  4. מחממים מחבת רחבה או ווק מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מוסיפים את השמן ומטגנים את הגזר והכרוב תוך כדי ערבוב כ-30 שניות. מוסיפים את הטופו ומקפיצים כדקה.
  5. מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים את הביצה הטרופה. מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
  6. מוסיפים את אטריות האורז ו-1/4 כוס מים ומקפיצים הכול ביחד כ-20 שניות.
  7. מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ-1/2 דקה עד שלא רואים נוזלים בתחתית המחבת. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או עוד מהרוטב (טועמים ומחליטים).
  8. מוסיפים את הבצל הירוק, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לצלחות עמוקות.
  9. מקשטים בבוטנים קלויים (רק לילדים מעל גיל 5, מחשש לחנק) ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ’ילי, הכוסברה והנבטים.

הערות

  • יש לשים לב למרכיבי רוטב הפאד תאי: לפעמים מכיל בוטנים ו/או רוטב דגים – הנחשבים לאלרגנים.
  • בהגשה אין להוסיף בוטנים קלויים עד גיל 5 מחשש לחנק

tip

טיפ מקרר Hisense

ניתן לשמור במקרר כמות גדולה של אטריות אורז מושרות וכל פעם לבשל מהן רק מנה אחת. הן נשמרות בקופסה אטומה במים עד שבוע.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאד תאי מושלם שילדים אוהבים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    עליזה כהן

    שאלה : בסעיף 7 יש להוסיף מחצית מכמות הרוטב, אך עד הסוף לא מצויין מתי יש להוסיף את המחצית השניה.

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, בסעיף 7 רשום שמוסיפים חצי מכמות הרוטב, טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד מהרוטב.

    Avatar
    רונית

    טעים טעים מאוד אאמץ זאת לשינוי בארוחות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות