-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4372.8 קק״ל 4372.8 קק״לפחמימות 303.2 גרם 303.2 גרםשומן 318.5 גרם 318.5 גרםנתרן 1377.4 מ״ג 1377.4 מ״גחלבון 28.6 גרם 28.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 179.3 גרם 179.3 גרםכולסטרול 816.7 מ״ג 816.7 מ״גסידן 324.7 מ״ג 324.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 275.6 מ״ג 275.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות4373
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4372.8 קק״ל 4372.8 קק״לפחמימות 303.2 גרם 303.2 גרםשומן 318.5 גרם 318.5 גרםנתרן 1377.4 מ״ג 1377.4 מ״גחלבון 28.6 גרם 28.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 179.3 גרם 179.3 גרםכולסטרול 816.7 מ״ג 816.7 מ״גסידן 324.7 מ״ג 324.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 275.6 מ״ג 275.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 4373 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרמל
-
30 מ"ל מים
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
60 מ"ל שמנת מתוקה 38%בטמפרטורת החדר
-
55 גרם חמאהחתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
-
1/4 כפית מלח דק
קלתית
-
200 גרם עוגיות לוטוס
-
100 גרם חמאהמומס
קרם קפה קרמל
-
180מ"ל או 2 כוסות קפה הפוךחלש, קון לצ'ה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם גבינת מסקרפונה
-
40 גרם אבקת סוכר
-
4 כפות סירופ קרמלמהקרמל שהכנו
אופן הכנה
- מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת רחבה ומוסיפים את המים. נותנים להם להתבשל על אש בינונית עד לבעבוע. בשלב הזה מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל את הסוכר עד לקבלת קרמל.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה עד לאיחוד מלא. מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה והמלח ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
- מכינים את הקלתית: טוחנים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקה. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת לחה.
- משמנים מעט את התבנית, מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות תבנית הפאי ומצננים במקפיא כ-20 דקות.
- מכינים את קרם הקרמל קפה: מכינים ממכונת קפה 2 כוסות קפה עם חלב חלש (קון לצ’ה).
- בקערת המיקסר שמים מסקרפונה ואבקת סוכר ומעבדים עד שהגבינה מתרככת מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. תוך כדי ההקצפה מוסיפים את הקפה והקרמל.
- מרכיבים את הפאי: מוציאים את הקלתית מהמקרר ומורחים חצי מכמות הקרם לשכבה אחידה. מזלפים מעל את הקרמל ומוסיפים את שאר הקרם. מקשטים עם קצפת.
אופן הכנה
- מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת רחבה ומוסיפים את המים. נותנים להם להתבשל על אש בינונית עד לבעבוע. בשלב הזה מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל את הסוכר עד לקבלת קרמל.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה עד לאיחוד מלא. מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה והמלח ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
- מכינים את הקלתית: טוחנים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקה. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת לחה.
- משמנים מעט את התבנית, מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות תבנית הפאי ומצננים במקפיא כ-20 דקות.
- מכינים את קרם הקרמל קפה: מכינים ממכונת קפה 2 כוסות קפה עם חלב חלש (קון לצ’ה).
- בקערת המיקסר שמים מסקרפונה ואבקת סוכר ומעבדים עד שהגבינה מתרככת מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. תוך כדי ההקצפה מוסיפים את הקפה והקרמל.
- מרכיבים את הפאי: מוציאים את הקלתית מהמקרר ומורחים חצי מכמות הקרם לשכבה אחידה. מזלפים מעל את הקרמל ומוסיפים את שאר הקרם. מקשטים עם קצפת.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
עשיתי הכל במדויק מעל פי המתכון , אבל .. לא הצלחתי להקציף את הקרם קרמל . איפה טעיתי ?
היי בתיה, יכול להיות שהוספת הקפה החם גרמה לכך שהקצפת לא התרוממה. הוסיפי אותו לאחר הקצפה המסקרפונה עם אבקת האפייה והוספת השמנת (ראי את אופן ההכנה – הוא עודכן, מתנצלים על התקלה)
30 מל מים זה לא רבע כוס
היי ליליה, את צודקת, יש צורך ב-30 מ”ל, עודכן במתכון, תודה רבה!