פוקאצ’ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין
פוקאצ'ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין זה לחם איטלקי מפורסם שאפשר בקלי קלות להכין בבית על בסיס בצק שמרים פשוט ונוח לעבודה
פוקאצ'ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין זה לחם איטלקי מפורסם שאפשר בקלי קלות להכין בבית על בסיס בצק שמרים פשוט ונוח לעבודה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4353.9 קק״ל 4353.9 קק״לפחמימות 770.0 גרם 770.0 גרםשומן 90.0 גרם 90.0 גרםנתרן 7753.2 מ״ג 7753.2 מ״גחלבון 107.0 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 27.0 גרם 27.0 גרםשומן רווי 10.1 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 150.9 מ״ג 150.9 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1071.1 מ״ג 1071.1 מ״גאבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות4354
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4353.9 קק״ל 4353.9 קק״לפחמימות 770.0 גרם 770.0 גרםשומן 90.0 גרם 90.0 גרםנתרן 7753.2 מ״ג 7753.2 מ״גחלבון 107.0 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 27.0 גרם 27.0 גרםשומן רווי 10.1 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 150.9 מ״ג 150.9 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1071.1 מ״ג 1071.1 מ״גאבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 4354 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
- מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
- יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין.
- מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ’ה ריחנית וזהובה גם מלמטה.
- פורסים לריבועים ומגישים.
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
- מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
- יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין.
- מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ’ה ריחנית וזהובה גם מלמטה.
- פורסים לריבועים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
בצק לא מוצלח בכלל יצא לי.
מצטערים לשמוע. מומלץ להוסיף את המים בזרזיף דק תוך כדי תהליך הלישה ולא בבת אחת. בהצלחה לפעם הבאה (: