בואו נעשה את אמריקה גדולה שוב! פאי תפוחים אמריקאי

אמריקה אצלכם בצלחת! פאי תפוחים אמריקאי קלאסי שמכינים בקלות עם בצק פריך, מלית תפוחים עשירה וכדור גלידת וניל מעל. אמריקה! כבר אמרנו...
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

מלית תפוחים

הברשה וציפוי

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והמחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק. מניילנים ומקררים כ-30 דקות במקרר.
  2. מכינים את המלית: שמים בקערת ערבוב את התפוחים, שני סוגי הסוכר, הקמח והקינמון ומערבבים היטב. משאירים בצד.
  3. מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר יותר גדול מהתבנית, כ-26 ס”מ.
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  5. מרכיבים את הפאי: מרפדים את התבנית בחלק הראשון של הבצק ודוקרים את התחתית עם המזלג. מעבירים את מלית התפוחים פנימה, מיישרים ומשטחים קלות. מפזרים מעל קוביות קטנות של מחמאה. מורחים את שולי הפאי במחמאה מומסת. מכסים את המלית ע”י החלק השני של הבצק ומחברים את השוליים. מקפלים אותם לצורה גלית יפה. חורצים בחלק העליון של הבצק 6 חתכים קצרים.

    פאי תפוחים אמריקאי. צילום: שניר גואטה
    ביסים מושלמים של בצק מתוק על פאי תפוחים מושלם. צילום: שניר גואטה

  6. מברישים את הפאי במחמאה, מפזרים סוכר ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום לחום של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 35-40 דקות, או עד שהפאי משחים יפה.
  7. מצננים, חותכים ומגישים עם כדור גלידה בצד.

    פאי תפוחים אמריקאי. צילום: שניר גואטה
    מגישים עם גלידת וניל ומתמוגגים. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 543.5 קק״ל 4347.8 קק״ל
פחמימות 69.0 גרם 552.1 גרם
שומן 26.9 גרם 214.8 גרם
נתרן 144.6 מ״ג 1157.0 מ״ג
חלבון 5.8 גרם 46.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.7 גרם 37.3 גרם
שומן רווי 11.3 גרם 90.6 גרם
כולסטרול 31.7 מ״ג 253.2 מ״ג
סידן 18.7 מ״ג 149.3 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 6.8 מ״ג
אשלגן 213.9 מ״ג 1710.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar