פאד תאי מושלם שילדים אוהבים

מנת האטריות התאילנדית הכי מפורסמת שקל להכין בבית - פאד תאי. מה שצריך זה רטבים מעולים וכמה דקות עבודה ויש לכם ארוחה היישר מהמזרח הרחוק
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את האטריות: משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות עד שהן מתרככות ומסננים.
  2. חותכים את הגזר לגפרורים, את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל הירוק למקטעים של 2 ס”מ, ואת הטופו לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את רוטב הפאד תאי עם הסויה ורוטב הצ’ילי המתוק.
  4. מחממים מחבת רחבה או ווק מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מוסיפים את השמן ומטגנים את הגזר והכרוב תוך כדי ערבוב כ-30 שניות. מוסיפים את הטופו ומקפיצים כדקה.
  5. מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים את הביצה הטרופה. מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
  6. מוסיפים את אטריות האורז ו-1/4 כוס מים ומקפיצים הכול ביחד כ-20 שניות.
  7. מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ-1/2 דקה עד שלא רואים נוזלים בתחתית המחבת. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או עוד מהרוטב (טועמים ומחליטים).
  8. מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לצלחות.
  9. מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ’ילי, הכוסברה והנבטים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 577.2 קק״ל 1154.4 קק״ל
פחמימות 54.4 גרם 108.8 גרם
שומן 28.6 גרם 57.2 גרם
נתרן 1695.9 מ״ג 3391.8 מ״ג
חלבון 20.2 גרם 40.4 גרם
סיבים תזונתיים 18.8 גרם 37.5 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 5.2 גרם
כולסטרול 126.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 327.4 מ״ג 654.7 מ״ג
ברזל 4.5 מ״ג 8.9 מ״ג
אשלגן 1392.1 מ״ג 2784.2 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 3.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    איריס עירוני

    שלום עז תלם, העם אפשר להוריד את הנבטים והטופו(איזה בשר היתה ממליץ במקום)? מה אפשר במקום? ועם רוצים חריף איזה רוטב אפשר לשים או יירק

      מערכת Foody

      שלום איריס, אפשר להכין את המנה ללא נבטים וטופו ולהשתמש במקום ברצועות חזה עוף.
      באשר לחריפות, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ יחד עם הירקות בתחילת המתכון או רוטב צ’ילי חריף יחד עם הרטבים.
      בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody