פנקוטה טבעונית עם פירות יער בטעם ממכר!
כל כך קל להכין את הפנקוטה, וכל כך הרבה מחמאות יש אחריה. פנקוטה טבעונית ברוטב פירות יער אדומים, מושלמת לסיום ארוחה בשרית, לטבעוניים ולרגישים
כל כך קל להכין את הפנקוטה, וכל כך הרבה מחמאות יש אחריה. פנקוטה טבעונית ברוטב פירות יער אדומים, מושלמת לסיום ארוחה בשרית, לטבעוניים ולרגישים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.7 קק״ל 1133.9 קק״לפחמימות 13.1 גרם 104.5 גרםשומן 9.0 גרם 71.8 גרםנתרן 0.5 מ״ג 3.7 מ״גחלבון 0.2 גרם 1.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.1 מ״ג 24.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 20.4 מ״ג 163.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 4 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות142
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.7 קק״ל 1133.9 קק״לפחמימות 13.1 גרם 104.5 גרםשומן 9.0 גרם 71.8 גרםנתרן 0.5 מ״ג 3.7 מ״גחלבון 0.2 גרם 1.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.1 מ״ג 24.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 20.4 מ״ג 163.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
פנקוטה כנראה תישאר קינוח אהוב במיוחד, אחת מפסגות המטבח האיטלקי. הפעם תוכלו להכין את הפנקוטה האהובה בלי חלב בכלל בגרסה טבעונית פרווה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 142 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקוטה
-
2מיכלים או 500 מ"ל מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית מחית ונילאו תמצית ווניל
-
2 כפיות אבקת אגר אגר
רוטב פירות יער
-
300 גרם פירות יער קפואיםאו טריים, בעונה
-
2 כפות סוכר לבןאו יותר לפי הטעם
אופן הכנה
- מכניסים לסיר קטן את כל מצרכי הפנקוטה ומביאים לסף רתיחה.
- מערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות.
- מניחים תבניות סיליקון אישיות או תבנית שקעים על משטח עבודה וממלאים בתערובת כמעט עד הסוף.
- מעבירים את הפנקוטה למקרר למשך 3-4 שעות (אפשר לילה שלם) עד שהיא מתייצבת לגמרי.
- לפני ההגשה מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער והסוכר, ומערבבים.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות עד שהפירות מתרככים מאוד.
- מקררים את רוטב פירות היער.
- לפני ההגשה מוזגים רוטב פירות יעל לצלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומגישים על מצע הרוטב.
- שומרים את הפנקוטה במקרר בתוך התבניות.
אופן הכנה
- מכניסים לסיר קטן את כל מצרכי הפנקוטה ומביאים לסף רתיחה.
- מערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות.
- מניחים תבניות סיליקון אישיות או תבנית שקעים על משטח עבודה וממלאים בתערובת כמעט עד הסוף.
- מעבירים את הפנקוטה למקרר למשך 3-4 שעות (אפשר לילה שלם) עד שהיא מתייצבת לגמרי.
- לפני ההגשה מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער והסוכר, ומערבבים.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות עד שהפירות מתרככים מאוד.
- מקררים את רוטב פירות היער.
- לפני ההגשה מוזגים רוטב פירות יעל לצלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומגישים על מצע הרוטב.
- שומרים את הפנקוטה במקרר בתוך התבניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר תותים?
אפשר
אפשר חלב סויה?
בהחלט