בואו נעשה את אמריקה גדולה שוב! פאי תפוחים אמריקאי
אמריקה אצלכם בצלחת! פאי תפוחים אמריקאי קלאסי שמכינים בקלות עם בצק פריך, מלית תפוחים עשירה וכדור גלידת וניל מעל. אמריקה! כבר אמרנו...
אמריקה אצלכם בצלחת! פאי תפוחים אמריקאי קלאסי שמכינים בקלות עם בצק פריך, מלית תפוחים עשירה וכדור גלידת וניל מעל. אמריקה! כבר אמרנו...
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 564.2 קק״ל 4513.3 קק״לפחמימות 72.9 גרם 583.1 גרםשומן 27.1 גרם 216.7 גרםנתרן 148.1 מ״ג 1184.8 מ״גחלבון 6.6 גרם 52.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 90.9 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 20.1 מ״ג 160.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 220.9 מ״ג 1767.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות564
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 564.2 קק״ל 4513.3 קק״לפחמימות 72.9 גרם 583.1 גרםשומן 27.1 גרם 216.7 גרםנתרן 148.1 מ״ג 1184.8 מ״גחלבון 6.6 גרם 52.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 90.9 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 20.1 מ״ג 160.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 220.9 מ״ג 1767.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 564 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית תפוחים
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וחתוכים לפרוסות
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר חום
-
1/4כוס או 35 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
20 גרם מחמאהקרה
הגשה
-
בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והמחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק. מניילנים ומקררים כ-30 דקות במקרר.
- מכינים את המלית: שמים בקערת ערבוב את התפוחים, שני סוגי הסוכר, הקמח והקינמון ומערבבים היטב. משאירים בצד.
- מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר יותר גדול מהתבנית, כ-26 ס”מ.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפאי: מרפדים את התבנית בחלק הראשון של הבצק ודוקרים את התחתית עם המזלג. מעבירים את מלית התפוחים פנימה, מיישרים ומשטחים קלות. מפזרים מעל קוביות קטנות של מחמאה. מורחים את שולי הפאי במחמאה מומסת. מכסים את המלית ע”י החלק השני של הבצק ומחברים את השוליים. מקפלים אותם לצורה גלית יפה. חורצים בחלק העליון של הבצק 6 חתכים קצרים.
- מברישים את הפאי במחמאה, מפזרים סוכר ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום לחום של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 35-40 דקות, או עד שהפאי משחים יפה.
- מצננים, חותכים ומגישים עם כדור גלידה בצד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והמחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק. מניילנים ומקררים כ-30 דקות במקרר.
- מכינים את המלית: שמים בקערת ערבוב את התפוחים, שני סוגי הסוכר, הקמח והקינמון ומערבבים היטב. משאירים בצד.
- מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר יותר גדול מהתבנית, כ-26 ס”מ.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפאי: מרפדים את התבנית בחלק הראשון של הבצק ודוקרים את התחתית עם המזלג. מעבירים את מלית התפוחים פנימה, מיישרים ומשטחים קלות. מפזרים מעל קוביות קטנות של מחמאה. מורחים את שולי הפאי במחמאה מומסת. מכסים את המלית ע”י החלק השני של הבצק ומחברים את השוליים. מקפלים אותם לצורה גלית יפה. חורצים בחלק העליון של הבצק 6 חתכים קצרים.
- מברישים את הפאי במחמאה, מפזרים סוכר ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום לחום של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 35-40 דקות, או עד שהפאי משחים יפה.
- מצננים, חותכים ומגישים עם כדור גלידה בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן