פירושקי – הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע
כיסוני בצק רוסיים הנפוצים במזרח אירופה ואפשר למלא בשלל טעמים מופלאים. במקור הפירושקי מטוגנים ונוטפים כל טוב. אנחנו בחרנו באופציה של מילוי גבינות ותרד ויש גם אופציה פחות מושחתת לאפייה בתנור
כיסוני בצק רוסיים הנפוצים במזרח אירופה ואפשר למלא בשלל טעמים מופלאים. במקור הפירושקי מטוגנים ונוטפים כל טוב. אנחנו בחרנו באופציה של מילוי גבינות ותרד ויש גם אופציה פחות מושחתת לאפייה בתנור
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 292.3 קק״ל 5845.7 קק״לפחמימות 42.9 גרם 857.5 גרםשומן 9.5 גרם 189.0 גרםנתרן 651.3 מ״ג 13025.2 מ״גחלבון 11.7 גרם 234.6 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 38.3 גרםשומן רווי 4.8 גרם 97.0 גרםכולסטרול 66.6 מ״ג 1332.2 מ״גסידן 120.8 מ״ג 2416.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 135.7 מ״ג 2713.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 21.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות292
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 292.3 קק״ל 5845.7 קק״לפחמימות 42.9 גרם 857.5 גרםשומן 9.5 גרם 189.0 גרםנתרן 651.3 מ״ג 13025.2 מ״גחלבון 11.7 גרם 234.6 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 38.3 גרםשומן רווי 4.8 גרם 97.0 גרםכולסטרול 66.6 מ״ג 1332.2 מ״גסידן 120.8 מ״ג 2416.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 135.7 מ״ג 2713.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 21.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 292 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף מלח דק
-
100 גרם חמאה רכהחשוב שתהיה רכה, לא מומסת
-
1 גביע יוגורט 3%בטעם טבעי, 4.5%
-
1 ביצה L
-
2 כוסות מים פושרים
מילוי
-
1 גביע קוטג’
-
1 כוס גבינת קשקבלמגוררת, או גבינה צהובה שאוהבים
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 ביצה L
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה עלי תרד
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, המלח, החמאה, היוגורט והביצה ומערבבים עם וו גיטרה. מוסיפים בזילוף דק את המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: חולטים את עלי התרד: מניחים את עלי התרד במסננת (אפשר במסננת פסטה) ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. הקפידו שעלי התרד לא ייגעו במים. מכסים במכסה של הסיר את המסננת ומאדים את התרד כחמש דקות. צבע עלי התרד ייהפך לכהה והם יאבדו מנפחם. מסירים את עלי התרד עם המסננת בזהירות לתוך כיור ריק וממתינים שיתקררו מעט.
- סוחטים היטב את עלי התרד בידיים (להוצאת שאריות המים) וקוצצים.
- מכניסים לקערה את גבינת הקוטג’, הקשקבל, המוצרלה, התרד, הביצה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ (אפשר קצת פחות).
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ ובמרכז כל עיגול שמים כף וחצי מהמילוי.
- סוגרים כל עיגול בצק, מהדקים את השוליים זה לזה היטב כמו בתמונה) או שיוצרים מעין תפר צמה בכדי לחזק את הסגירה של הבצק.
- מטגנים את הפירושקי: טורפים בקערית את הביצה עם המים והמלח ומברישים את הפירושקי.
- מחממים שמן במחבת גדולה (בעומק של כ-2 ס”מ) ומטגנים את הפירושקי עד הזהבה (כשהצד התחתון מזהיב הופכים ומטגנים גם את הצד השני). מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת הגשה עם נייר אפייה.
- מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה נקייה או שמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, המלח, החמאה, היוגורט והביצה ומערבבים עם וו גיטרה. מוסיפים בזילוף דק את המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: חולטים את עלי התרד: מניחים את עלי התרד במסננת (אפשר במסננת פסטה) ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. הקפידו שעלי התרד לא ייגעו במים. מכסים במכסה של הסיר את המסננת ומאדים את התרד כחמש דקות. צבע עלי התרד ייהפך לכהה והם יאבדו מנפחם. מסירים את עלי התרד עם המסננת בזהירות לתוך כיור ריק וממתינים שיתקררו מעט.
- סוחטים היטב את עלי התרד בידיים (להוצאת שאריות המים) וקוצצים.
- מכניסים לקערה את גבינת הקוטג’, הקשקבל, המוצרלה, התרד, הביצה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ (אפשר קצת פחות).
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ ובמרכז כל עיגול שמים כף וחצי מהמילוי.
- סוגרים כל עיגול בצק, מהדקים את השוליים זה לזה היטב כמו בתמונה) או שיוצרים מעין תפר צמה בכדי לחזק את הסגירה של הבצק.
- מטגנים את הפירושקי: טורפים בקערית את הביצה עם המים והמלח ומברישים את הפירושקי.
- מחממים שמן במחבת גדולה (בעומק של כ-2 ס”מ) ומטגנים את הפירושקי עד הזהבה (כשהצד התחתון מזהיב הופכים ומטגנים גם את הצד השני). מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת הגשה עם נייר אפייה.
- מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה נקייה או שמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה.
הערות
- אפשר גם לאפות את הפירושקי. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. מניחים את הפירושקי על התבניות ומכניסים לתנור לכ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה
הערות
- אפשר גם לאפות את הפירושקי. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. מניחים את הפירושקי על התבניות ומכניסים לתנור לכ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
בא לנווו לטעום! נראה מעולה!